Kadristen BCO opnieuw naar nipt verlies

Noordwijk – BCO-kadristen komen net iets tekort tegen De Engel (4-5). In de locatie van De Engel in Noordwijk werd afgelopen week intensief gestreden om de overwinning en dat leidde tot bijzondere prestaties.

Louis Opstal was goed op dreef tegen Ben Duivenvoorde (beiden 160) en had met 134-27 na vijf beurten al een ruime voorsprong genomen. Duivenvoorde zette er nog wel een serie van 57 tegenaan, echter kon hij niet voorkomen dat de eerste winst na slechts zeven beurten voor De Engel was.

Wilfred Wijnnobel (150) en F. Duivenvoorden (110) hadden een slechte start, maar met een serie van 44 van Duivenvoorden in beurt zes maakte dat wat los. Als reactie produceerde Wijnnobel een mooie serie van 87 en moest toezien hoe hij zich – na negen beurten – toch gewonnen moest geven.

Met een tussenstand 4-0 voor De Engel wist Jos Kerkman (120) na vijftien beurten met kleine maar wel regelmatige scores E. van Dijk (110) achter zich te laten. De aandacht ging nu naar een spannende strijd tussen Danny Kind (150) en C. Juffermans (120).
Aanvankelijk goed gelijk opgaand (82-61 in 6 beurten) kwam de klad er in en was het Kind die in de zestiende beurt afstand wist te nemen met een reeks van 31. In beurt achttien was de winst voor BCO en daarmee weer een 4-4-stand. Het percentagepunt ging naar De Engel waardoor de eindstand nu 5-4 werd.

Woensdag 13 november speelt BCO thuis tegen De Hoogh/ V.d. Wilt uit Gouda.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Spannende partijen leiden kadristen BCO naar nipt verlies (27 okt)

Oegstgeest- Met spannende partijen leden de kadristen van BCO een nipt 4-5 verlies tegen HWA (Het Wapen van Alblasserdam). In hun eigen biljartcentrum te Oegstgeest werd 23 oktober jl. de strijd in de kadercompetitie aangegaan tegen koploper HWA.

Nadat Jos Kerkman (120) op ruime voorsprong was gekomen (99-44) tegen W. v. Beek (110), kwam de klad er in. Van Beek kwam sprokkelend terug en nadat Kerkman in de vijftiende beurt uit ging, wist hij nog een remise te halen.

De partij Danny Kind (150) tegen J. v. Krimpen (140) gaf voor beide een beeld van afwisselend produceren en dan weer even weinig. Hierdoor was het ongewis wie in de slotfase de winst zou weten te pakken. Beide spelers kwamen in beurt vijftien dichtbij met ‘en nog drie’ en ‘en nog vijf’ en beide maakten dan ook in de volgende beurt deze laatste caramboles.

Na twee remises dus een stand van 2-2.
Vervolgens waren het partijen in het 57/2 en Ben Duivenvoorde (160) kon de bij elkaar gespeelde posities onvoldoende uitbuiten. Bij tegenstander D. Katsis (200) ging dit beter en hij was het die na 13 beurten de partij winnend afsloot (stand 2-4).
Invaller kopman Paul Witteman (180) ging sterk (110-37 na drie beurten) van start tegen J. Vlot (200). Hierna was het een stuk minder en wist Vlot met serie 81 weer voor te komen. In beurt 12 kwam hij na een serie op 184 en op dat moment wist Witteman weer goed aan tafel te blijven en stopte pas nadat hij de voor hem ontbrekende 31 caramboles had gemaakt.
Stand 4-4 doch het extra punt op percentage naar HWA.

Maandag 28 oktober de regioderby in Noordwijk.
De kaderstrijd tegen het team van De Engel.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Kadristen BCO met winst weer terug in middenmoot (20 okt)

Dankzij een 7-2 uitzege op OGB is het kaderteam BCO weer terug in middenmoot. Met drie teamleden werd vrijdag 18 oktober j.l. naar Bussum gereden met als doel het laatste verlies te compenseren. Met prima partijen kon de missie geslaagd worden afgerond.

Voordat het zo na was ging de eerste winst echter naar OGB. Ben Duivenvoorde (160) en J. Rodermond (130) ontbeerden de juiste maat en pas in beurt 15 kon Rodermond de eerste partijpunten voor de thuisclub binnen halen. Inmiddels had Jos Kerkman (120) met een serie van 49 de toon gezet tegen R. de Bruin (120).

Met een gedegen spel bleef Kerkman goed scoren en na slechts acht beurten was de buit binnen en een gelijke tussenstand.

In de tweede ronde had Kerkman voor zijn dubbelpartij (140) de smaak nog goed te pakken tegen M. Veerman (110). Dankzij een serie van 40 in de derde beurt en een slotserie van 42 in de elfde beurt boekte hij weer een fraaie overwinning. Danny Kind (150) wilde blijkbaar niet voor zijn teamgenoot onderdoen. Nadat J. Veenstra (120) in beurt vier de stand bijna had gelijk getrokken (53-45) brandde Kind los en kwam met reeksen van 37 en 55 op ‘en nog vijf’. Deze werden nu in de zevende beurt gemaakt en completeerde zo de overwinning voor BCO met 7-2 en weer een plek in de middenmoot.

Dinsdag 22 oktober volgt de thuiswedstrijd in Oegstgeest (aanvang 19.30) tegen koploper HWA uit Alblasserdam.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Kadristen BCO blijven in de middenmoot (29 sept)

Kadristen BCO blijven na een ‘narrow-escape’ met 4-5 verlies nog in middenmoot. Zondag 29 september 2019 was de derde competitiewedstrijden tegen Rapiditas in Weesp.

Wilfred Wijnnobel (150) beet het spits af tegen M. Westerhof (120). Het was al snel duidelijk dat Wijnnobel vandaag niet in goede doen was.  Westerhof had al snel een voorsprong en gaf deze niet meer weg. Daarmee won hij de partij in 13 beurten en strandde Wijnnobel op 104 caramboles.

Op de andere tafel voltrok zich hetzelfde spelbeeld. Terwijl Alex van Voorst (110) puntjes aan het sprokkelen was, bouwde J. Zieltjes (110) gestaag een voorsprong op en leek dit een snelle overwinning voor hem op te leveren. Van Voorst wist echter toch nog sterk terug te komen dankzij en serie van 34 doch bleef op 103 caramboles achter. De tussenstand nu 4-0 voor Rapiditas.

Daarna Jos Kerkman(120) tegen Rob Kremer(110) wat een gelijk opgaande strijd werd. Doorslaggevend werd een slotserie van 30 van Kerkman en winst in beurt 17 waardoor de met 4-2 weer aansluiting was. In de partij Danny Kind (150) tegen D. Bouwhuis (140) leek Bouwhuis comfortabel naar de winst te gaan met 130-50 in 8 beurten. Blijkbaar zakte hierdoor de concentratie weg en Kind -van de vereniging ‘geef nooit op”- herpakte zich en met enkele series waaronder een reeks van 40 wist hij de achterstand goed te maken. Zorgvuldig en geconcentreerd sloot Kind in beurt 13 de partij winnend af met een serie van 15 en Bouwhuis op 137 punten achterlatend. Het extra (percentage-) punt ging naar Rapiditas waardoor de eindstand 5-4 werd.

Donderdag 3 oktober is de volgende wedstrijd in het Biljartcentrum Oegstgeest (aanvang 19.30) tegen het team van Padoc uit Woerden.

Ben Duivenvoorde.

&&&

‘Midden-motige’ start BCO (23 sept.)

De start van het BCO kaderteam in het nieuwe seizoen was er een met gemengde gevoelens.  Op 11 september jl. werd in het warme onderkomen van Apollo in Maarssen genoegen worden genomen met een 4-5 verlies. Danny Kind en Jos Kerkman zorgden voor winst in respectievelijk 13 en 12 beurten maar Ben Duivenvoorde en Alex van Voorst moesten de punten achterlaten.

Op 18 september jl. volgde toen een thuiswedstrijd tegen WBD uit Den Haag. Ook hier eenzelfde beeld. Kind (150) tegen Joop Bodaan (120) hadden beiden een matige start. Kind pakte echter in beurt 6 uit met een serie van 52 en vervolgde later nog een serie van 29 toe met als resultaat een mooie winstpartij in 10 beurten. Op de ander tafel speelde Kerkman (120) tegen Harry Verschoor(110). De partij ging gelijk op (na vijf beurten 55 om 52 caramboles). Series van 17 en 35 door Kerkman maakten nu het verschil en was ook nu de winst voor BCO; tussenstand 4-0.

In de tweede omloop startte Van Voorst als 4e man (110) tegen Yakup Orham (110). Deze laatste ging sterk van start met een beginserie van 29. Na in beurt 4 nog een serie gemaakt te hebben van 31 bleek al snel dat Yakup deze partij naar zich toe zou trekken. Dat gebeurde in beurt 10 daarmee de stand op 4-2 brengend.

In de laatste partij van invaller kopman Paul Witteman (180 car. 57/2) tegen Rick Pot (130) bleek dat dit weer wennen was voor Witteman. Pot had hier weinig last van, want deze produceerde in de 3e beurt een mooie serie van 84. Omdat hij in de andere beurten ook al punten had gescoord sloot hij in de vijfde beurt deze partij zeer overtuigend winnend af. Einduitslag 4-5.

Een stand in de middenmoot is vooralsnog het startresultaat en wacht op zondag 29 september de uitwedstrijd tegen Rapiditas in Weesp. Op donderdag 3 oktober is een thuiswedstrijd (aanvang 19.30) tegen Padoc.

Ben Duivenvoorde.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.