Rondje langs de velden van ‘Leids’ landelijk schaken..

In de derde competitieronde van de KNSB bleven een aantal ‘Leidse’clubs opnieuw aan de goede kant van de scores.

De LSG-reserves gaan fier aan de leiding van de eerste klasse (B) en liggen op koers om ook naar de hoogste klasse te gaan promoveren. Dat is in het verleden al eens eerder voorgekomen, maar verrassend en uiterst zeldzaam. Het jonge team van Voorschoten verloor nipt van Krimpen a/d IJssel met daarin een paar voormalige meesterklasse spelers in de gelederen. Onder meer Rini Kuijf kwam niet verder dan remise tegen Peter Wilschut.
Bij de tweedeklassers ging Oegstgeest’80 opnieuw onderuit en staat puntloos onderaan. Het probleem bij Oegstgeest zijn de (te) zwakke schakers aan de lagere borden.  Hoewel het ‘totaal uit vorm zijn’ van meester Nobojsa Nikolic ook opvalt. Philidor Leiden liep tegen zijn eerste matchverlies op, maar staan nog altijd bovenin het linkerrijtje.


In de derde klasse ging koploper Leiderdorp verrassend onderuit. Dit kwam voornamelijk door vier onverwachte verliespartijen aan de topborden met een verrassende nul voor grootmeester Daan Brandenburg. Ook de Alphense Schaak Club (ASC) ging van de leiding af door een nipt matchverlies. LSG III (koploper) en middenmoter Philidor Leiden II doen het verrassend goed in klasse 3E.

Zie voor de overige ‘Leidse’ resultaten de website van de KNSB middels het programma netstand.

(Redactie).

&&&

KNSB ronde 2 (8 nov)

Ook in de tweede ronde van de KNSB competitie bleven een aantal ‘Leidse’clubs aan de goede kant van de scores.
Zo won Voorschoten in de eerste klasse een uitduel met 3½-6½ bij het sterke DSC Delft. De talentvolle Voorschotense jongeren maakten hierbij het verschil.
De LSG-reserves in deze klasse wonnen ook hun tweede duel met flinke cijfers en gaan daardoor aan kop: Venlo werd met een 8½-1½ nederlaag terug naar Limburg gestuurd.

2e en 3e Klasse
Oegstgeest’80 ging in de tweede ronde opnieuw onderuit en delen de staartpositie. Met de meesters Fred Slingerland en Nebojsa Nikolic in de gelederen moet handhaving toch mogelijk zijn, maar de zwakke onderste helft beet opnieuw in het stof. Philidor Leiden daarentegen deelt de koppositie in klasse 2C. Dit keer werd met 2½-5½ het uitduel gewonnen bij Zukertort Amstelveen 2. Naast sterke jongeren beschikt Philidor dit seizoen over de sterke kopman/trainer en FIDE-meester Frank Erwich.
In de derde klasse een opvallende koppositie voor het jeugdige team van Leiderdorp met zowaar een grootmeester in de samenstelling: Daan Brandenburg. Dit keer werd met 6-2 van Laurierboom-Gambiet gewonnen. In dezelfde klasse gaan de schakers van de Alphense Schaakclub (ASC) mede aan de leiding, maar scoorde het minder bordpunten.

Zie voor de overige ‘Leidse’ resultaten de website van de KNSB middels het programma netstand.

(Redactie).

&&&

KNSB ronde 1 (29 sept)

Het aloude Philidor Leiden is met beide landelijk spelende teams goed aan de competitie begonnen. Philidor 1 versloeg het Haagse DD (met GM John van der Wiel in de Haagse gelederen) met de nipte cijfers 4½-3½. Leidse winstpartijen waren er voor Nico Kuijf, Arres Oudshoorn en Maarten van Harten. De reserves van Philidor Leiden bleven de reserves van DD met 5½-2½ de baas. In deze wedstrijd werd door Philidor het verschil gemaakt aan de lagere borden.

Het vlaggenschip van Oegstgeest’80 verloor met 3½-4½ van het Amsterdamse Caissa 2. Het opmerkelijke in deze wedstrijd – en dan ook beslissend voor de uitslag – was het verlies aan het kopbord van IM Nebosja Nikolic. De Leidse meester Fred Slingerland won zijn partij en de talentvolle Duleen van Gunsteren bracht ook een vol punt binnen.

Leiderdorp walste met grote cijfers over de Amsterdamse fusieclub Caissa/Eenhoorn 2: in Leiderdorp werd het maar liefst 7-1. De Leiderdorpers brachten dan ook gemiddeld 150 ratingpunten meer achter de borden met als hoogtepunt grootmeester Daan Brandenburg. De Alphense Schaakclub ASC versloeg De Waagtoren 2 met 2½-5½ en dat was – gezien de ratinggemiddelden – een verrassing te noemen.

Zie voor de overige ‘Leidse’ resultaten de website van de KNSB middels het programma netstand.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.