Jaarlijkse Kika bridgedrive opnieuw succesvol

Winnaars Mark & DafyddDe derde uitvoering van het eindejaars-bridge evenement ‘Kika drive‘ was met 126 bridgers op vrijdagavond 27 december jl. opnieuw een succes. De voorzitter van ADG Paul Smit was dan ook erg blij met de opkomst en de steun. De gezamenlijke Leidse bridgeverenigingen Crash, ADG, PAS, Sleutels (samen met de Bridge Oefen Club in het denksportcentrum Leiden) verzamelden zich drie jaar geleden (zie een vorig verslag) in de organisatie CAPS. Ze kregen veel bridgehanden op elkaar om voor het goede doel (Stichting kinderkanker Kika) te spelen. De organisatie kon ook rekenen op de steun van de regionale bridgebond (NBB Leiden e.o.). Smit: “We moeten nog even alles natellen, maar ik denk dat we dit jaar toch weer hetzelfde bedrag als vorig jaar kunnen overmaken naar Kika.” (opbrengst 2018 was ca. 5.500 euro -red.-)

A-lijn
Het toernooi was met 63 bridgeduo’s in drie sterktelijnen toch weer goed bezet. In de sterkste groep (A) ging de zege naar het paar Mark Thiele & Dafydd Williams (foto SOS) met de fraaie score van 65,48 procent.

Het zilver ging naar Gerard Sprinkhuizen & Frank Zakarian (58,10%) en het brons was voor Hanneke van Assendelft & Leendert Paape (56,19%). Er waren 22 paren in de A-lijn.

Speelzaal met prijzentafelB-lijn
In de B-lijn zaten de lokale grootheden (samen met al of niet enige thuis bridgers) en hier ging de zege naar Gerrie van Rijn & Hans Snik (60,32 %). Tweede werd het paar Ger Nieuwpoort & Johan Waijer (59,37%) en derde werden Renée Mok & Ivo van der Velden (59,05 %). Hier namen maar liefst 33 paren aan deel.
C-lijn
In de C-lijn veelal de thuis bridgers en dan samen met de bridgers die de laatste jaren van de cursussen af zijn gekomen. Ook relatief duo’s van de Bridge Oefen Club (BOC) van Wim v.d. Berg. Een van die BOC-paren greep de eerste plek: Thea Werter & Carla Schotmeijer (60,12 %). Het zilver voor Martin Hooijmans & Jetty Kleijn (58,93 %) en het brons voor Bernadette Bouter & Rob Bouter met 56,55 %. Er namen in de C-lijn 8 paren deel.

Veilingkavels
Jaarlijkse aanvulling van het evenement is een veiling met een heuse spreekstalmeester. Er gingen veel items en een aantal dinerbonnen – geschonken door enkele goede restaurants – voor leuke bedragen van de hand. Er werd hier en daar dan ook flink tegen elkaar opgeboden, wat dan weer de afdracht aan Kika tegoed kwam.
De Kika bridgedrive heeft zich inmiddels in de eindejaarskalender van de NBB Leiden e.o. genesteld.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.