Hing Ting Lai wint OGD Rapidtoernooi

Hing Ting Lai (foto Maaijveld tijdens LCT 2019) heeft de tweeëntwintigste editie van het OGD Rapidschaaktoernooi gewonnen met 6 punten uit 7 partijen. Hij begon de laatste ronde met een punt voorsprong, en wist met een remise tegen de Leidse grootmeester Erik van den Doel de titel binnen te slepen. De Leidse meester Fred Slingerland eindigde op een gedeelde tweede plaats.

De organisatie was weer zeer content met het deelnemersveld: de tweeëntwintigste editie van het OGD Rapidschaaktoernooi bevatte grootmeesters en huisschakers, en alles daar tussenin. Er waren in totaal 80 deelnemers op het toernooi afgekomen.

De A-groep was opnieuw sterk bezet. Titelverdediger Loek van Wely was op papier de sterkste deelnemer, maar met nog een grootmeester en 4 meesters beloofde het een spannende dag te worden. Na 4 ronden was Loek van Wely als enige over met een 100% score, maar daar maakte Hing Ting Lai een einde aan. Met zwart versloeg hij Loek, om daarna als enige aan kop te gaan met 4½ uit 5.


In de zesde ronde won Hing Ting wederom, en zag hij de concurrentie punten verspelen. Loek ging onderuit tegen Erik van den Doel, en Joost Michielsen en Joost van Ruitenburg speelden onderling remise. Daarmee stond Hing Ting met het ingaan van de laatste ronde een vol punt voor.

De in de laatste ronde moest Hing Ting nog flink aan de bak: hij nam het op tegen Erik van den Doel. Maar Hing Ting wist het benodigde halfje binnen te brengen, en daarmee deze tweeëntwintigste editie van het OGD Rapidschaaktoernooi op zijn naam te schrijven. Fred Slingerland en Joost van Ruitenburg eindigden uiteindelijk op de tweede plaats met een halfje minder dan Hing Ting.

In de B-groep was er een overtuigende winnaar: Carlos Preuter wist al zijn partijen. Daaronder was een partij tegen Hans de Lange, die tegen Carlos zijn enige nederlaag moest slikken. Maar met 6 uit 7 speelde hij een uitstekend toernooi en werd tweede. De derde plaats was voor Maarten Kwaaitaal met 5½ uit 7.

Zoals gebruikelijk was het toernooi nog lang niet afgelopen na de prijsuitreiking: er werd nog vrolijk met een biertje in de hand gevluggerd tot ruim na middernacht.

Veel meer gegevens (met name de eindstand) is te vinden op de website van DSC: http://www.delftseschaaksite.nl/

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.