BCO/Paeoniapassion.com sluit competitie af als vierde

Heerhugowaard – BCO/Paeoniapassion.com won zijn laatste competitiewedstrijd, net als de voorgaande drie wedstrijden. Hierdoor is BCO/Paeoniapassion.com keurig als vierde geëindigd.

Paul Witteman kende een moeizame wedstrijd tegen Gregory Bolten. De score ging de bijna de gehele wedstrijd gelijk op, waardoor het wel spannend was. Bolten miste een kans om de partij uit te maken, waarop Witteman zijn kans pakte; 35-34 in 55 beurten

Robert Koster en Dirk Snip maakten er een prachtige partij van. Een snelle voorsprong van Koster werd door Snip gepareerd met 8. Koster hield het hoofd koel en haalde alsnog de overwinning binnen met 35-33 in 36 beurten. Marcel van Delden bleek met zijn routine te sterk voor Ferry Jong. Met 30-20 in 43 beurten werd de winst veilig gesteld.

Herman van Daalen nam het op tegen Sam van Etten die volgend jaar naar eredivisionist STZ Zundert verhuist. Het ruim opgekomen publiek zag hem moedig de strijd aangaan met van Daalen, maar moest nipt het onderspit delven met 35-33 in 37 beurten. Hierdoor eindigde van Daalen in zijn debuutjaar voor BCO/Paeoniapassion.com exact op 1 moyenne, wat maar aangeeft wat een klasbak het is.

De overwinningen in de laatste vier wedstrijden brachten BCO/Paeoniapassion.com nog naar de 4e plek in de eindstand. Een prima prestatie in deze zware 2e divisie poule. Wij willen onze sponsoren Warmerdam Paeonia en FlowerWatch van harte bedanken voor het mede mogelijk maken van dit mooie biljartjaar!

Paul Witteman

(BCO/Paeoniapassion.com teamfoto)

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=675171&f=1&poule=1&compid=4100

Eindstand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4100&district=24

&&&

BCO/Paeoniapassion.com pakt matchpunten af van degradant (2 apr)

Oegstgeest – BCO/Paeoniapassion.com pakt matchpunten af van degradant. BCO/Paeoniapassion.com speelde in de 19e wedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Take 5. Een makkie werd het geenszins, maar door goed spel werden de matchpunten binnengehaald.

Rens Hoeba had wat tijd nodig om te wennen aan het materiaal. Toen dat eenmaal gelukt was ging het hard en kwam tegenstander Rob Spierenburg er niet meer aan te pas. Uitslag 30-18 in 45 beurten.
Paul Witteman had lange tijd ook weinig grip op het spel. Toen opponent Ab Lenaers met een serie van 6 de tussenstand op 25-11 zette leek de partij w

el gespeeld. Maar niets was minder waar. Door een serie van 8 en enkele kleine series kantelde de wedstrijd en wist Witteman nog nipt de winst te pakken met 35-33 in 44 beurten.

Kopman Herman van Daalen is bijna altijd goed voor 2 partijpunten. Daar leek het nu weer op nadat een sterke start een voorsprong opleverde. Tegenstander Jan Viskil liet zich echter van zijn beste kant zien en kwam met 17 caramboles in 7 beurten weer langszij. In het spannende eindspel was Viskil beslissend met een slotserie van 5, wat hem een prachtige 35-30 overwinning in slechts 26 beurten opleverde.

Marcel van Delden had duidelijk de goede vorm te pakken deze avond. Al vroeg in de partij bleek dat er voor tegenstander Ronald Rutkens niets te halen viel. Met een 30-19 overwinning in 35 beurten zette van Delden de kroon op deze mooi teamprestatie. De eindstand werd hiermee bepaald op 6-2.

Woensdagavond 3 april reist BCO af naar het Brabantse Made om te spelen tegen ‘t Steegje.

Paul Witteman

Uitslag 19e Competitiewedstrijd (op het moment van schrijven nog niet ingevoerd) – Stand

&&&

BCO/Paeoniapassion.com heeft drukke tijden (28 mrt)

Drukke tijden voor BCO/Paeoniapassion.com. Vorige week vrijdag werd in de competitie een pijnlijke 8-0 nederlaag geleden tegen Schroevengroothandel.nl. Op zondag was in de 5e bekerronde het bijzondere dubbele treffen tegen Nationale bekerhouder STZ Zundert. Zoals mocht worden verwacht waren die een paar maatjes te groot, twee keer 8-0 verlies.

De runner up in de ranglijst Schroevengroothandel.nl kwam op volle oorlogssterkte naar Oegstgeest, waar BCO/Paeoniapassion.com haar kopman door ziekte moest missen. Marcel van Delden speelde tegen Perry Tuin, die pas na 15 beurten zijn eerste carambole haalde. Dat weerhield Tuin er niet van om toch nog de wedstrijd te winnen, want zijn wederopstanding was wonderbaarlijk goed. Uitslag 19-30.  Robert Koster startte prima tegen zijn sterke tegenstander Herman Slikker en nam een kleine voorsprong. Slikker herpakte zich echter en Koster kwam in een fase waarin het niet meer lukte. Slikker won de partij met 35-30 in 44 beurten. Paul Witteman en Dirk van Mourik gaven elkaar geen kadootjes. Van Mourik was de beste van de twee en wist de partij te winnen met 35-27 in 48 beurten.
Rens Hoeba was het enige lichtpuntje bij BCO. Hij speelde een prima wedstrijd, echter tegenstander Hans Handgraaf was nog beter. In slechts 26 beurten was ook hier de winst voor de tegenstander, Hoeba achterlatend op 22 punten.

De Nationale Bekerhouder STZ Zundert kwam naar Oegstgeest om tegen BCO/Paeoniapassion.com om te spelen in de 5e ronde voor plaatsing in de eindstrijd.
Zundert bleek veel te sterk met twee keer een 8-0 overwinning, de uitslag op basis van sets was twee keer 10-2. Marcel van Delden won een set tegen van Etten, Paul Witteman tegen van Beers, Robert Koster tegen van Beers en Herman van Daalen tegen Forthomme.

Zaterdag 23 maart was Aannemersbedrijf Beer de Jong de thuisspelende Haagse tegenstander. Hier haalde BCO een mooi gelijkspel. Hoogtepunt was de winst van Herman van Daalen tegen Nieuwenburg in slechts 23 beurten, goed voor een moyenne van 1,52. Robert Koster moest ondanks goed spel de overwinning aan Nijman laten in 33 beurten. Ook Rens Hoeba trof met Scholtes een tegenstander in vorm met eveneens verlies in 33 beurten als gevolg. Marcel van Delden klopte Snel in 50 beurten waardoor 4-4 de einduitslag was.

Vrijdag 29 maart is Take 5 de tegenstander in Beverwijk.

Paul Witteman

Uitslag Bekerwedstrijd 1 –  Uitslag Bekerwedstrijd 2 –  Uitslag 17e Competitiewedstrijd –  Uitslag 18e Competitiewedstrijd

Stand

&&&

BCO/Paeoniapassion.com bekert verder en speelt gelijk in de competitie (28 febr.)

BCO/Paeoniapassion.com bekert verder en speelt gelijk in de competitie. Een drukke biljartweek was het voor het team van BCO/Paeoniapassion.com. In het weekend werd de 4e bekerronde gespeeld met een thuis- en uitwedstrijd tegen Café het Wapen van Strijp uit Hilvarenbeek. Donderdag werd de competitiewedstrijd tegen de Amsterdammers van E.D.O. ’83 gespeeld.

De bekerwedstrijd tegen het Wapen van Strijp, uitkomende in poule 4 van de 2e divisie, begon met een thuiswedstrijd. Kopman Herman van Daalen ging als een raket van start tegen oude bekende Erwin Kivits. De 1e set werd al na 5 beurten beslist door een sterk spelende van Daalen. De moeizamere 2e set ging verloren, maar de 3e set was in 10 beurten weer overtuigend voor van Daalen, dus 2-1 winst.
Paul Witteman had het lastig in de 1e set tegen Toine Henskens en verloor die dan ook. De 2e set werd uit een ander vaatje getapt, wat resulteerde in een afgetekende setwinst; 15-1 in 7 beurten. De 3e set werd een heel gevecht met veel verdediging, waarbij Witteman uiteindelijk de winst wist te pakken. Wederom 2-1 winst dus!
Marcel van Delden had de 1e set weinig moeite met Eric Aerts. Dat gaf echter geen garantie voor de volgende sets. Aerts ging beter spelen en wist de 2e en 3e set in respectievelijk 16 en 18 beurten naar zich toe te trekken.
Robert Koster speelde deze avond subliem. De 1e set was al overtuigend voor hem met 15-3 in 15. De 2e en 3e set waren nog beter, want beide sets werden in 11 beurten gewonnen. Een puike prestatie waardoor de eindstand 8-4 in sets was.

De terugwedstrijd de dag erna was nog geen gelopen zaak.
Marcel van Delden had het lastig tegen Marcel van Berkel. Na verlies van de 1e set werd de 2e set gewonnen. Ondanks 1 moyenne in de 3e set ging de winst toch nipt naar van Berkel.
Rens Hoeba speelde 2 goede eerste sets tegen Toine Henskens waardoor de winst voor hem binnen was. Henskens redde nog wel de eer in de 3e set.
Robert Koster kreeg na een kansloze 1e set de smaak te pakken. Na een prima setwinst in 17 beurten wist hij de laatste set grandioos uit te maken in slechts 5 beurten (15-1).
Herman van Daalen verloor de 1e set in 10 beurten van een getergde Kivits. Dat zette van Daalen op scherp, die de 2e set uithaalde met winst in 6. De laatste set werd na strategische strijd ook gewonnen waardoor de eindstand 7-5 in het voordeel van BCO was.

In de volgende ronde van het bekertoernooi treft BCO/Paeoniapassion.com een hele zware tegenstander, namelijk STZ Zundert die momenteel 2e staat in de eredivisie. Speeldata zijn nog niet bekend.

Op donderdag 28 februari reisde BCO af naar Amsterdam om voor de competitie te spelen tegen E.D.O. ’83.
Paul Witteman trof oud topspeler Frans de Vries. Goed verdedigend werk bleek weinig effect te hebben. De Vries nam afstand en won de partij met 35-26 in 39 beurten.
Rens Hoeba wist een ogenschijnlijk kansloze situatie (21-10 achter) knap om te buigen in ruime winst (30-24) waardoor de  stand weer gelijk was.
Marcel van Delden nam het op tegen Richard van der Erf. Van Delden kreeg lastige patronen die niet gemaakt werden. Van der Erf was goed op dreef en wist met goed spel en wat fortuin een prachtig resultaat neer te zetten; 30-18 in 32 beurten.
Herman van Daalen had het geluk niet aan zijn zijde, de ene na de ander bal ging op een haar mis. Tegenstander Frans van den Assem gaf goed partij en op 26 gelijk leek het spannend te gaan worden. Dat was het moment waarop van Daalen toesloeg en de partij naar zich toe trok; 35-28 in 38 beurten.
Kortom, de punten werden verdeeld.
Vrijdag 15 maart speelt BCO Paeoniapassion.com uit tegen runner up Schroevengroothandel.nl.

Paul Witteman

Uitslag Bekerwedstrijd 1: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=679980&f=1&poule=F&compid=4120

Uitslag Bekerwedstrijd 2: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=679979&f=1&poule=F&compid=4120

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4100&district=24

&&&

BCO/Paeoniapassion.com verliest van koploper (10 febr)

Oegstgeest – BCO/Paeoniapassion.com stond voor de grote uitdaging om punten af te snoepen van de ongenaakbare koploper in de competitie, ‘t Hartje van Oosterhout. Ondanks verwoede pogingen is dat niet gelukt.

De vaste puntenpakker van BCO, Herman van Daalen, kreeg te maken met zwaar geschut; Ad Koorevaar. Koorevaar startte uitstekend aan de partij, waar van Daalen wat steekjes liet vallen. Na 8 beurten stond al een dodelijke tussenstand van 19-4 op het bord. Ondanks wat moeite met de laatste 5 puntjes was Koorevaar deze avond in slechts 24 beurten de sterkste met een moyenne van 1,458.

Paul Witteman nam het op bord 3 op tegen de sterke Belg Ivan Stitschinsky. Witteman startte goed aan de partij en nam zelfs een kleine voorsprong. Dit kantelde gedurende de partij. Met een serie van 5 kwam Witteman plots weer langszij maar Stitschinsky had het beste eindschot. Eindstand 30-25 in 35 beurten.

Rens Hoeba en Charles Mekes legden een spannende pot op tafel. Mekes nam na een paar beurten afstand van Hoeba met prima spel. Na de pauze kwam Hoeba met een mooi gespeeld serietjes van 4, 5 en 5 weer in de buurt. Maar Mekes bleef onverstoorbaar scoren en trok de winst naar zich toe; 30-26 in 30 beurten.

Robert Koster was degene die de eer moest redden tegen zijn overgevlogen Turkse opponent Fahri cem Kabadayi. Het werd prachtige enerverende partij. Kabadayi verbaasde de aanwezigen met creatieve oplossingen. Koster liet zich niet imponeren en bleef eveneens met mooie scores punten verzamelen. Richting het eind nam Kabadayi een kleine voorsprong maar de aanval werd goed gepareerd met een serie van 5. Vervolgens was Koster zelfs de eerste die de 35 punten vervolmaakte in de 36e beurt. Kabadayi maakte geroutineerd de laatste 3 caramboles in de nabeurt waardoor het nog gelijk werd.

Ondanks kranig verweer dus een 7-1 nederlaag waardoor BCO/Paeoniapassion.com verder afzakt op de ranglijst. In het weekend van 23 en 24 februari speelt het team een dubbele bekerontmoeting in de 4e ronde tegen het Wapen van Strijp uit Hilvarenbeek. De winnaar komt te spelen tegen eredivisionist STZ Zundert.

Paul Witteman

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=675128&f=1&poule=1&compid=4100

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4100&district=24

&&&

BCO/Paeoniapassion.com komt tekort (6 feb)

Oegstgeest –  BCO/Paeoniapassion.com komt tekort tegen H.W.A. /Hordijk. BCO moest na het verrassende verlies van voorgaande week opnieuw een nederlaag slikken, ditmaal tegen het sterke H.W.A./Hordijk.

De avond begon nog goed met een uitstekende partij van Herman van Daalen. Zijn Belgische tegenstander Floor Waumans kreeg nauwelijks kansen tot scoren terwijl van Daalen er lustig op los scoorde. Ondanks een lichte terugval op het eind van de partij kwam er een afgetekende uitslag op het bord: 35-12 in 32 beurten.

Marcel van Delden moest flink aan de bak tegen Peter Witveld. Beide spelers lieten goed spel zien, maar Witveld stond telkens een paar punten op voorsprong.

Van Delden vocht goed door en de spanning liep op. Van Delden passeerde Witveld met nog maar één carambole te maken. Direct noteerde Witveld de slotserie van de partij en pakte toch de winst; 30-29 in 36 beurten.

Paul Witteman liep tegen Wilfried van Beek na een matig begin al gelijk achter de feiten aan. Een opleving na de pauze mocht niet baten, van Beek was duidelijk de sterkste en kon tevreden terugkijken op een 35-23 overwinning in 40 beurten.

Rens Hoeba trof Peter Berndsen als tegenstander, die als een razende van start ging. Die klap kwam Hoeba niet te boven en moest lijdzaam toezien hoe Berndsen een puik resultaat neerzette; 30-16 in slechts 26 beurten.

Ondanks dit verlies handhaaft BCO/Paeoniapassion.com zich op de 3e plaats van de ranglijst. De top 2 is echter uit zicht, terwijl de achtervolgers aansluiting hebben gevonden. Aanstaande vrijdag wacht BCO een grote uitdaging, als de ongenaakbare koploper Hartje van Oosterhout op bezoek komt in Oegstgeest.

Bijlage: teamfoto BCO/Paeoniapassion.com

Paul Witteman

BCO/Paeoniapassion.com zet zegereeks voort (11 dec)

Oegstgeest – Het team van BCO/Paeoniapassion.com zet zegereeks voort. De ploeg moest flink aan de bak om het goed spelende Sportprijzenkampioen.nl te verslaan. Dat lukte ternauwernood, waardoor de vijfde overwinning op rij werd geboekt.

Herman van Daalen kwam grieperig aan het biljart tegen Dirk Snip. Dat hielp niet mee, want Snip speelde van meet af aan een geweldige partij. Na 9 beurten stond het al 17-9. Van DRobert Kosteraalen haakte weer aan met een serie van 6. Snip bleef regelmatig scoren waar bij van Daalen de productie nu haperde. Na 28 beurten was de winst voor Snip met 35-26.

Robert Koster (foto) ging sterk van acquit met 5 tegen Gregory Bolten. Beide spelers waren goed in vorm waardoor het een prachtige partij werd. Een voorsprong van 10 punten voor Koster werd door Bolten met achtereenvolgens 7, 2 en 2 teniet gedaan. Koster liet zich niet uit het veld slaan en bleef goed spelen. Bolten moest ondanks een eindmoyenne van 1,074 de winst na 27 beurten aan Koster laten die 1,296 noteerde!

Paul Witteman speelde tegen Jordy Jong. Na een gelijkopgaande start kwam Jong 12 beurten niet tot scoren waardoor Witteman 10 punten voorsprong kon nemen. Toch vlotte niet zo bij Witteman en Jong herstelde zich uitstekend en leek zelfs op winst af te stevenen nadat hij Witteman passeerde toen hij op 25 stond. Dit bleek de alarmbel die Witteman nodig had. Met een keurige serie van 5 werd de partij uitgemaakt, eindstand 30-27 in 44 beurten.

De partij tussen Marcel van Delden en Mustafa Elmaci was eveneens een spannende partij. De spelers bleven lang bij elkaar in de buurt. Van Delden pakte een voorsprong, maar werd gepareerd door Elmaci. Winst was nodig voor van Delden om de teamwinst binnen te halen. Van Delden toonde mentale kracht en speelde het spel slim uit. Met 30-27 pakte hij in beurt 53 de winst.

Met deze 6-2 overwinning nestelt BCO/Paeoniapassion.com zich met 15 uit 11 in de top van de stand, achter het ongenaakbare team van ‘t Hartje van Oosterhout.

Paul Witteman

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=675105&f=1&poule=1&compid=4100

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4100&district=24

&&&

BCO/Paeoniapassion.com opnieuw naar ruime winst (4 dec)

Gouda – BCO/Paeoniapassion.com verkeert in een goede fase. Na twee keer 8-0 winst werd nu met 7-1 gewonnen van Hektisch Biljartschool / Mevr. Dokter.
Marcel van Delden speelde aanvankelijk een gelijkopgaande strijd tegen Ivar de Hek zonder spectaculaire scores. Waar de Hek moeite bleef houden met de lastige posities, wist van Delden beter in zijn spel te komen. Dat resulteerde in een 30-22 eindstand voor van Delden in 51 beurten.

Paul Witteman en tegenstander Willem Dokter lieten open spel zien, maar beiden lieten teveel kansen onbenut. Dokter wist een kleine achterstand met achtereenvolgens 4 en 3 om te buigen naar een voorsprong. Dat was echter van korte duur, Witteman herpakte zich en pakte toch nog de winst; 35-31 in 52 beurten.

De partij tussen Robert Koster en Eric van Hoorn was met afstand de mooiste van de avond. Koster excelleerde met een serie van 8 in de 5e beurt. Van Hoorn antwoordde snel met 5 en bleef in het spoor van Koster. Prachtige patronen werden gespeeld en de speler waren duidelijk aan elkaar gewaagd. In beurt 36 maakte Van Hoorn de 35 punten vol. Koster had nog de nabeurt, daarin werden de resterende twee caramboles gehaald. Een mooi gelijkspel, waarmee ook de matchpunten binnen waren voor Paeoniapassion.com

Rens Hoeba startte zelfverzekerd tegen John Kuijken. Al snel was daar de voorsprong en de spanning leek uit de partij. Hoeba kon het goede spel echter niet voortzetten, waardoor Kuijken langzaam naderbij kroop. Gelukkig was Hoeba op tijd uit, waardoor alsnog de winst werd bijgeschreven.

Deze 7-1 overwinning zorgt er voor dat BCO/Paeoniapassion.com omhoog klimt naar de 3e plaats met 13 uit 10. Aanstaande vrijdag treffen ze thuis het team van Sportprijzenkampioen.nl uit Heerhugowaard.

Paul Witteman

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=675100&f=1&poule=1&compid=4100

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4100&district=24

&&&

BCO/Paeoniapassion.com pakt wederom de volle winst (25 nov)

Oegstgeest – Tegen de Brabanders van ‘t Steegje was BCO/Paeoniapassion.com veel te sterk en behaalde net als vorige week een 8-0 zege.
Kopman Herman van Daalen kende met tegenstander Goof de Bok een matige start van de partij. Na 25 beurten was het 10-9 voor de Bok. Toen vond van Daalen het welletjes en met achtereenvolgende series scores van 3, 1, 6 en nogmaals 6 besliste hij de partij. Eindstand; 35-22 in 43 beurten.

Robert Koster (foto) had een tijdje nodig om op gang te komen tegen een goed spelende Mike van Tetering. Maar waar het er bij de pauze nog somber uit zag voor Koster (12-20 achter in 20 beurten), veranderde de partij compleet.

Koster begon te scoren, waar van Tetering de rest van de partij geen serie meer kon maken. Hierdoor behaalde Koster na 54 beurten nog een relatief eenvoudige met 35-26.

Invaller Erik van Haestrecht startte moeizaam, maar ook tegenstander Gerbert van der Lee kwam niet goed los. In de 2e helft van de partij liet van Haestrecht zijn kwaliteiten zien en nam afstand. Dit kwam van der Lee niet te boven en van Haestrecht won met 30-23 in 56 beurten.

Paul Witteman kende een mooi herstel van de mindere partijen van de afgelopen twee weken. Tegenstander Daniël van der Geld leek het al snel op te geven waardoor het een eenzijdige partij werd. Na slechts 28 beurten stond er een eclatante 30-10 overwinning op het bord voor Witteman.

Door deze 8-0 zege kruipt BCO/Paeoniapassion.com richting de bovenste regionen. Volgende week maandag is de volgende wedstrijd, uit tegen Hektisch Biljartschool / Mevr. Dokter.

Foto: Koster en van Daalen in actie.

Paul Witteman

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=675094&f=1&poule=1&compid=4100

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4100&district=24

&&&

BCO/Paeoniapassion.com in evenwicht (14 nov)

Oegstgeest – BCO/Paeoniapassion.com in evenwicht met Aannemersbedrijf Beer de Jong. Uiterst wisselende prestaties van de spelers van BCO/Paeoniapassion.com. Die hebben geleid tot een gelijkspel tegen runner up in de competitie Aannemersbedrijf Beer de Jong.

De avond begon voortreffelijk met het fraaie competitiedebuut van de nieuwe kopman Herman van Daalen voor het team van BCO. Niet dat hij een makkie had, want zijn talentvolle opponent Mike Nijman liet mooie dingen zien. Na een snelle 14-6 voorsprong na 10 beurten maakte Nijman 7, 1, 1 en nogmaals 7, wat hem weer op voorsprong bracht. Van Daalen liet zich niet van de wijs brengen en ging door met goed spelen. Nijman kwam net te kort en bleef ondanks een puike partij met lege handen achter; 35-29 in 28 beurten.

Minstens zo indrukwekkend was de prestatie van Marcel van Delden op ‘bord 4’. Hij liet geen spaan heel van Beer de Jong, die na 9 beurten al een ‘ruststand’ van 15-1 voor de kiezen kreeg. Van Delden bleef uitstekend spelen en de Jong kon slechts het verlies wat draaglijker door nog wat caramboles te maken. Van Delden eindigde op een moyenne van 1,154 (30-12 in 26 beurten), waarmee hij nauwelijks onderdeed voor de prestatie op het andere biljart.

Paul Witteman had een slechte voorbereiding op de wedstrijd gehad, wat helaas duidelijk zichtbaar was in zijn spel. Tegenstander Peter Snel hoefde niet op de top van zijn kunnen te spelen om hem te bedwingen. Het werd een ontluisterende 30-14 nederlaag in 46 beurten, Witteman’s slechtste resultaat sinds tijden.

De hoop was gevestigd op Robert Koster, die Rob Scholtes moest verslaan (of gelijkspel) om de matchwinst binnen te halen. Waar het begin nog hoopgevend was voor Koster, nam Scholtes het heft in handen met serietjes van 3, 2 en 5. Koster was ongelukkig met zijn aanvangsspel en kon geen weerstand meer bieden. Hierdoor werd het uiteindelijk nog een vrij ruime zege voor Scholtes, 35-22 in 54 beurten.

Dit gelijke spel was op voorhand een prima resultaat. Het was echter jammer dat de topprestaties van de 1e ronde van de avond geen goed vervolg kregen in de 2e ronde. BCO/Paeoniapassion.com speelt aanstaande donderdag een thuiswedstrijd in de competitie tegen Take 5. Oorspronkelijk was dit een uitwedstrijd op vrijdag, maar vanwege een toernooi zijn de uit- en thuiswedstrijd omgedraaid en tevens een dag naar voren gehaald.

Paul Witteman

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=675081&f=1&poule=1&compid=4100

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4100&district=24

&&&

BCO/Paeoniapassion.com buigt voor sterk Schroevengroothandel.nl (24 okt)

Heerhugowaard – Na de overwinning in de vorige ronde kwam BCO/Paeoniapassion.com er deze keer niet aan te pas. Drie voortreffelijke wedstrijden van Schroevengroothandel.nl zorgden voor een 6-2 nederlaag voor BCO. Marcel van Delden trof duidelijk een man in vorm. Waar 4e man Leo de Jong ‘op papier’ een speler is waar wat te halen zou kunnen zijn, bleek daar niets van. Van Delden werd overrompeld door het voortreffelijke spel van de Jong, die net als de voorgaande speelronde in slechts 31 beurten zijn partij beëindigde.

Paul Witteman trof Dirk van Mourik, een speler die nauwelijks te verslaan is als hij het op zijn heupen heeft. Witteman startte uitstekend, terwijl van Mourik niet in zijn spel kwam. Na een riante 19-8 voorsprong bij de pauze in beurt 15, werd het moeilijker voor Witteman.

Van Mourik kreeg echter ook weinig spel en kon het gat niet dichten. Doordat de laatste caramboles moeizaam werden gescoord ging de glans wat van de prestatie af, maar 35-27 in 46 beurten is nog steeds een prima overwinning voor Witteman.

Rens Hoeba trof niet voor het eerst Perry Tuin, die de laatste seizoen een mooi track record heeft tegen BCO. Ook nu speelde Tuin een uitstekende pot en kon Hoeba niet aanhaken. Na 32 beurten stond er een einduitslag van 30-19 in het voordeel van Tuin op het bord.

Aan Robert Koster de zware taak om de sterke en ervaren kopman Herman Slikker pootje te lichten. In beurt 5 liet Slikker met een mooie serie van 7 zien dat er weinig te halen viel die avond. Robert leek in beurt 23 naderbij te komen met een serie van 4, maar Slikker pareerde de aanval uitstekend en had in de navolgende 5 beurten zijn resterende 15 caramboles te pakken. Met 35-17 in 29 beurten was dit de kortste partij van de avond.

Helaas dus een 6-2 verlies, met complimenten voor de tegenstander. Met 6 matchpunten uit 6 wedstrijden wordt een plaats in de middenmoot bezet. Aanstaande vrijdag 26 oktober reist BCO/Paeoniapassion.com af richting de Belgische grens, waar in Reusel het 2e team van De Molen de tegenstander is in de 2e ronde van het bekertoernooi.

Paul Witteman

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=675074&f=1&poule=1&compid=4100

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4100&district=24

&&&

BCO/Paeoniapassion.com verliest nipt van koploper (9 okt)

Oosterhout – De uitwedstrijd tegen de ongenaakbare koploper ‘t Hartje van Oosterhout leek op voorhand een zware dobber te worden. Door een verzwakte opstelling waren de kansen voor BCO groter dan verwacht, maar helaas werd nipt verloren.

Marcel van Delden had het uitermate lastig met de moeilijk te bespelen matchtafel in Oosterhout. Thuisspeler Reinier Burgemeester was beter bekend met de ‘handleiding’ van de tafel en ging onbedreigd naar een 30-18 overwinning in 47 beurten. Robert Koster startte uitstekend tegen Charles Mekes en leidde na 18 beurten soeverein met 22-7. Naarmate de partij vorderde veranderde de bandafslag nogal, wat ook voor Koster een aanpassing vergde. Dat ging niet gemakkelijk, al kwam de winst niet gevaar; 35-23 in 47 beurten.

Bij Rens Hoeba waren de aanpassingsproblemen ook goed zichtbaar. En al lukte het de 2e helft van de partij wat beter om te scoren, de voorsprong die tegenstander Fuat Demircioglu had genomen was niet meer te overbruggen. Met 24-30 in 36 beurten was de winst voor Demircioglu.

De partij tussen Paul Witteman en Ton Roovers kwam langzaam op gang. Toen na 25 beurten wat frequenter werd gescoord leek Witteman het team naar een gelijkspel te kunnen loodsen. De laatste carambole was echter lastig te maken voor Witteman. Roovers greep zijn kans en ging alsnog als eerste uit in de 47e beurt. Witteman benutte weliswaar de gelijkmakende beurt, maar met een 5-3 eindstand bleven de matchpunten in Oosterhout.

Vrijdag 12 oktober speelt BCO/Paeoniapassion.com thuis tegen de Amsterdammers van EDO ’83.

Paul Witteman

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=675065&f=1&poule=1&compid=4100

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4100&district=24

&&&

BCO/Paeoniapassion.com naar winst (25 sep)

Oegstgeest  In de derde wedstrijd van het seizoen tegen café De Pijp was winst het doel. En dat lukte. Paul Witteman startte goed tegen Arno Verkijk. Maar Verkijk liet dat niet op zich zitten en ging met goed spel Witteman weer voorbij die steeds verder wegzakte. Een serie van 4, gevolgd door nog een serie van 4 gaf Witteman opeens weer kans. Met nog vier series van 3 in de laatste 8 beurten was plots snel gedaan en toch nog een prima resultaat met 35-30 in 42 beurten.

Marcel van Delden ontpopte zich tot de smaakmaker van de avond. Hij liet geen spaan heel van Cor van Dijk, die in de voorgaande wedstrijd nog indruk maakte met een partij van bijna 1 gemiddeld. Van Delden wist met indrukwekkend spel in slechts 31 beurten uit te gaan, van Dijk achterlatend op het ontluisterende aantal van 7 caramboles.

Bij Rens Hoeba was het de vraag of hij de indrukwekkende vorm van de eerste twee wedstrijden kon doorzetten. Dat was helaas niet het geval. Het spel liep niet zoals gewild en Hoeba had deze avond niet de mentale kracht om tegenstander Bob Ip alsnog te verslaan. In veel te veel beurten was Ip als eerste bij de 30 te behalen caramboles.

De partij tussen Robert Koster en Paul Gruijs kende een stroeve start met 4-5 in 15 beurten. Daarna werd het spel beter, al bleef het bij puntjes sprokkelen. Koster had het beste eindschot met 2 en 4, waardoor een 35-26 eindstand op het bord kwam te staan.

Door deze welkome overwinning heeft BCO/Paeoniapassion.com nu 4 matchpunten uit 3 duels. De volgende wedstrijd is op zaterdag 6 oktober, uit tegen de topfavoriet voor het kampioenschap ‘t Hartje van Oosterhout.

Paul Witteman

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=675051&f=1&poule=1&compid=4100

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4100&district=24

&&&

BCO/Paeoniapassion.com deelt punten na sterk duel (18 sep)

Alblasserdam – De wedstrijd tegen kampioenkandidaat H.W.A. / Hordijk werd twee weken vooruit gespeeld waardoor BCO alweer snel aan de aan de bak moest. In een hoogwaardig duel werd een dikverdiende matchpunt gepakt.

Robert Koster ging hard van start tegen zijn Belgische tegenstander Floor Waumans, die zelf niet minder snel opende. Na 10 beurten was het 14-13 voor Robert. Daarna was de beurt aan Waumans om de leiding te pakken, waarna Robert er met een mooie serie van 7 weer overeen kwam. Toch was het Waumans die het hoge niveau het langste vol hield. Na slechts 31 beurten waren de eerste partijpunten voor H.W.A. ; 35-27. Desalniettemin een mooie prestatie.

Rens Hoeba ging door waar hij de 1e wedstrijd mee was geëindigd, namelijk goed spelen. Lange tijd ging de score nog gelijk op tegen Peter Berndsen, maar vanaf beurt 27 ging Rens helemaal los. In 6 beurten werden de laatste 15 caramboles gescoord, waarmee de uitslag op 30-22 in 32 beurten werd gezet. Een puik moyenne van bijna 1 gemiddeld en de tussenstand was weer gelijk.

Paul Witteman kende een uitstekende start tegen de sterke Wilfried van Beek. Weinig scoringskansen voor van Beek waardoor hij na 8 beurten al 12-3 achter stond. Daarna kwam van Beek wel tot scoren. Een beurt of tien was dit geen probleem, omdat Paul zelf ook lekker door bleef gaan. Maar toen bij Paul de score even haperde, ging van Beek er hard voorbij. Ook hier weer een prachtige score op het bord, 35-29 in 29 beurten, maar wel de punten voor H.W.A.

Marcel van Delden was vastberaden zich te revancheren voor zijn verliespartij in de 1e wedstrijd. Dat was op papier bijzonder lastig tegen Peter Witveld, die vorig jaar nog kopman was in dit team. Het werd een partij met een moeizaam scoreverloop, mede door lastig spel. Spanning was er volop, want de score bleef nagenoeg gelijk gedurende de partij. Onder voelbare spanning bij de teamgenoten en spelers zelf, wist van Marcel de winst binnen te halen (30-27 in 48). Daarmee werd een mooi 4-4 gelijkspel neergezet.

De volgende wedstrijd is wederom op korte termijn, namelijk dinsdag 18 september thuis tegen Café De Pijp uit Rotterdam.

Paul Witteman

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=675059&f=1&poule=1&compid=4100

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4100&district=24

&&&

Voorbeschouwing

Driebanden groot team BCO/Paeoniapassion.com zal in het seizoen 2018/2019 weer de strijd aangaan op het groene (of blauwe) laken in poule A van de 2e divisie. De samenstelling van het team is wat gewijzigd ten opzichte van afgelopen seizoen. Bob van Ingen Schenau heeft vanwege drukke werkzaamheden het team verlaten en houdt het bij de trainingsavonden. Marcel van Delden was afgelopen jaar kopman van het 3e divisie team BCO / Biljartshop Leiden en komt bij ons op plek 4 spelen. Daarnaast wordt het team versterkt met Herman van Daalen. Herman speelt al lange tijd bij het Haagse biljartcafé Jorissen in de eredivisie, waar ze afgelopen jaar ook kampioen zijn geworden! Omdat hij dit seizoen als invaller gaat fungeren bij dat team, zal hij na de beginfase van het seizoen ook bij ons team gaan meedraaien.

Ook dit jaar wordt het team weer bijgestaan door de trouwe sponsoren FlowerWatch B.V. en Warmerdam Paeonia. Wilt u meer weten over deze b(l)oeiende ondernemingen, neem eens een kijkje op hun websites www.flowerwatch.nl en www.paeoniapassion.com.

Hieronder het verslag van de 1e competitiewedstrijd.

BCO/Paeoniapassion.com start met gelijkspel (15 sep)

Den Haag. De aftrap van de competitie was in Den Haag tegen het 3e team van biljartcafé Jorissen, dat vorig jaar kampioen werd in de 3e divisie.

Robert Koster kende een moeizame partij tegen Martin Wensveen. Na een matige start van beide spelers nam Wensveen met een aantal kleinere series afstand. Robert ging daarna beter speler, maar het leed was al geschied. Wensveen won met 35-28 in 44 beurten.

Marcel van Delden startte zijn debuutwedstrijd voortvarend met 10 caramboles uit 8 beurten. Echter, tegenstander Marcel Boot deed dat nóg beter en had er toen al 13. Maar biljarten is soms een wonderlijke sport. Na deze bliksemstart konden beide spelers lange tijd geen punt meer maken. Na het sprokkelen van wat puntjes nam de spanning toe en de posities lastiger. Boot wist in beurt 64 het laatste punt te maken, waardoor hij Marcel net voor bleef (30-28).

Paul Witteman maakte tegen Chris Wensveen het verschil in het begin van de partij. Wensveen kon moeilijk loskomen en liep achter de feiten aan. Na 47 beurten was de winst binnen voor Paul in een degelijke partij; 35-22 in 47 beurten.

Rens Hoeba had de zomervakantie niet stilgezeten. Zijn trainingsuren hadden duidelijk effect. Tegenstander Peter Kosterman kon Rens niet bijbenen, die met regelmatige series bleef scoren. Rens sloot in beurt 33 af met de beste partij van de avond; 30-17. Daarmee werd nog een punt gered voor BCO, eindstand 4-4.

De volgende wedstrijd is al op zondag de 16e september (vooruit gespeeld), uit tegen HWA in Alblasserdam. Een pikant duel aangezien BCO dit team in de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen van de titel afhield.

Paul Witteman

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.