Eerste keer..

De eerste keer is altijd bijzonder.
Afgelopen vrijdag mochten we bij de Rijnsburgse Damclub (RDC) met zijn allen getuigen zijn van een prachtige eerste competitieoverwinning.

Rune Varkevisser speelt al een paar jaar inmiddels bij de senioren. De eerste seizoenen waren moeilijk, maar het gaat steeds beter. Afgelopen seizoen deed hij ook al een aantal keren mee voor het tweede provinciale team. Vorig seizoen boekte hij een overwinning, maar dat was tegen een andere jeugdspeler. Afgelopen vrijdag – tegen een zeer ervaren tegenstander – ging het vanaf het begin af aan goed. Een goede opening, werd erg sterk doorgespeeld naar een prachtige centrum stand. Een blok kracht. Op het juiste moment werd de aanval ingezet over de linkerflank. De verdedigers van de tegenstander werden ‘gepoort’ en Rune wist een dam te halen. Deze dam werd vervolgens vakkundig achter de eigen linies gebracht, waarna de tegenstander niets anders restte dan op te geven. Een prachtige overwinning en zo mooi als die allereerste keer wordt het nooit meer.

Onder de indruk van de jeugdige dadendrang hield Gert van Delft het remise, waarschijnlijk te vroeg. Jac van Delft vocht voor wat hij waard was en wist uiteindelijk koelbloedig nog een punt te halen. Kopman Rinus Kromhout kwam wat ongelukkig uit de opening, nadat de tegenstander de sterkste voortzetting mistte, wist Rinus het zeer netjes naar een overwinning te brengen. Al met al een hele mooie 6-2 overwinning voor het tweede provinciale team.

Eerste team
Het eerste provinciale team overspeelde de hofstad dammers uit Den Haag. Dat het uiteindelijk slechts 9-3 werd, mogen vooral Arie Schoneveld en Marco de Leeuw zich aanrekenen, Arie mistte een vrij eenvoudige winst in het late middenspel. Marco mistte een verrassende maar toch wel eenvoudige combinatie en koos uiteindelijk tot overmaat van ramp ook nog eens voor het verkeerde eindspel. Alles bij elkaar geen grote ramp, want niemand verloor en na drie ronden gaan zowel het eerste provinciale team als het tweede fier aan kop in hun klasse.

Mariëlle Meijer-Kromhout
(Secr. RDC).

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.