Snookerij Leiden valt uit top

Amigio Maassluis ligt na 9 van de 18 speelronden in de KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020 op koers om de titel die het vorig seizoen moest laten aan Westend Zaandam te heroveren. Thuis tegen hekkensluiter Snooker Utrecht won Amigio zaterdag 4 januari met 9-0 en leidt nu in de stand met 13 punten voorsprong op Vlaardingen, dat zondag 5 januari thuis met 5-4 de topper tegen Westend binnen wist te halen.

Amigio stond na zes speelronden nog maar 2 punten voor op Westend, 3 op Snookerij Leiden en 6 op Sportcentrum Utrecht en Vlaardingen. Na 7-2 zeges op Westend en Snookerij groeide de voorsprong al..

.. de maximale 9-0 tegen het gepromoveerde Snooker Utrecht schudt de kaarten nog wat verder in het voordeel van de ploeg uit Maassluis. René van Rijsbergen, Ameer Baksh en Amar Chedoe gaven niets cadeau aan Michel de Sain, Mark Koppert en de debuterende Banotpal Chakraborty uit India. Koppert verzette zich wel stevig, hij verloor met 2-3 van zowel Van Rijsbergen als Baksh.

Sportcentrum Utrecht won thuis met 6-3 van Mediacaster Cue Action Groningen. Roy Stolk legde weer eens een foutloos parcours af met drie afgetekende zeges op Rik van Winsum, Peter Rath en Dennis van der Zee, die als enige één frame van de multi-NK-winnaar wist af te snoepen. Tegen Van Winsum toonde Stolk nog eens zijn capaciteiten als breakbuilder met een 134 total clearance.
Final Touch Amsterdam gaf thuis Snookerij Leiden goed partij, maar moest de winst toch met 4-5 aan de bezoekers laten. Mischa Francesco bleek dit keer de sterke man bij de thuisploeg, hij scoorde drie op drie tegen Remco Bonnet, Martijn Verzaal en Xander van Rossem. Frans Veling wist ook te winnen van Verzaal, maar de overige partijen vielen stuk voor stuk in Leidse handen. Amsterdammer Kendrew Oei verloor drie keer, al was dat telkens met 2-3.

Lees het verslag verder op de website van de KNBB (snooker).

Stand KNBB Eredivisie Snooker na 9 speelronden

1. Amigio Maassluis 9-59

2. Vlaardingen 9-46

3. Sportcentrum Utrecht 9-45

4. Westend Zaandam 9-44

5. Snookerij Leiden 9-44

6. Mediacaster Cue Action Groningen 9-40

7. HOB Nijmegen 9-37

8. InterConnect De Dieze Den Bosch 9-33

9. Final Touch Amsterdam 9-32

10. Snooker Utrecht 9-25

(Bron: KNBB Snooker, Peter de Brie).

&&&

Amigio Maassluis en Snookerij Leiden aan de leiding (12 nov 2019)

Na vier speelronden met het gepromoveerde Vlaardingen aan de leiding in de KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020 hebben Amigio Maassluis en Snookerij Leiden, die op de vijfde speeldag beiden met 7-2 hun duel wonnen, de macht gegrepen.
Vlaardingen verloor thuis, zonder kopman Raymon Fabrie die op het WK in Turkije actief is, met 3-6 van Final Touch Amsterdam.
Amigio ontving thuis in Maassluis de formatie van Sportcentrum Utrecht, met een clash tussen de twee veelvoudig NK-winnaars René van Rijsbergen en Roy Stolk op het programma.
Bredanaar Van Rijsbergen haalde met 3-2 het prestigepunt binnen voor Amigio. Stolk won wel zijn confrontaties met Ameer Baksh en Arya Sohrabi allebei met 3-0. Van Rijsbergen, Baksh en Sohrabi kenden echter geen pardon met Martin Brinks en René Dikstra, wat resulteerde in een 7-2 zege. Dat bracht Amigio met een totaal van 29 punten aan kop van de eredivisie.
Snookerij Leiden hees zich op gelijke hoogte in punten door met 7-2 te gaan winnen bij nieuwkomer Snooker Utrecht.

Eddie Bongers won namens de thuisploeg wel met 3-0 van Remco Bonnet, mede dankzij een 64-break. Jasha Kiers haalde het namens de Utrechters met 3-1 van Xander van Rossem. Mark Koppert produceerde een 75-break tegen Bonnet, maar verloor die partij wel. Met twee zeges van Bonnet en Van Rossem en drie winstpartijen voor Wim Monfils was de ruime triomf binnen voor Snookerij Leiden. Hoewel de ploeg ook op 29 punten staat, is de koppositie voor Amigio, dat één wedstrijd meer gewonnen heeft.

De vorige koploper Vlaardingen trad thuis dus aan zonder Raymon Fabrie, maar met Bo Speyer, Marko Reijers en Jerom Meeus aan tegen Final Touch Amsterdam. Zowel Speyer als Reijers won van Frans Veling en Meeus versloeg Joeri Reisig, maar alle overige partijen gingen naar de bezoekers, waar Shahzeb Kamal ongeslagen bleef. Kamal had tegen Speyer wel de volle vijf frames nodig, evenals Reisig tegen Reijers. Final Touch klimt dankzij de 6-3 zege naar de zevende plaats, Vlaardingen bekleedt nu de derde stek.

Mediacaster Cue Action Groningen ging met 6-3 winnen op bezoek bij HOB Nijmegen. De Ier David O’Halloran bleef weliswaar ongeslagen bij de Gelderse formatie, maar daarmee van de koek op voor HOB. Peter Rath, Rik van Winsum en Dennis van der Zee wonnen alle hun ontmoetingen met Peter Phoelich en Marcel School en namen na de vijfde speeldag de vierde plaats in op de ranglijst, net voor Sportcentrum Utrecht.

De wedstrijd tussen titelverdediger Westend Zaandam en InterConnect De Dieze Den Bosch is uitgesteld en wordt op 30 november ingehaald. De Westend-spelers Sebastiaan Kan en Jack Bruins zijn momenteel ook actief op het WK snooker in Turkije, evenals Joris Maas en Nick Tielemans van De Dieze.

(Bron: KNBB Snooker, Peter de Brie).

Stand na 5 van de 18 speelronden

1. Amigio Maassluis 5-29

2. Snookerij Leiden 5-29

3. Vlaardingen 5-28

4. Mediacaster Cue Action Groningen 5-24

5. Sportcentrum Utrecht 5-23

6. Westend Zaandam 4-21

7. Final Touch Amsterdam 4-20

8. HOB Nijmegen 5-17

9. Snooker Utrecht 5-14

10. InterConnect De Dieze Den Bosch 4-11

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.