Henk Wenker winnaar BCO ‘Liefhebberstoernooi’

Op 15 juni 2019 vond in het fraaie Biljartcentrum Oegstgeest een toernooi plaats voor beginnende en gevorderde liefhebbers van het biljartspel. De 22 deelnemers werden in poules verdeeld waar maximaal 20 beurten waren om hun aantal caramboles te maken. Boven een moyenne van 2,00 libre moest bandstoten worden gespeeld en boven de 2,00 bandstoten werd dit driebanden.

Onderbroken door drankjes, lunch en snacks werd in een gemoedelijke sfeer gestreden voor een zo hoog mogelijke plek in de kwalificatieladder. Op basis van de resultaten van matchpunten, percentage gemaakte caramboles en percentage van de hoogste serie werd een volgorde gemaakt. Van de drie ongeslagen koplopers ging Egbert Elstgeest (10 driebanden) de strijd aan voor de eerste plaats tegen Henk Wenker (26 libre). Wenker zat in de flow en in slechts 10 beurten (26-4) stelde hij de eerste plaats veilig.

In de strijd om de andere trofeeën was het Meindert Groot die de derde plek en Aad Geeve die de vierde plaats pakte. De serieprijs was voor Aad Sierat (serie 8, 50% van zijn partij) en de moyenneprijs voor Gerrit van Toorn voor zijn partij (18) in slechts 8 beurten. De 12e plek bleek als “best of the rest” ook een trofee op te leveren voor Kees Verlooy en Marian Uitewaal kreeg de aanmoedigingsprijs omdat zij enthousiast mee doet en het geleerde in praktijk probeert te brengen maar enkele partijen net op één carambole verloren zag gaan.

Wedstrijdleider Ben Duivenvoorde sprak zijn waardering uit voor de positieve instelling en het prima sfeertje en beloofde dat dit toernooi met de deelnemers uit de Duinstreek en de Veen en Rijnstreek wel een vervolg zal krijgen. Egbert Elstgeest bracht de dank voor de organisatie over met een mooi boeket bloemen voor Duivenvoorde.  

Terugkijkend dus een leuk toernooi dat bijdraagt aan de ontwikkeling van het spel alsmede het opdoen van wedstrijdervaring.

(Verslag en foto: Ben Duivenvoorde)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.