Kadristen BCO blijven in de middenmoot

Kadristen BCO blijven na een ‘narrow-escape’ met 4-5 verlies nog in middenmoot. Zondag 29 september 2019 was de derde competitiewedstrijden tegen Rapiditas in Weesp.

Wilfred Wijnnobel (150) beet het spits af tegen M. Westerhof (120). Het was al snel duidelijk dat Wijnnobel vandaag niet in goede doen was.  Westerhof had al snel een voorsprong en gaf deze niet meer weg. Daarmee won hij de partij in 13 beurten en strandde Wijnnobel op 104 caramboles.

Op de andere tafel voltrok zich hetzelfde spelbeeld. Terwijl Alex van Voorst (110) puntjes aan het sprokkelen was, bouwde J. Zieltjes (110) gestaag een voorsprong op en leek dit een snelle overwinning voor hem op te leveren. Van Voorst wist echter toch nog sterk terug te komen dankzij en serie van 34 doch bleef op 103 caramboles achter. De tussenstand nu 4-0 voor Rapiditas.

Daarna Jos Kerkman(120) tegen Rob Kremer(110) wat een gelijk opgaande strijd werd. Doorslaggevend werd een slotserie van 30 van Kerkman en winst in beurt 17 waardoor de met 4-2 weer aansluiting was. In de partij Danny Kind (150) tegen D. Bouwhuis (140) leek Bouwhuis comfortabel naar de winst te gaan met 130-50 in 8 beurten. Blijkbaar zakte hierdoor de concentratie weg en Kind -van de vereniging ‘geef nooit op”- herpakte zich en met enkele series waaronder een reeks van 40 wist hij de achterstand goed te maken. Zorgvuldig en geconcentreerd sloot Kind in beurt 13 de partij winnend af met een serie van 15 en Bouwhuis op 137 punten achterlatend. Het extra (percentage-) punt ging naar Rapiditas waardoor de eindstand 5-4 werd.

Donderdag 3 oktober is de volgende wedstrijd in het Biljartcentrum Oegstgeest (aanvang 19.30) tegen het team van Padoc uit Woerden.

Ben Duivenvoorde.

&&&

‘Midden-motige’ start BCO (23 sept.)

De start van het BCO kaderteam in het nieuwe seizoen was er een met gemengde gevoelens.  Op 11 september jl. werd in het warme onderkomen van Apollo in Maarssen genoegen worden genomen met een 4-5 verlies. Danny Kind en Jos Kerkman zorgden voor winst in respectievelijk 13 en 12 beurten maar Ben Duivenvoorde en Alex van Voorst moesten de punten achterlaten.

Op 18 september jl. volgde toen een thuiswedstrijd tegen WBD uit Den Haag. Ook hier eenzelfde beeld. Kind (150) tegen Joop Bodaan (120) hadden beiden een matige start. Kind pakte echter in beurt 6 uit met een serie van 52 en vervolgde later nog een serie van 29 toe met als resultaat een mooie winstpartij in 10 beurten. Op de ander tafel speelde Kerkman (120) tegen Harry Verschoor(110). De partij ging gelijk op (na vijf beurten 55 om 52 caramboles). Series van 17 en 35 door Kerkman maakten nu het verschil en was ook nu de winst voor BCO; tussenstand 4-0.

In de tweede omloop startte Van Voorst als 4e man (110) tegen Yakup Orham (110). Deze laatste ging sterk van start met een beginserie van 29. Na in beurt 4 nog een serie gemaakt te hebben van 31 bleek al snel dat Yakup deze partij naar zich toe zou trekken. Dat gebeurde in beurt 10 daarmee de stand op 4-2 brengend.

In de laatste partij van invaller kopman Paul Witteman (180 car. 57/2) tegen Rick Pot (130) bleek dat dit weer wennen was voor Witteman. Pot had hier weinig last van, want deze produceerde in de 3e beurt een mooie serie van 84. Omdat hij in de andere beurten ook al punten had gescoord sloot hij in de vijfde beurt deze partij zeer overtuigend winnend af. Einduitslag 4-5.

Een stand in de middenmoot is vooralsnog het startresultaat en wacht op zondag 29 september de uitwedstrijd tegen Rapiditas in Weesp. Op donderdag 3 oktober is een thuiswedstrijd (aanvang 19.30) tegen Padoc.

Ben Duivenvoorde.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.