Kaderteam BCO nog in bekerstrijd

Kaderteam BCO na sterke revanche nog in bekerstrijd. Behalve in de competitie speelt BCO ook mee in de KNBB kader-bekerstrijd waardoor tegen teams uit het hele land gespeeld kan worden. Nadat in de tweede ronde een uitwedstrijd tegen ‘Jong geleerd’ uit Volkel met 7-2 verloren was gegaan, vond de return plaats op 29 februari in het Biljartcentrum Oegstgeest.

Eerst speelde Danny Kind (140) een prima partij tegen B. Thoonen (120). Met een startserie van 27 en later een van 59 legde hij de basis voor de winst in slechts acht beurten. De ene verplichte bandstootpartij werd gespeeld door Wilfred Wijnnobel (80) tegen T. v.d. wetering (100). Omdat alleen om de cruciale winst werd gespeeld was verdedigen een essentieel onderdeel en kreeg de spannende partij pas na 40 beurten de ontknoping. Wijnnobel zat aan de goede kant en zo kon BCO met 4-0 gaan lunchen.

Hierna was het Jos Kerkman (110) die er tegen T. v.d. Ven (110) geen gras over liet groeien en na een matige start met series van 24, 46 en slotserie 25 de winst naar zich toe trok in slechts zeven beurten. Nu was een theoretische remise mogelijk waardoor het aantal gemaakte caramboles de doorslag moest geven. Ben Duivenvoorde (160) zag zich geplaatste tegen de sterke W. Rooijendijk (270) die in de eerdere ontmoeting in zeven beurten had gewonnen. Nu had hij echter een matige start en zag Duivenvoorde direct al een reeks van 43 scoren. Hierna ging het over en weer en kwam Rooijendijk dankzij 49, 64 en 27 ook weer in de strijd. Op dat moment was er theoretisch nog één carambole voor BCO noodzakelijk voor de caramboleverhouding. Duivenvoorde kreeg gelukkig die kans nog en bleek nu niet meer te stoppen voordat hij met 40 caramboles de partij had uitgemaakt en zo de maximale winst had voltooid.

Na deze ronde gaat het team strijden om een plek bij de laatst acht maar zal aan moeten treden tegen een team uit de omstreken van Maastricht.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Kaderteam BCO ronde verder in bekertoernooi (23 sept. 2019)

Op 21 september jl. was de eerste confrontatie voor het KNBB kader-bekertoernooi 2019-2020.
Deze bekerstrijd – zowel de ‘uit-‘ als de ‘thuis’-wedstrijd – werd gespeeld in Doesburg tegen De Markt/De Onderbouw.

Zowel Van Voorst als Kerkman hadden meer beurten nodig dan gedacht. Gelukkig viel het bij Kerkman na 19 beurten nog goed uit maar redde Van Voorst het net niet; stand 2-2.

Wilfred Wijnnobel nam het bandstoten voor zijn rekening, maar kon niet ‘los’ komen. Na 28 beurten ging de winst naar tegenstander Broers. Kind was gelukkig redelijk op dreef en pakte in 15 beurten de winst en bleek ook het extra punt voor BCO te zijn.

Met een goed verzorgde lunch als onderbreking werd nu de ‘return’ gespeeld. De omwisseling dat Wijnnobel ging nu weer kader ging spelen pakte goed uit. In slechts 11 beurten pakte hij de winst en zag iets later Kerkman tegen Van Es in 19 beurten een remisepunt binnen halen; tussenstand 3-1.

De winst in de bandstootpartij van Van Voorst ging naar de tegenstander en was het resultaat van Kind belangrijk. Overtuigend spelend klaarde hij de klus in 12 beurten en was met 6-3 ook de totaaloverwinning (11-7) een feit.
Pas na november zal de volgende ronde in dit bekertoernooi worden gespeeld en is bekend wie de tegenstander wordt.

Ben Duivenvoorde.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.