Twaalfde Prinsenstad-toernooi voor Leidse GM Erik van den Doel

De twaalfde editie van het Prinsenstad-toernooi (Prinsenstadtoernooi schaakt Melkmeisje) is gewonnen door grootmeester Erik van den Doel. Hij eindigde net als collega-grootmeester Roeland Pruijssers op 5 punten en 22 weerstandspunten, maar mocht zich gelukkig prijzen met driekwart S.B.-punt meer.

Ook in de B- en C-groep werd de eerste plaats gedeeld. In de B-groep deelden Andrew Mensing en Thomas Verfuerth met 5 uit 6 de eerste plaats, en in de C-groep eindigde liefst 3 spelers op 5 uit 6: Manasvita Basa, Jan Willem Westerhof en Kobe Smeets.

In de D-groep werd de beste score van het toernooi neergezet: Daniel Knol won de groep met 5½ uit 6. Naast de 4 groepen werden er ook nog 3 vierkampen gespeeld. Die werden gewonnen door Ted Barendse, Gijs van Dongen en Michelle de Liefde & Lana van Dongen.

Kijk voor een uitgebreid verslag, eindstanden partijen en foto’s op de site van de organiserende vereniging DSC www.delftseschaaksite.nl/

Ted Barendse.

&&&

Prinsenstadtoernooi schaakt Melkmeisje (26 mrt)

Prinsenstadtoernooi schaakt Melkmeisje. Wat is er mooier dan een ontluikende liefde? Vermeers Melkmeisje en het Prinsenstadweekendtoernooi van de Delftsche SchaakClub (DSC) sluiten elkaar in de armen. Dit is te zien aan het nieuwe beeldmerk van het toernooi (rechts), een remake van het schilderij van Delfts

 

beroemde schilder.

Wikipedia (zie foto onder het bericht): Het melkmeisje, ook wel De keuken- of melkmeid genoemd, is een schilderij van de Hollandse meester Johannes Vermeer uit circa 1660. In een veilingcatalogus uit 1696 wordt het werk vermeld als Een Meyd die Melk uytgiet.

Het Prinsenstadtoernooi vindt plaats tijdens het paasweekend van 19 tot en met 21 april en staat alweer voor de 12e keer op de kalender.  Door het stimuleren van toptalenten, vrouwenschaak en het organiseren van een aantal nevenactiviteiten verwacht DSC het toernooi nog meer elan te geven.

De introductie van het nieuwe beeldmerk is hier een eerste uiting van. Naast een nieuw beeldmerk kent het Prinsenstadtoernooi in de persoon van Anish Giri nu ook een “Beschermheer”. Met Anish aan haar zijde wil het Prinsenstadtoernooi zich niet alleen nog duidelijker profileren, maar ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen door goede doelen te steunen.

Ted Barendse.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.