Kadristen BCO sluiten seizoen af met klein verlies

Oegstgeest – Kadristen BCO sluiten seizoen af met 4-5 tegen Musketiers. Door omstandigheden met slechts drie spelers wist het kaderteam afgelopen woensdag toch nog vier partijpunten binnen te halen.

Ben Duivenvoorde (160) speelde net als tegenstander P. Jamin (120) geen optimale partij. Een serie van 33 in beurt 13 zorgde voor enige afstand en twee beurten later kon de winst geïncasseerd worden.
Wilfred Wijnnobel (160) trof het niet met zijn opponent F. Oostveen (110) die het juiste gevoel bleek te hebben. In slechts drie beurten bereikte hij de finish en liet hij Wijnnobel, die een butage en een ketsstoot ondervond, ver achter zich.

Invaller Paul Witteman (170) liet zien dat hij het kader 57/2 nog niet verleerd was. Mede dankzij series van 52, 33 en in de slotfase 72 maakte hij de partij in tien beurten uit. Ondanks deze fraaie prestatie ging de winst door het ontbreken van een speler en het extra punt, naar Musketiers: 4-5.

Een zevende plek van de twaalf teams werd nu het eindresultaat.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Ondanks verlies een mooie biljartavond (30 mrt)

Oegstgeest – Ondanks verlies een mooie biljartavond voor BCO-kadristen tegen BCS (Warmenhuizen). De laatste woensdag van maart werd er een met een aantal aansprekende prestaties.

Alex van Voorst (110) was niet opgewassen tegen J. Roelands (150) die met enkele grote series direct afstand nam. Na tien beurten was de eerste winst voor BCS. Op de andere tafel ging Wilfred Wijnnobel (160) voortvarend van start met 30 en 56. Tegenstander P. v.d. Geest Sr. zette hier 60 en 41 tegenover en beide spelers bleven scherp. Wijnnobel maakte in beurt vijf zijn slotserie met 49 en liet V.d. Geest op 121 achter. Een fantastische partij en weer een gelijke stand.

In de volgende partij had Danny Kind (160) in beurt twee een reeks van 39 en triggerde daarmee P. v.d. Geest Jr (230) want deze maakte nu een serie van 117 en direct daarna 101. Met zijn laatste vier caramboles in beurt vier was ook dit weer een mooi staaltje van biljartkunst maar was er weer een achterstand met 2-4. Ben Duivenvoorde (160) was in een strijd gewikkeld met K. Klijbroek (210) en bleef door een serie van 52 in beurt zeven nog in de race (102-151). Na enkele mindere beurten leek Duivenvoorde de partij naar zich toe trekken doch strandde op 41 met nog 9 te gaan. De beurt hierna leek beslissend doch een kets gooide roet in het eten en Klijbroek greep zijn kans en speelde de partij in de elfde beurt winnend uit met 40.

Eindstand 2-7 verlies. Op 3 april nog een uitwedstrijd tegen Horna en op 10 april de laatste wedstrijd, thuis in Oegstgeest, tegen De Musketiers.

Ben Duivenvoorde.

(Lees hier een verslag van tegenstander BCS).

&&&

Kadristen BCO verliezen nipt met 4-5 (24 mrt)

Castricum – 4-5 verlies  voor Kadristen BCO tegen Targa. Het sterke Targa-team in Castricum was op 22 maart doelwit van een strijd in de middenmoot.

Jos Kerkman (130) wist na een slecht begin met een serie van 42 weer aansluiting te krijgen met tegenstander M. Guldemond (140). In beurt zestien kwam Kerkman op ‘en nog vijf’ en pakte Guldemond zijn kans en haalde met een slotserie van 37 de partijwinst binnen.

Ben Duivenvoorde (160) stond inmiddels op voorsprong (48-97 in 7 beurten) tegen M. v. Dijk (300). Hierna stokte zijn productie echter en was het Van Dijk die de show stal met series van 114 en 136 en in beurt 14 zijn partij winnend afsloot. Stand nu 4-0 voor Targa.

In de tweede omloop ondervond Wilfred Wijnnobel (160) geringe tegenstand van A. Volker (140). Met matige maar wel regelmatige scores wist Wijnnobel na 16 beurten de winst te pakken en zo weer voor aansluiting te zorgen (4-2). Danny Kind (160) én P. de Goede (140) speelden een mooie partij waarin Kind met een serie van 67 snel afstand nam. De Goede wist toch bij te blijven en met de finish in zicht ontwikkelde zich een spannend slot. Kind hield het hoofd koel en met een reeks van 12 in de elfde beurt sloot hij af en liet Guldemond op 128 achter. Door het extra punt bleef de winst toch nog bij thuisploeg Targa.

Woensdag 27 maart 19.30 uur speelt BCO weer thuis in Oegstgeest tegen een van de koplopers; BCS.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Mooie partijen leiden tot 5-4 zege (14 mrt)

Oegstgeest –  Mooie partijen leiden tot 5-4 overwinning voor BCO op KSA. Het prima materiaal van het biljartcentrum Oegstgeest was op 13 maart de basis van goed gespeelde partijen waar het thuisspelende BCO op percentage net de winst wist te pakken.

Jos Kerkman (130) ging voortvarend van start met serie 42 in beurt twee. Hij zag dit echter direct beantwoord met een reeks van 40 door ‘t Hart (110). Blijkbaar was een deel van de energie op, want nu waren het voor beide nog kleine scores richting finish. ’t Hart was hiervan de winnaar en waren de punten voor KSA.

Ben Duivenvoorde (160) zette in beurt vijf de toon met een reeks van 36 waarop ook meteen een reactie kwam met 66 door Bakker (160). Duivenvoorde bleef goed bij de les en met series van 18 en 37 kwam hij op gelijke hoogte waarna hij in beurt elf winnend afsloot met weer 37. Hiermee was de stand in evenwicht: 2-2.

In de volgende omloop was het maken van series ook weer aan de orde. Danny Kind (160) wist met scores van o.a. 40 wel de productie  van Pruis, met onder meer een serie van 41, te pareren. Het bleek echter onvoldoende om de winst te pakken die nu na acht beurten naar KSA ging; stand: 2-4.

Op de andere tafel kon Kitseroo weinig tegenstand bieden aan de goed spelende Wilfred Wijnnobel (160). Na enkele missers bleek de feeling bij Wijnnobel weer aanwezig en met o.a. 40, 25 en 20 bouwde hij een ruime voorsprong op. Met een slotserie van 51 in beurt negen speelde hij de partij uit en was de stand 4-4.
Door het extra percentagepunt (86,0 tegen 84,6) ging de matchwinst toch naar BCO (5-4).

Ben Duivenvoorde.

&&&

Kadristen BCO behalen nipte overwinning (5 maart)

Kadristen BCO behalen met 5-4 nipte overwinning op Velsen/Ketels. De eerste vrijdag van maart 2019 leverde in Santpoort een aantal mooie prestaties op, die na berekening van het percentage net nog winst voor de BCO kadristen opleverde.

Ben Duivenvoorde (160) tegen H. Smit (140) bleek een moeizame partij te worden waarin beide spelers te weinig grip op het materiaal hadden. Smit bleef beter aan bod en won in 17 beurten.

Wilfred Wijnnobel (160) merkte dat J. Heeremans (120) geen vuist kon maken. Met regelmatige series, waaronder een reeks van 50, maakte Wijnnobel de partij in 15 beurten uit en bracht de stand weer in evenwicht.

Jos kerkman (130) bleek vaster in de strijd dan zijn opponent H. Koolen (120). Hierdoor kon hij onbedreigd na 13 beurten de twee partijpunten incasseren. Op de andere tafel leek Danny Kind (160) met verve de winst binnen te halen ten koste van A. Ketels (120) door een start met 109-40 in zes beurten. Ketels kreeg echter ongekende krachten en met een serie van 80 haalde hij de winst binnen. Doordat het percentage van de gemaakte caramboles van BCO net iets hoger was, gingen zij met de over-all-winst naar huis.


De volgende wedstrijd is woensdag 13 maart in het Biljartcentrum Oegstgeest tegen KSA. Aanvang 19.30 uur.
Voordat het zover is zal de vereniging BCO De beste keus in het Biljartcentrum Oegstgeest de finale van het district Duinstreek bandstoten-klein 2e klasse organiseren. Speeldagen zijn vrijdag 8 maart 19.30 uur, zaterdag 9 maart 11.00 en zondag 10 maart aanvang 13.00 uur.

Ben Duivenvoorde.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.