Geen publiek, dan geen eredivisiebasketbal bij ZZ Leiden

Geen publiek, dan geen eredivisiebasketbal bij de mannen: ’Recettes zijn een wezenlijk onderdeel van begroting ZZ Leiden’. De mannen eredivisie van de basketbalcompetitie start bij de mannen niet, zolang er geen publiek bij de wedstrijden aanwezig mag zijn. Dat zijn de betrokken clubs overeengekomen. Een unaniem besluit, benadrukt Marcel Verburg, de voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden. ,,Hoe belangrijker de recettes, hoe groter het probleem. Recettes zijn een wezenlijk onderdeel van onze begroting, en dat geldt bijvoorbeeld ook voor Groningen.”

Verburg wacht de ontwikkelingen nog even af. ,,De scenario’s komen met de tijd duidelijker in beeld. Anderhalve meter afstand houden, betekent voor ons vijfentwintig tot dertig procent bezetting. Dan kunnen we de businessclub faciliteren, gedeeltelijk. Voor de overige fans zou zo’n League Pass dan misschien iets zijn. Helemaal zonder publiek gaat niet. Het Leidse publiek is echt onze zesde man, en het is ook een avondje uit.”

Als het aan de voorzitter van Leiden ligt wordt de start van het seizoen zo lang mogelijk uitgesteld in de hoop dat de coronamaatregelen verder worden versoepeld. ,,Als beginnen in november de oplossing is, dan rekken we het op en gaan we door tot vlak voor de zomervakantie. We kijken ook wat er gebeurt in de landen om ons heen. De contacten zijn er, ook met organisaties als NOC*NSF. Bij de zaalsporten is het allemaal iets strakker, maar misschien kan een lobby nog helpen.”

(Bron: Joris Zandbergen, Leidsch Dagblad)

(Foto: Taco v.d. Eb, LD)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.