Van Barneveld klopt Taylor in huiskamerduel

Darter Raymond van Barneveld heeft zijn aartsrivaal van weleer Phil Taylor verslagen in het eerste huiskamerduel ooit. De Haagse legende won na een ware thriller met 7-6.
De voormalig wereldkampioenen gooiden op een elektronisch bord met pijlen met een plastic punt. Barney vanuit zijn eigen woonkamer in Den Haag, ’The Power’ Taylor 450 kilometer verderop in Stoke-on-Trent.

Het duel was opgezet door wedkantoor Paddy Power en te zien op een livestream die werd voorzien van uitbundig Engels commentaar. Het wedkantoor had vooraf een vast bedrag gekoppeld aan de maximale score van 180, namelijk 1000 pond. Van Barneveld verdiende 5000 pond en die opbrengst is bestemd voor de Voedselbank in Nederland. Taylor wierp 10.000 pond bij elkaar voor de gezondheidszorg in Engeland.

Lees verder op De Telegraaf
Met hoge gemiddelde scores van 119,27 en 118,09 en prachtige finishes van 161 en 151 schotelden Van Barneveld en Taylor de online kijkers bovenal hoogstaand darts voor. De voormalig postbode kwam met 2-0 voor en later ook met 3-2. Maar toen liet ’The Power’ zijn klasse zien. De 59-jarige Brit liep uit naar een 6-3 voorsprong en had nog maar een leg nodig om de partij te winnen (best of 13 legs, red.), maar ’Barney’ gaf zich niet gewonnen. Hij kwam terug tot 5-6 en had zelfs een prachtige kans op een negendarter in de daaropvolgende beurt. Slechts de negende en laatste pijl gooide hij net naast de dubbel 12. Toch wist hij de leg alsnog te pakken: 6-6.

In de beslissende leg diende Van Barneveld zijn Britse opponent zelfs alsnog een nederlaag toe. Via bullseye gooide de 52-jarige Hagenaar de partij uit en won zo met 7-6 in legs. Voor het goede doel werd zo minimaal zo’n 16.500 euro opgehaald. Daarvan gaat dus ruim 5000 euro naar de Voedselbank. Het overgrote deel van het totaalbedrag gaat dus naar de gezondheidszorg in Engeland. Zowel Nederland als Groot-Brittannië zijn zwaar getroffen door het coronavirus.

Het duel tussen Van Barneveld en Taylor behoort tot een van de klassiekers van de dartsport. De mannen speelden in hun actieve carrière 73 keer tegen elkaar.

(Bron: Telegraaf / Nu.nl / AD / LD)

&&&

Van Barneveld en Taylor darten vanuit woonkamer op donderdag (8 april)

Raymond van Barneveld en Phil Taylor hebben een manier gevonden om de dartsfans te vermaken tijdens de coronacrisis. De voormalige topspelers nemen het vandaag (donderdag 9 april) nog één keer tegen elkaar op, maar dan vanuit hun woonkamer.

De wedstrijd Van Barneveld-Taylor, met Barney thuis in Den Haag en de 59-jarige Taylor thuis in Stoke-on-Trent, gaat vanavond volgens het format best of 13 legs. Gekozen is om nu juist wel zo vaak mogelijk de maximale score te gooien. Voor elke 180-score gaat er duizend pond (zo’n 1100 euro) naar het goede doel. Van Barneveld heeft voor de voedselbank in zijn woonplaats gekozen, Taylor speelt voor de gezondheidszorg in Engeland. Zo hopen beide dartslegendes iets bij te dragen.
Er zal gegooid worden op een elektronisch softtip-bord. Daar zit bijvoorbeeld een camera en microfoon in, zodat ze hun tegenstander goed kunnen zien en horen.

“Iedereen hunkert naar wat livesport in deze moeilijke tijden. Misschien kunnen we de stemming in Groot-Brittannië wat opfleuren en wat geld inzamelen voor het goede doel”, zegt Taylor woensdag in gesprek met The Sun.
“Ik vond het altijd leuk om tegen Van Barneveld te gooien, we hebben in het verleden een paar prachtige partijen neergezet en ook al zijn we niet in dezelfde ruimte, het zal net zo’n strijd worden als altijd.”
Er zal gegooid worden op een elektronisch softtip-bord met een verslag op de social media (facebook). Daar zit bijvoorbeeld een camera en microfoon in, zodat ze hun tegenstander goed kunnen zien en horen.

Van Barneveld-Taylor is een klassieker
De 52-jarige Van Barneveld en de 59-jarige Taylor namen respectievelijk begin dit jaar en in 2018 afscheid van het darts. ‘Barney’ werd vijf keer wereldkampioen en ‘The Power’ pakte een recordaantal van zestien wereldtitels. Van Barneveld en Taylor troffen elkaar in totaal 83 keer, waarvan tweemaal in de finale van het WK van de PDC. Van Barneveld was in 2007 de sterkste in een thriller (7-6) en Taylor zorgde in 2009 voor een afstraffing (7-1).

Het darts ligt nog zeker tot eind april stil vanwege de uitbraak van het coronavirus.
Verschillende speelrondes in de Premier League Darts, waaronder de dubbele in Rotterdam, en Euro Tour-toernooien werden al uitgesteld.

(Bron: Nu.nl / AD / LD)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.