Leidenaar Jord van Weeren in Nederlandse bowlingselectie naar EK Heren

Op zondag 9 juni vertrekt de Nederlandse bowlingselectie naar Duitsland voor deelname aan het EK heren. Het team gaat er alles aan doen het succes van de laatste EK in 2016 te evenaren of zelfs te overtreffen.

Drie keer brons
Tijdens de EK 2016 won de selectie drie bronzen medailles op individuele events en werd in het team event de top 5 behaald. Het was lang geleden dat de heren van het Nederlands team zo succesvol waren. In 2017 volgde nog de historische gouden medaille op de WK voor Xander van Mazijk. Deze prestaties gaven een boost en dat maakt het team hongerig voor de events die volgende week starten in het prachtige Dream Bowl Palace in Unterföhring, onder de rook van München.

Verschillende events
Het Nederlands team, dat bestaat uit zes heren, speelt tijdens de EK verschillende events. Er wordt woensdag 12 juni begonnen met het Singles Event, daarna volgen het Doubles Event, Trio’s Event en het Team Event (5-mans). De beste 24 heren sluiten de EK op donderdag 20 juni april af met het Masters Event. Het team wordt gecoacht door Ron van den Bogaard en Menno van den Heuvel, die zijn debuut maakt als bondscoach.

De selectie bestaat uit:

–       Jeffrey van de Wakker, 30 jaar uit Heemstede

–       Johnny Spil, 31 jaar uit Rotterdam

–       Jord van Weeren, 25 jaar uit Leiden

–       Mark Jacobs, 30 jaar uit Nieuwegein

–       Xander van Mazijk, 26 jaar uit Maassluis

–       Yorick van Deutekom, 20 jaar uit Julianadorp

(NBF persbericht)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.