Versterkt LSG start goed aan nieuw seizoen

In de openingsronde van de landelijke meesterklasse heeft regerend landskampioen LSG IntelliMagic meteen goede zaken gedaan door tegen de Groninger Combinatie met 6½-3½ aan de goede kant van de score te blijven.

De redelijk gelijk opgaande strijd kwam pas na vier speeluren in een beslissende fase bij de tijdcontrole.
De Leidse equipe kwam op een ½-2½ achterstand, omdat – na een remise van Predrag Nikolic – opeens Arthur Pijpers en Jelmer Jens bij een wegtikkende klok onderuit gingen.

Na een aansluitingstreffer van Casper Schoppen bleef de strijd nog wel enigszins onduidelijk totdat teamleider Edwin van Haastert op fraaie wijze het volle punt pakte tegen grootmeester Sipke Ernst.

Die maakte bij LSG extra krachten los, die leidden tot winstpartijen van Mark van der Werf, Michiel Bosman (met zege op de 12-jarige meisjeskampioen Machteld van Foreest),  Jan-Willem de Jong en de nieuwe Leidse aanwinst Mark Haast; zij zorgden ervoor dat beide matchpunten mee naar Leiden gingen.  LSG gaat dit seizoen voor prolongatie van de landstitel. Voor dit doel zijn er twee versterkingen aangetrokken: grootmeester Jan Smeets – die overigens verrassend onderuit ging – en meester Mark Haast.

(Jan Bey, maandag 30 september 2019, Leidsch Dagblad)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.