Rondje langs de velden..

Periodiek heb ik voor onze trouwe bezoekers (lezers) een klein overzicht van de prestaties in Leiden en de regio van alle spel of sporten: ‘Een rondje langs de velden’. Dat is een regel die ik heel vaak in het verleden gebruikte in krant(en), maar ook op een andere websites (onder meer schakers.info). We steunen al vanaf 2013 op pro deo verslaggevers van de diverse spellen en sporten – zie elders op de site in de rechterkolom een klein overzicht van alle medewerkers.

Schaken
In de schaaksport heeft de regerend landskampioen: het Leidse LSG IntelliMagic, drie ronden voor het einde de koppositie in de landelijke meesterklasse. De verslaggeving in het Leidsch Dagblad doet uw scribent van dezes als sinds het seizoen 1993-1994, dus heb ik dit seizoen een 25 jarig jubileum bij het LD. Ook leuk.
We nemen dan op deze website – na plaatsing in het Leidsch Dagblad – het verslag integraal over en zodoende kunt u dit hier ook lezen.
Zie hier de verslagen/artikelen uit het LD.

Dammen
In de landelijke damcompetitie (KNDB) spelen twee regioteams in de Hoofdklasse; RDC Rijnsburg en Samen Sterk (Hazerswoude). Beide ploegen hebben een redelijk tot goed seizoen en eindigden respectievelijk op een derde en een zesde plaats. Nadat de Hazerswoudenaren eind 2018 de regioderby met 11-9 hadden verloren van de Rijnsburgers, was de leeuw los bij Samen Sterk. Tot de laatste ronde van 16 febr. jl. won Samen Sterk alle wedstrijden en eindigden zodoende in de middenmoot. RDC verloor twee keer op rij en zakte naar de bronzen positie. Topscorer bij RDC werd Cor van Dusseldorp (archieffoto) en werd daarmee landelijk vijfde met 17 punten (11 partijen) en bij Samen Sterk was dit Ali Fthalla met 16 punten (11).
In de eerste klasse speelde het Leids Damgenootschap zich uiteindelijk in een wisselvallig seizoen naar een negende maar veilige positie. Topscorer bij het LDG werd Hans Tangelder met 15 punten (11).

Biljartsporten
De biljartsport (carambole, driebanden e.d.) heeft een fraaie eigen locatie in Oegstgeest (archieffoto: zaal van biljartcentrum Oegstgeest: BCO) en daar mag de regio erg trots op zijn! Hier op spel of sport wordt regelmatig het biljarten (van alle disciplines) getoond van zowel de regio als de landelijke competities. We hebben daarvoor zo’n drie a vier correspondenten en die doen regelmatig verslag.
Zie hier de verslagen van Ben Duivenvoorde: Kadristen  –  TOP-competitie
Zie hier de verslagen van Paul Witteman: Driebanden
En daarnaast vele verslagen van diverse personen (uitgelicht) van diverse evenementen.

Snooker
Ook de snookercompetitie ging in september 2018 van start en Snookerij Leiden had een valse start met een 5-4 nederlaag. Zie het vorige verslag op spel of sport. Maar er is een dermate slechte verslaggeving van de landelijke KNBB, dat je je in allerlei bochten moeten wringen om achter de uitslagen te kunnen komen. Met veel googelen kom je er achter dat de Leidse ploeg op een vierde plaats staat in de landelijke eredivisie.
Zie hier een linkje naar een KNBB rondeverslag van Peter de Brie.

Poolbiljart
De hoogst spelende regionale poolers zitten in een team van ’t Dijkje (Hoge Rijndijk). Nu weet ik dat er ook een regiocompetitie (west 2) hoofdklasse is, maar ook die is maar moeizaam te vinden op de volledig vernieuwde (?) website van de KNBB.

Bowling
Een Leids team van Bowling Menken Hybrids zien we terug in de eerste divisie van de nationale trio leagues (NTL). Dit is een team van BV Leiden Zuid West en staat na vijf speelronden op de der plaats. Afgelopen weekeinde speelden de teams bij Dekker Zoetermeer. Menken Hybrids boekten drie matchwinsten en paketn zes punten voor de stand.

Darten
De eredivisie van regiocompetitie DBBR 2018-2019 ging in september 2018 van start en na 15 speelronden gaat (een beetje verrassend) het team van Murphy’s Law aan de leiding. De ploeg uit Hillegom verzamelde tot dusver 113 punten en dat zijn er zes meer dan de gedoodverfde favoriet Ramses Sjaffies uit Roelofarandsveen. In januari van dit jaar verloren de Hillegommers nipt (4-5) van de Veners, maar is de competitie nog volledig open.
Hekkensluiter is voorlopig O.B. United (R.A.-veen). In de afdeling van bijzonder resultaten springt Erwin Vossen (Murphy’s Law) met 38 keer 180’ers in het oog. Twee spelers van Downstairs (Katwijk) Perry Noordermeer en Henny van der Ster springen er ook uit met resp. 25 en 24 keer 180.

Bridge
Voor het topbridge konden we jarenlang kijken naar een Leidse topclub in de landelijke meesterklasse: Crash. Deze club – spelend in het Leidse denksportcentrum – had altijd veel sterke bridgers in de gelederen. Echter verdwenen die de afgelopen jaren bij deze club als sneeuw voor de zon. Veel leuker en interessanter lijkt de regio competitie (met daarin Crash 6). U kunt alle uitslagen en standen nog eens terugkijken op de site van de NBB Leiden e.o.

(Jan Bey).

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.