Arris van de Bent verrassende winnaar BCOpen driebanden

Oegstgeest – Katwijker Arris van de Bent werd de verrassende winnaar van het BC Open – driebanden – klein 2020.  Het Biljartcentrum Oegstgeest was zondag 12 januari 2020 het domein van de driebandenspelers. Het mooie van de biljartsport is dat dit voor iedereen toegankelijk is, dus zowel mannen als vrouwen en in leeftijd van 20 tot over de 80 gingen nu de strijd aan om de trofee en het prijzengeld tijdens de 2e editie van het BCOpen.

Op basis van de individuele moyenne werden de partijen gespeeld met 8, 10, 12 of 18 caramboles, tenzij bij 20 beurten dit aantal niet gehaald was. Door loting werden de poules samengesteld (acht met drie spelers). Tot drie keer toe werd in de poulefase gespeeld, waardoor een ieder liefst zes wedstrijden kon spelen. In de laatste poulefase, de bonusronde, konden dubbele punten verdiend worden. In een prima onderlinge sfeer vonden de partijen plaats en na elke poulefase werd een tussenstand gegeven.

Omdat er in iedere categorie een prijs was voor de kortste partij, bleef ook dit tot het laatst toe spannend. Toen alles gespeeld was werd tot besluit een Grande Finale gespeeld tussen de nummers 1 en 2 na zes wedstrijden. De finalisten waren Robert Koster (18 caramboles) en Arris v.d. Bent (8 caramboles).  Nadat Koster eerst zijn aantal had gehaald wist Van de Bent in de nabeurt gelijk te maken. En moest een ‘shoot-out’ (van acquit af de meeste) de beslissing brengen.  Van de Bent wist drie punten te maken en Koster zag zijn derde carambole mis gaan door een klos waardoor V.d. Bent de winnaar werd.

Organisator Marcel van Delden deelde de resultaten mee en reikte de premies uit voor de eerste acht deelnemers, voor de kortste partijen per klasse en aan deelnemer en runner up van vorig jaar Rick Pot, die als enige bij aanvang van het toernooi Arris als winnaar had voorspeld. Voor elke deelnemer was er een sixpack  0,0% bier als aandenken, aangeboden door sponsor Heineken.
Ben Duivenvoorde overhandigde namens “BCO de beste keus” de trofeeën voor de eerste drie plekken uit alsmede voor de hoogste serie, de kortste partij en voor nummer 24 een ‘poedelprijs’. Met een plantje en wijntje werd het barpersoneel bedankt voor hun zorgen en uiteraard was er ook voor organisator Marcel van Delden een ‘napraatwijntje”.
De formule was dit jaar iets anders dan vorig jaar. Gelet op het verloop – maar vooral de goede sfeer en het enthousiasme van de deelnemers – zal de kans op een 3e editie volgend jaar van het BCOpen zeer groot zijn.

(Ben Duivenvoorde)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.