Start damcursus Rijnsburgse Damclub

Afgelopen vrijdagavond 6 september startte de damcursus bij de Rijnsburgse Damclub (RDC). Deze nieuwe cursus voor 30+ werd enthousiast gevolgd en daarbij heeft men de belangrijkste regels van het dammen geleerd. Meerslag gaat voor, zetplicht en wie niet meer kan zetten heeft verloren.
Daarnaast werden een aantal leuke standen bekeken waarin het mooie en moeilijke van dammen werd geshowd. Natuurlijk werd er afgesloten met enkele damwedstrijden. Er is nog ruimte voor enkele cursisten, dus mocht u vanwege het voetbal, de cursus hebben laten schieten, aanstaande vrijdag kunt u gewoon nog binnen lopen op de Wilhelminaschool in Rijnsburg (om 20.00 uur) en alsnog deelnemen aan de cursus.

Onderlinge competitie
In de onderlinge werden vooral in de eerste klasse een aantal belangrijke wedstrijden gespeeld. De broers Rune en Sverre Varkevisser lieten zien dat ze dit jaar gedegen kandidaten zijn voor promotie naar de B-groep. De trainingen van Marco de Leeuw lijken hun vruchten af te gaan werpen ..

en beiden wisten respectievelijk, de nieuwkomers bij de senioren Thomas van der Haak en Esmee van Duivenboden te verslaan. Kees Noordermeer wist een verdiende overwinning te boeken op Teun de Kluijver en lijkt zich daarmee ook op te werpen als goede kandidaat voor promotie. Gert van Delft wist Daniël Boom redelijk eenvoudig op remise te houden. Slotstuk van de avond was voor Nico Mul en Arno Kooloos. Nadat Nico de gehele partij aan de leiding was geweest, kantelde dit in het late middenspel en tot ontzetting van Nico was het eindspel ook nog eens gewonnen voor Arno, die daarmee zijn kandidatuur voor het kampioenschap al na 2 ronden enorm versterkt. Voor de actuele standen kijk op www.damclubrdc.nl.

(Marielle Kromhout, persbericht)

&&&

RDC organiseert damcursus voor beginners (28 aug)

De Rijnsburgse DamClub (RDC) organiseert een damcursus, speciaal voor beginners.
Deze cursus is gericht op mannen en vrouwen die het leuk vinden om spelletjes te spelen en die benieuwd zijn hoe mooi het dammen is.

Daarnaast is de cursus ook geschikt voor de zgn. ‘huisdammers’ die meer van het damspel willen weten.
Ook oud-leden zijn van harte welkom om de draad via de cursus weer op te pakken.

Wanneer
Deze cursus begint op vrijdagavond 6 september 2019 en bestaat uit 5 lessen (vrijdagen). Elke avond begint om 20.00 uur en eindigt om 22.30 uur. Aansluitend wordt er na elke les direct tegen mede cursisten gespeeld om het zojuist geleerde in de praktijk te brengen. De cursus wordt gegeven door Richard Kromhout. Naast dat hij een sterke dammer is, is hij ook ons hoogst gediplomeerde damtrainer.

Kosten en aanmelden
De kosten voor deze cursus bedragen € 20 per persoon. Mocht u zich met 2 of meer opgeven dan geldt een gereduceerd tarief van € 15 per persoon. Mocht u interesse in deze cursus hebben dan kunt u zich aanmelden via secretaris@damclubrdc.nl. Wilt u eerst meer informatie dan kunt u contact opnemen met Richard op 06-51740170. Er kunnen maximaal 12 cursisten meedoen, dus meld u snel aan!

Start jeugdseizoen
Op 6 september van 19:00- 20:00 uur start ook het seizoen weer voor de jeugd (kinderen vanaf 7 jaar). De eerste 5 keer kun je gratis komen meedoen! Heb je interesse, loop dan eens binnen op vrijdagavond!

Locatie
Zowel de damcursus voor beginners als de jeugdactiviteiten zijn in de speellocatie van de damclub: Wilhelminaschool, Kerkstraat 21, Rijnsburg.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.