Rondje langs de velden van ‘Leids’ landelijk schaken..

Het aloude Philidor Leiden is met beide landelijk spelende teams goed aan de competitie begonnen. Philidor 1 versloeg het Haagse DD (met GM John van der Wiel in de Haagse gelederen) met de nipte cijfers 4½-3½. Leidse winstpartijen waren er voor Nico Kuijf, Arres Oudshoorn en Maarten van Harten. De reserves van Philidor Leiden bleven de reserves van DD met 5½-2½ de baas. In deze wedstrijd werd door Philidor het verschil gemaakt aan de lagere borden.

Het vlaggenschip van Oegstgeest’80 verloor met 3½-4½ van het Amsterdamse Caissa 2. Het opmerkelijke in deze wedstrijd – en dan ook beslissend voor de uitslag – was het verlies aan het kopbord van IM Nebosja Nikolic. De Leidse meester Fred Slingerland won zijn partij en de talentvolle Duleen van Gunsteren bracht ook een vol punt binnen.

Leiderdorp walste met grote cijfers over de Amsterdamse fusieclub Caissa/Eenhoorn 2: in Leiderdorp werd het maar liefst 7-1. De Leiderdorpers brachten dan ook gemiddeld 150 ratingpunten meer achter de borden met als hoogtepunt grootmeester Daan Brandenburg. De Alphense Schaakclub ASC versloeg De Waagtoren 2 met 2½-5½ en dat was – gezien de ratinggemiddelden – een verrassing te noemen.

Zie voor de overige ‘Leidse’ resultaten de website van de KNSB middels het programma netstand.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.