Herintredende grootmeester Jan Smeets in Tata 2020

Grootmeester Jan Smeets uit Oegstgeest doet mee aan de Tata Steel Challengers, het B-toernooi tijdens het Tata Steel Chess Tournament in januari 2020 in Wijk aan Zee.

Hij is een van de vier Nederlanders die schaken in de twee grootmeestergroepen. Smeets is lid van het Leidsch Schaakgenootschap (LSG).
Ook de regerend nationaal kampioen Lucas van Foreest is van de partij. Van Foreest is 18 jaar. Zijn broer Jorden van Foreest neemt deel in de hoofdgroep (Masters) met de absolute wereldtop in het deelnemersveld.
De andere twee Nederlanders die meedoen, zijn Erwin l’Ami en Max Warmerdam, eveneens in de Tata Steel Challengers.

(Foto Maaijveld: Smeets na weer een verliespartij tijdens Tata 2011)

“Met een gemiddelde rating van 2600 en veertien deelnemers in de Tata Steel Challengers is die groep een volwaardig grootmeestertoernooi op zichzelf”, zegt toernooidirecteur Jeroen van den Berg. De Spaanse grootmeester David Anton Guijarro heeft in die groep de hoogste rating: 2686. Eerder werd het deelnemersveld van het hoofdtoernooi al bekend. De Noor Magnus Carlsen, regerend wereldkampioen en aanvoerder van de wereldranglijst, verdedigt zijn titel in de 82e editie. Anish Giri en Jorden van Foreest vormen de Nederlandse inbreng.
Het toernooi begint op 10 januari 2020 met daarnaast zo’n 2000 amateurschakers in diverse groepen.

(Red).

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.