Avanti trekt mannenploeg terug uit eredivisie tafeltennis

Avanti trekt mannenploeg terug uit eredivisie tafeltennis en ziet kopman Goessens vertrekken naar Smash’70.
Avanti heeft zich door personele problemen teruggetrokken uit de eredivisie. De Hazerswoudse tafeltennistrots, die door het vroegtijdig beëindigen van de competitie verzekerd was van nog een jaar op het hoogste niveau, maakte dit onlangs bekend bij de NTTB.
Blessureleed en vertrek van een aantal spelers lagen hier aan ten grondslag.
„Het is jammer, maar geen ramp”, zegt wedstrijdsecretaris Vincent Swart.

„ We zagen het al een tijdje aankomen en zijn met alle betrokkenen om de tafel gaan zitten en kwamen tot de conclusie dat we in september geen representatief team op de been konden brengen. We hebben nog wel geprobeerd om een versterking te halen maar we waren er geen voorstander van om er drie te halen, dat past ook niet in onze visie.”

Avanti kende een moeilijk seizoen, stond drie ronden voor het einde laatste maar kwam door de coronamaatregel van de NTTB met de schrik vrij. Swart: „Simon Goessens (speler en lid van de technische commissie) en ik hebben alles geprobeerd om het team in stand te houden. Maar Frank Hollak kreeg begin februari een ski-ongeluk en was zwaar geblesseerd aan z’n been en kan pas mogelijk weer in 2021 spelen. Vincent Blom gaf eerder al aan te gaan stoppen. En Ruan Greyling nam het besluit om over te stappen naar het Westlandse De Salamanders, wat we gezien de omstandigheden dit seizoen waarin we een aantal keren met wisselspelers moesten acteren begrijpen. We hielden alleen in eerste instantie nog Simon Goessens over. We hebben het nog een tijdje gerekt maar begin mei hebben we de knoop doorgehakt.”

Lees hier verder: Ron Hoogendam, Leidsch Dagblad.

(Foto website: Speelhal, Hazerswoude)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.