Marco Ekkendonk kampioen libre-klein

Oegstgeest – Marco Ekkendonk (foto rechts)  kampioen libre-klein 4e klasse 2019-2020 District Duinstreek. Het Biljartcentrum Oegstgeest was in het weekend van 4 tot 6 oktober jl. het strijdperk voor de acht finalisten in het libre 4e klasse van het district Duinstreek. Op het prima materiaal en in een echte biljartambiance werd gestreden om de titel. De organisatie was in handen van de biljartvereniging BCO De beste keus.

Nadat op vrijdagavond de deelnemers waren voorgesteld kon de strijd losbarsten. Ekkendonk nam na deze avond meteen de leiding met twee winstpartijen van 27 beurten. Op zaterdag gooide hij daar nog een schepje bovenop met winstpartijen van o.a. in 18 beurten en kwam op de maximale 10 matchpunten. Zijn belager Schoorl incasseerde tegen Vrijenhoek zijn eerste nederlaag en zag zich nu op een derde plek met 8 punten. Mijnen en Van Gelder bleven door hun onderlinge remise nog in de race met respectievelijk 7 en 5 punten. Vloedmans en Tiecken lieten ook mooi spel zien met o.a. series van 16 en 14 doch kwamen wel punten tekort.

Op de zondag ging het om de onderlinge confrontaties binnen de top zodat voor vele spelers nog een podiumplek binnen bereik lag. Ekkendonk liet er geen twijfel over bestaan dat hij de man in vorm was want met een winstpartij in 25 beurten stelde hij zijn zege vast en ook zijn kampioenschap. Want in de laatste ronde was hij door zijn hoge moyenne onbereikbaar voor Schoorl die deze partij verloor maar wel ondanks zijn verlies in de finalepartij toch op de tweede plaats bleef. Doordat Van Gelder zijn laatste partij in 24 beurten van Vrijenhoek won kwam hij ten koste van Mijnen op de derde plaats.  Het verlies van Vrijenhoek betekende voor hem de vijfde plaats en zag hij Mijnen nu op de vierde plek.  Vloedmans won zijn laatste partij in 25 beurten van Mijnen en kwam op plaats zes. In de strijd om de rode lantaarn wist Eekels Desiree Tiecken net achter zich te laten en werd hij zevende en was de achtste plaats voor Tiecken.

Onder het genot van een snackje in het bargedeelte werd de huldiging tot districtskampioen gedaan door voorzitter Ben Duivenvoorde namens het district en de vereniging.  Voor ieder was er een toepasselijk praatje, een oorkonde, een ingelijste groepsfoto, een fles wijn en een fraaie medaille voor de eerste drie plaatsen. De kortste partij (18 beurten) door Ekkendonk leverde hem nog een extra trofee op en de trofee voor de hoogste serie (16 caramboles) ging naar Vloedmans.

Namens de deelnemers sprak Ekkendonk een dankwoord voor ieder en alles wat had bijgedragen aan dit geslaagde toernooi. Hij liet dit vergezeld gaan met een gift aan de vereniging en het arbiterscorps. Namens BCO waren er nog flessen wijn en foto’s  voor de arbiters van dit weekend, wedstrijdleider Co Zwetsloot en de bediening. Samengevat kan weer worden teruggekeken op een geslaagd evenement mede dankzij de inzet van arbiters, clubleden, barpersoneel en, uiteraard, een enthousiast supporterspubliek dat helaas in aantal tegen viel.

De gewestelijke finale vindt plaats bij De Klipper in Hillegom op 1-3 november 2019.
De uitslag in cijfers:

 

Naam

MP

Car

Brt

Moy

HS

K.P

1.

M. Ekkendonk (De Klipper, Hillegom)

14

385

185

2,08

13

3,05

2.

H. Schoorl (L.U.T.O., Lisse)

10

374

236

1,58

10

1,96

3.

W. van Gelder (Velsen, Santpoort)

7

330

199

1,65

11

2,75

4.

J. Mijnen (Onder Ons ’67, Beverwijk)

7

345

234

1,47

11

1,96

5.

K. Vrijenhoek (ADO, Haarlem)

6

351

243

1,44

10

1,52

6.

T. Vloedmans (De Klipper, Hillegom)

5

370

207

1,78

16

2,20

7.

J. Eekels (Onder Ons ’67, Beverwijk)

4

291

197

1,47

7

1,66

8.

D. Tiecken (Onder Ons ’67, Beverwijk)

3

325

215

1,51

14

2,20

Ben Duivenvoorde.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.