123Biljarts/BCO sluit seizoen af als vierde

Oegstgeest – 123Biljarts/BCO behaalde op de laatste speeldag van het seizoen een dubbele 6-0 overwinning waardoor ze nog twee plaatsen stegen op de ranglijst naar een vierde plaats.

Vincent Veldt liet weer zien de serie americain te beheersen door in de 6e beurt met 166 uit te gaan tegen Adrie Pols.
Ronald Filippo kreeg weinig tegenstand van Hans Snellen in het 47/2 waardoor een eenvoudige overwinning werd behaald in 13 beurten.
De partij bandstoten van Paul Witteman tegen Ronny Mathysen was voor de statistieken maar toch wel spannend. Witteman zegevierde nipt met 75-72 in 17 beurten.

De 2e ronde overtrof Veldt zijn eerdere prestatie door in beurt 2 al de wedstrijd te beslissen met een serie van 165. Filippo en Snellen herhaalden hun 1e wedstrijd waardoor de winst eenvoudig naar Filippo ging in 11 beurten. Witteman maakte de clean sweep compleet door in 18 beurten het bandstoten te winnen.De concurrenten op plek 4 en 5 speelden tegen elkaar en deelden de punten. Hierdoor steeg 123Biljarts/BCO naar de 4e plek in de eindstand.
Volgend seizoen hopen wij die prestatie te verbeteren.

Wij willen onze sponsors – 123Biljarts en FlowerWatch – bedanken voor het mede mogelijk maken van dit seizoen!
Dat geldt ook voor onze arbiters en de Stichting BCO.

Uitslag1: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=670369&f=1&poule=1&compid=4082

Uitslag2: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=670375&f=1&poule=1&compid=4082

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4082&district=24

Individuele resultaten: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=teamdetail&team_id=47270&compid=4082&poule=1&district=24

&&&

123Biljarts/BCO scoort drie matchpunten ( 26 mrt)

Leusden – Biljarts/BCO haalt 3 matchpunten tegen Hektisch Biljartschool / BV ’75. Het BCO-topteam nam het op de 12e speeldag in de topteam competitie op tegen een team uit Leusden. Een overwinning en een gelijkspel was de uitkomst.

Paul Witteman remiseerde in het bandstoten tegen Jacques de Beurs in 17 beurten. Het libre werd een winstpartij in 14 beurten voor tegenstander Edgar de Hek. Freek Ottenhof won van Ronald van de Made te verslaan in het 47/2 en werd de eerste ontmoeting een deling in matchpunten.

De tweede ronde speelde Witteman bandstoten tegen van de Made. Witteman pakte de winst in 20 beurten. Ottenhof was in het libre in 9 beurten te sterk voor de Hek. Ondanks verlies van Ronald Filippo in het 47/2 tegen de Beurs ging de overwinning naar BCO.

Vorige week werden de punten gedeeld B.I.O.S. Bijzonderheid was de partij bandstoten tussen Witteman en Gert van Beek. Van Beek maakte de partij bijna vanaf acquit tot een einde, hij miste op ‘en nog drie’. In de 2e beurt werd de partij alsnog uitgemaakt, een zeldzaamheid in het bandstoten.

Voor BCO noteerde Vincent Veldt bij het libre een mooie winst in 3 beurten.
Tegenstander Horst Wiedemann maakte tijdens de ontmoeting een aantal mooie foto’s, maar helaas (nog) niet op de redactie van SOS binnengekomen.

Ben Duivenvoorde.

Uitslag 1Uitslag 2Stand

&&&

123Biljarts/BCO deelt de punten met koploper (5 febr.)

Almere, 2 februari. 123Biljarts/BCO deelt de punten met koploper van de TOP-teamcompetitie. 123Biljarts/BCO nam het op de 8e speeldag in de topteamcompetitie op tegen koploper Van der Broek Biljarts / Almere ’83.
Na twee enerverende wedstrijden gingen beide teams met 2 matchpunten huiswaarts.

Vincent Veldt had moeite om warm te draaien in het libre spel tegen Martin Vreekamp. Lijdzaam moest hij toezien hoe Vreekamp na 9 beurten een ruime overwinning noteerde. Paul Witteman ging beter van start in het bandstoten tegen Ricardo Diters. Met 2 goede slotseries werd het een puike partij; 75-41 in 12 beurten. Freek Ottenhof moest voor winst zorgen in de partij 47/2 tegen oud BCO teamlid Marcel van Dijk. Daar kwam echter niets van terecht. Van Dijk zette in de eerste beurt gelijk een sublieme serie van 112 neer. Twee beurten later was hij al klaar met de partij, waar Ottenhof zijn 1e carambole nog moest halen. Derhalve 4-2 voor de thuisspelende ploeg.

In de tweede wedstrijd bandstoten gaf Diters beter partij waardoor dit een spannende wedstrijd werd. Mooie caramboles maar eveneens onnodige missers van beide spelers in de slotfase. Diters maakte opgelucht de partij uit in beurt 18. Witteman remiseerde door in de nabeurt de resterende caramboles te maken.  Veldt had in de tweede librepartij aanvankelijk nog steeds niet het goede gevoel te pakken. Dit veranderde plots in beurt negen toen hij de ballen onder controle kreeg aan de band. In razend tempo werd de serie americain gespeeld langs de lange band, korte band en weer de lange band totdat de arbiter 222 liet noteren als slotserie en daarmee de winst. Ottenhof toonde veerkracht in de 2e partij 47/2. Een compleet ander beeld, want nu was Ottenhof duidelijk de sterkste en wist door onder meer een serie van 97 na slechts 7 beurten de winst te pakken; 175-43. Met dit resultaat werd de tweede wedstrijd met 5-1 in het voordeel van 123Biljarts/BCO beslecht.

Door het verdelen van de matchpunten blijft 123Biljarts/BCO in de middenmoot van de ranglijst. Op zaterdag 16 februari komt Moira / Hartog Afdichtssystemen op bezoek in Oegstgeest. Aanvang 11.00 uur en vrije toegang.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Verlies voor biljarters van BCO-Top en Kadristen (24 nov)

Oegstgeest – TOP-team 123Biljarts/BCO moet buigen voor het goede spel van Steinhoff Constructions. 123Biljarts/BCO nam het op de 4e speeldag in de topteamcompetitie tegen Steinhoff Constructions. Het goede spel van de tegenstanders resulteerde in twee verliespartijen voor BCO.

Freek Ottenhoff en F. Vermeulen waren duidelijk aan elkaar gewaagd in het ankerkader 47/2. Waar Ottenhoff in beurt 2 afstand nam met een serie van 83, antwoordde Vermeulen kort daarop met 81. Ottenhoff bereikte in beurt 12 als eerste de 175 caramboles, maar Vermeulen maakte knap gelijk in de nabeurt met 28. Ronald Filippo leek in het libre goed partij te bieden tegen J. de Ridder met een snelle serie van 76. Iets later echter had de Ridder de ballen onder controle en dat bleef zo tot de 250 caramboles waren gemaakt.

Paul Witteman moest het bandstoten winnen van M. Kivits om nog een gelijkspel binnen te halen voor het team. In de tweede beurt bleek dit al erg lastig te gaan worden, want Kivits maakte een prachtige serie van 43. Witteman kon niet antwoorden en Kivits beëindigde in de zesde beurt al de partij met wederom een prachtige serie, ditmaal van 30. Kivits eindmoyenne van 12,50 is in de 1e divisie een zeldzaamheid bij de spelsoort bandstoten, bravo.

In de 2e ronde nam Filippo het kader 47/2 voor zijn rekening. Vermeulen was goed warm gedraaid en wist onder meer door een serie van 88 een knappe partij neer te zetten. Filippo kon daar geen grote  serie tegenover zetten en moest na acht beurten de winst aan Vermeulen laten.

Ottenhoff wist dat goed spel noodzakelijk was in het libre tegen De Ridder, gezien het resultaat van de 1e ronde. En het spel werd ook goed. Al in de 1e beurt leek het er op dat Ottenhoff alle 250 wist te vergaren. Een klein foutje zorgde echter voor een misser bij 209 punten. De volgende beurt maakte Ottenhoff het echter alsnog af; 250-2 in 2 beurten, een prachtige partij waarmee de tussenstand in 2e wedstrijd op 2-2 werd gezet.

Omdat Ottenhoff snel klaar was met het libre, was op de andere tafel al snel duidelijk dat daar gestreden werd om de eindoverwinning. Kivits had het ditmaal veel moeilijker, mede door lastigere patronen. Witteman nam een ruime voorsprong en leek op winst af te stevenen. Kivits gaf echter niet op kreeg de positie onder controle waarna met een serie van 37 de partij werd uitgemaakt. Witteman probeerde in de nabeurt de resterende 11 caramboles te maken om toch één matchpunt binnen te halen, maar strandde jammerlijk na 8 caramboles.

Door deze verliespartijen zakt 123Biljarts/BCO terug in de grote middenmoot.
Op 15 december zal thuis tegen H.W.A. Alblasserdam gestreden worden voor winst.

BCO Kadristen
Het kaderteam had na hun eerste overwinning in het bekertoernooi als snel de ontmoeting geregeld tegen de volgende opponent De Pelikaan uit Zutphen. Dat team bleek met 7-2 en 5-4 te sterk en ging nu ten koste van BCO verder. Highlights uit deze ontmoeting waren de twee winstpartijen van M. van Silfhout in het bandstoten, t.w.: 175 in 7 en in 9 beurten met o.a. een serie van 114. I. Gerritsen speelde in 4 beurten zijn 190 kader 57/2 bij elkaar en voor BCO was het Danny Kind die zijn 150 caramboles in 7 beurten produceerde. Derhalve uitschakeling in de beker maar a.s. vrijdag 30 november in de competitie de strijd tegen BCS in Warmenhuizen.

Ben Duivenvoorde.

&&&

123Biljarts/BCO behaalt dubbele winst (13 okt)

Het kaderteam had na hun eerste overwinning in het bekertoernooi als snel de ontmoeting geregeld tegen de volgende opponent De Pelikaan uit Zutphen.  Dat team bleek met 7-2 en 5-4 te sterk en ging nu ten koste van BCO verder. Highlights uit deze ontmoeting waren de twee winstpartijen van M. van Silfhout in het bandstoten, t.w.: 175 in 7 en in 9 beurten met o.a. een serie van 114. I. Gerritsen speelde in 4 beurten zijn 190 kader 57/2 bij elkaar en voor BCO was het Danny Kind die zijn 150 caramboles in 7 beurten produceerde. Derhalve uitschakeling in de beker maar a.s. vrijdag 30 november in de competitie de strijd tegen BCS in Warmenhuizen.

Oegstgeest –  Het team van 123Biljarts/BCO nam het op de 2e speeldag in de topteam competitie op tegen Topteam Verploegen Party- en Congrescentrum. Beide wedstrijden eindigden in een 4-2 overwinning voor BCO.

Paul Witteman nam het in het bandstoten op tegen Rini Megens. De start van beiden was goed. Waar Witteman nog een tandje bij wist te zetten, moest Megens passen. Met 75-40 in slechts 11 beurten ging de winst met een mooi moyenne van 6,81 naar Witteman. Het nieuwe teamlid Vincent Veldt kende een sterke start in het libre met een serie van 162 in de 2e beurt. Tegenstander Theo Derksen reageerde echter gelijk met een serie van 144. Derksen pakte gelijk door en wist in de 6e beurt uit te maken; 250-175. Freek Ottenhof was in het kader 47/2 uitstekend op dreef tegen Sjef Jansen. Van acquit werden gelijk 77 punten gemaakt. Even later kwam de reactie van Jansen met 76 caramboles. Echter, Ottenhof was te sterk en in slechts 7 beurten (175-117) haalde hij de matchpunten binnen voor BCO. Uitslag 1e wedstrijd 4-2 voor 123Biljarts/BCO.

In de 2e ronde bleek Witteman nog niets van zijn vorm verloren te hebben. Een serie van 33 sloeg een groot gaat naar tegenstander Megens die niet kon reageren. Wederom in 11 beurten was de winst (75-25) in het bandstoten voor Witteman. De tweede partij libre gaf niet het hoogstaande spel te zien van de 1e ronde. De winst ging ook deze partij naar Derksen, ditmaal in 11 beurten.

Ottenhof gaf nog even een masterclass kader aan de aanwezigen door in vijf beurten zijn partij af te raffelen. Zijn hoogste serie was 91, zijn tegenstander Sjef Jansen bleef steken op 39 caramboles.

Door deze dubbele zege werden 4 matchpunten bijgeschreven en stijgt 123Biljarts/BCO op de ranglijst naar een gedeelde 1e plaats.

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4082&district=24

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.