Hoe het online schaken een vlucht neemt

Hoe het online schaken een pandemisch mechanisme werd, zoals het eeuwen geleden in veel landen offline eveneens gebeurde.
Een online schaker in Italië vroeg om te gaan bidden, toen zijn land de respons op de coronavirus (COVID-19) -pandemie die tijdens het gesprek (van Sporting News) van 22 maart jl. bijna 5.000 van zijn landgenoten had gedood.

Die nacht, in de door virussen geteisterde regio van Lombardije, – waar hij verblijft – werd buiten de lichaamsbeweging vlakbij je woning, veelal de regels genegeerd en toen stelde de regering in Italië een maximale straal in – voor o.a. honden uitlaten – op 200 meter.  “We hebben allemaal uw steun nodig”, schreef de amateurschaker. “Het is hier erg moeilijk.”


Een Australische schaker die in Perth woont, zette zich schrap voor de winter en schreef dat “de dingen zullen erger worden” met een begrip van hoe COVID-19 de economieën in Europa al had gedecimeerd. Een Braziliaanse speler deelde dezelfde bezorgdheid in een afzonderlijke gamechat en schreef dat hoewel de infectie in zijn land toen nog maar in de honderden was, het een kwestie van tijd was totdat zijn leven zou veranderen door het virus.

Terwijl COVID-19 zich over de hele wereld verspreidt en miljoenen mensen binnenshuis opsluit, is online schaken enorm in populariteit toegenomen en heeft het zowel voor oude spelers als voor nieuwkomers de broodnodige sociale connecties opgeleverd.

(Bron: Sporting News)

Enkele mogelijkheden:

* lichess.com

* Online schaken

* Chess.com

* Schaken.club

* Chessclub.com

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.