Routinier Joop Piket grijpt NK titel

In het kader van het 100-jarig bestaan van de Leidse schaakclub Philidor organiseerde die club de KNSB beker eindronden (halve- en finale) alsmede het eerste NK75+ snelschaken. Het senioren evenement trok dertig enthousiaste deelnemers. Beide evenementen werden gehouden op 30 mei in het denksportcentrum te Leiden en alles ter ere van Philidor’s 100 jarig bestaan.
Er werden bij de senioren zeven ronden gespeeld met een tempo van 7 minuten + 5 sec. per zet per persoon. Joop Piket was onvermurwbaar en onvermoeibaar: pas in de laatste ronde stond hij een half punt af. Hij versloeg gaande het toernooi achtereenvolgende nummers twee t/m vijf.

Beker
De KNSB beker ging uiteindelijk (LSG Leiden was in de kwartfinale ronde uitgeschakeld) naar het sterke team van Kennemer Combinatie met onder meer grootmeester Loek van Wely in het team. Groninger Combinatie werd in de finale met 2½-1½ verslagen. Zie de KNSB website de gedetailleerde uitslagen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.