Offday voor schakers LSG

Regerend landskampioen LSG IntelliMagic leed in de tweede competitieronde van de meesterklasse een bijna traditionele nederlaag.

In eigen huis werd met verrassend grote cijfers (3-7) verloren van Charlois Europoort. Dat had de Leidse grootmeester Erik van den Doel in de gelederen. Hij won  in een vooruit gespeelde partij van LSG’er Rudy van Wessel. Van den Doel speelt namelijk momenteel met het Nederlands team in Georgië.
“Het begint inderdaad bijna een traditie te worden. Ook in enkele vorige seizoenen verloor LSG in de tweede competitieronde,” aldus speler en trainer grootmeester Predrag Nikolic.

“Er werd vandaag erg slecht gespeeld. Ik speelde zelf ook niet best en moest gezien het verloop van de wedstrijd een remiseaanbod van mijn Belgische tegenstander afslaan waarop ik de partij verloor.”

Na vier speeluren stond er een verder kansloze 1½-5½ stand op het scoreformulier. De start was met een snelle winstpartij van Mark van der Werf nog wel hoopgevend. Van der Werf: “Ik was al na 15 zetten klaar met mijn partij, maar zag de nederlaag al wel aankomen.” Naast Van der Werf boekte ook Jelmer Jens nog een winstpartij.

(Jan Bey, Leidsch Dagblad maandag 4 november 2019)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.