LSG IntelliMagic gaat op voor derde landstitel

Regerend landskampioen het Leidse LSG IntelliMagic gaat komend seizoen opnieuw voor prolongatie van hun landstitel. Zo lijkt het althans als we kijken naar de opstellingen in de meesterklasse. Voor dit doel zijn er op het oog een tweetal versterkingen aangetrokken: grootmeester Jan Smeets en internationaal meester Mark Haast. Een tweetal meesters (Rudy van Wessel en Eelke Wiersma) zijn afgezakt naar de LSG-reserves in de eerste klasse (een klasse onder de landelijke meesterklasse), maar dat is gezien de speelsterkte in die klasse dan ook wel nodig. De grootmeesters in het eerste team – Smeets en Leiden Chess winnaar Predrag Nikolic  (zie foto) – zullen vermoedelijk niet alle wedstrijden kunnen spelen, gezien andere competitieverplichtingen in onder meer België en de Duitse Bundesliga. Dan is het wel zo handig om het tweetal meesters achter de hand te hebben. Voorts heeft LSG met de talenten Casper Schoppen (Open kampioen van Nederland), Arthur Pijpers en de 27-jarige nieuweling Mark Haast daarnaast een sterk jong front.
Sterke tegenstanders
Een aantal meesterklasse teams hebben zich eveneens weten te versterken en zullen dan behoorlijk gaan concurreren met de Leidse ploeg. Zo heeft het team van Apeldoorn er een heuse topman bij met grootmeester Erwin L’Ami en daarbij eveneens een aantal sterke jonge spelers. Ook het team van En Passant heeft zich versterkt met onder meer de jonge nationale kampioen Lucas van Foreest. Ze maken daarnaast ook nog gebruik van een viertal ander grootmeesters. De op papier sterkste concurrent lijkt het tiental van de Kennemer Combinatie met onder meer de grootmeesters Jorden van Foreest, Loek van Wely, Wouter Spoelman alsmede een heel sterk jong middenrif aan spelers.

Zaterdag 28 september gaat voor LSG de landelijke KNSB-competitie van start met een uitwedstrijd tegen de Groninger Combinatie, die naast een aantal grootmeesters dit keer een andere sterke telg uit de schaakfamilie van Foreest in de opstelling heeft: de 12-jarige Machteld van Foreest.
(JB)

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.