De Avond van Leiden over gisteren, vandaag, morgen én overmorgen

Het Rabo wensenfonds reikt elk jaar voor 250.000 euro aan sponsoring uit, aan (sport)verenigingen en stichtingen binnen de regio Leiden/Katwijk e.o.
Gisteravond werden bijna veertig ‘Leidse’ wensen gehonoreerd met bedragen variërend van 945 euro tot en met 4.000 euro. Dit gaat al jarenlang met de steun van de achterban van de persoon(en), club of stichting die een wens hebben ingediend. Hoe meer steunstemmen, hoe hoger het bedrag van de gevraagde steun.
‘Sport, innovatie, ondernemerschap en muziek’ kwamen aan de orde. Hieronder het Rabo programma onder het motto van de avond van Leiden. Het werd aan elkaar gepraat door Robert Schepes, die overigens ook als trouwambtenaar van de gemeente Leiden door het leven gaat.

“De Avond van Leiden over gisteren, vandaag, morgen én overmorgen
Leiden is geen toeval. Het verhaal van Leiden is een continuüm van ontwikkelingen, het één heeft door de eeuwen heen geleid tot het ander. Martijn Bulthuis van Leiden Marketing liet het publiek nóg trotser worden op hun stad. De stad van ontdekkingen. Gisteren, vandaag, morgen én overmorgen.

Leiden is ook de stad van samen zijn, samen sporten en voor elkaar zorgen. Het thema sport kon daarom niet ontbreken tijdens De Avond van Leiden.
Gymnastiekvereniging Leiden verzorgde met drie lenige jonge meiden een geweldig optreden. En Tjeerd Scheffer introduceerde De Leidse Olympische Ploeg dat zich opmaakt voor de komende Olympische Spelen in Tokio.”

Website
Om die Leidse Olympische ploeg goed te kunnen volgen heeft de Leidse topsport coördinator Tjeerd Scheffer een website laten bouwen: De Leidse Olympiers

De coördinator gaf een presentatie van de Leidse (top) sport met de bijbehorende cijfers. Met een vastberaden en zekere ‘bewijslast’ kwam alle sport op het podium van Scheltema ‘dichterbij‘; daarmee nog zo’n motto van die Rabo-avond weergegeven.

Opvallende sport bij die presentatie was de deelname van de vele ‘Leidse’ roeiers in de afgelopen periode, maar ook  heden nog met onder meer Karolien Florijn. Ja, familie van.
Verder in het huidige team de namen van Laurine van Riessen (ja, ook van het schaatsen bekend), Davy van den Dop, Isabel van Opzeeland, Kim Vermaas, Noah Schutte (VS), Ward van Zeijl, Stef Broenink, Elaine Pen, Annika van der Meer, Tessa van Schagen, Boudewijn Roëll, Nicole Beukers, Rozanne Voorvelt, Juliëtte Pijnacker en Jonne Moleman. En ja, er zijn meer sportieve Leidse vrouwen dan mannen in die sportploeg.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.