Streekderby kader een prooi voor BCO

Noordwijk –  Streekderby tegen De Engel kadristen werd met 7-2 een prooi voor BCO.  In de Kuip te Noordwijk werd op maandag 4 februari jl. hard gevochten om wie deze keer met de winst naar huis kon gaan.

Jos Kerkman (130) leek met 72 car in drie beurten probleemloos te triomferen over F. Duivenvoorden (110). Hij viel echter stil en zag Duivenvoorde terug komen. Na een spannende slotfase waarin Kerkman op ‘en nog twee’ – en toch nog een beurt extra nodig had – wist in de vijftiende beurt de eerste winst te pakken.

Inmiddels waren Danny Kind (160) en L. Opstal (240) in een matige partij verwikkeld.

Series van Opstal van 29 en 52 werden gepareerd met 23 en 40 van Kind die ook in de twintigste beurt de beslissende laatste carambole wist te maken. Tussenstand 2-4 voor BCO. Daarna werd Wilfred Wijnnobel (160) a.h.w. overlopen door C. Juffermans (130). Na een slechte start scoorde Juffermans in beurt tien een serie van 66 gevolgd door de laatste zeven punten waarmee de stand nu 2-4 werd.

Ben Duivenvoorde (160) en R. Filippo (240) hadden ook een slechte start met 30-90 in 8 beurten. Toen kreeg Duivenvoorde vat op het materiaal en zichzelf en met series van o.a. 32, 53 en een slotserie van 38 in beurt veertien pakte hij de winst en maakte zo de 7-2 overwinning compleet.
Op vrijdag 22 februari is de eerstvolgende thuiswedstrijd in Oegstgeest (aanvang 19.30) tegen Rappel uit Zaandam.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Kadristen BCO met 2-7 onderuit (27 jan)

Lelystad – Kadristen BCO met 2-7 onderuit. Het kaderteam van BCO speelde op zaterdag 26 januari jl. tegen het sterke team van De Jol in Lelystad.

Eerst was het Wilfred Wijnnobel (160) die, ondanks goed spel, zijn meerdere moest erkennen in F. Koolen (120. Na slechts zes beurten was met 120-82 de winst voor De Jol.
Ben Duivenvoorde (160) kon geen vuist maken tegen topspeler E. Zweers (320). Een serie van 61 in de slotfase maakte nog iets goed maar te weinig om Zweers van de winst af te houden.
Ook Danny Kind (160) zag een makkelijk spelende M. Lubbes (250) de punten schijnbaar eenvoudig bijeen te spelen. Een tegenstoot van 50 caramboles bracht hem ook niet veel naderbij en na acht beurten was er een tussenstand van 6-0 voor het team van De Jol.
Jos Kerkman (130) speelde een regelmatige partij tegen S. de Haas (110) die niet in zijn spel kwam. Een serie van Kerkman van 52 gaf de doorslag en na dertien beurten was hij de redder van de eer en ging het team niet met lege handen naar huis.

Op maandag 4 februari wacht de strijd tegen streekgenoot De Engel in De Kuip te Noordwijk, aanvang 19.30 uur.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Verdienstelijke winst van kaderteam BCO (19 jan)

Oegstgeest – 16 januari 2019. Verdienstelijke 5-4 winst van kaderteam BCO op Almere. Gewaarschuwd door een serie van 300 van tegenstander Van Garderen (330) in een eerdere ontmoeting, begon Ben Duivenvoorde (160) goed gemotiveerd aan zijn partij. Met regelmatige scores bleef hij goed bij (168-140 in zeven beurten) en wist in de negende beurt de eerste winst binnen te halen.

De partij Danny Kind (160) tegen F. Driessen (180) begon al wat moeizaam (83-113 in acht) en daarna zakten beide spelers weg. Ondanks een serie van 34 in de slotfase moest Kind zich na 19 beurten gewonnen geven. Stand 2-2.

Wilfred Wijnnobel (160) leek tegen R. v. Aerle (150) met een serie van 56 in beurt acht afstand te nemen. Van Aerle reageerde echter beslissend door series van 37 en 45 waarmee hij in elf beurten de winst pakte. Stand 2-4. Op de andere tafel was iets moois aan het gebeuren. Na slechts negen caramboles in drie beurten voor Jos Kerkman (130) tegen D. v.’t. Hof (140) bleek het goede gevoel en vertrouwen bij Kerkman weer aanwezig. Met series van 30, 26, 43 en een slotserie van 22 legde hij een prima prestatie op tafel en daarmee ook de winst. Door het extra punt werd de uitslag 5-4.  Zaterdag 26 januari volgt de strijd in Lelystad tegen de nummer twee van het klassement De Jol Biomos.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Matige start biljarters BCO (14 jan)

Oegstgeest – Op zondag 13 januari 2019 hadden de biljarters van BCO een matige start met een 7-2 verlies tegen Rapiditas (Weesp.
Met een – halverwege het seizoen – zesde plaats op de ranglijst begon het BCO-kaderteam met goede voornemens aan de wedstrijd tegen het laag geklasseerde Rapiditas.

Kopman Danny Kind (160) begon moeizaam tegen M. Westerhof (120). Kind wist met kleine series toch een lichte voorsprong op te bouwen maar met een serie van 29 trok Westerhof de partij in evenwicht. Zoals wel vaker bleef Kind geconcentreerd spelen en wist met een serie van 52 de partij in zijn voordeel te beslissen.

Op de ander tafel speelde Alex van de Voorst (110) tegen Kuisdom (110). Vanaf de eerste beurt had Alex ruzie met de ballen. En zoals zo vaak als het eenmaal niet gaat zit ook alles tegen en ‘loopt’ het voor de tegenstander. Het resultaat een partij van 15 beurten en winst voor de gastheren. Stand 2-2

Vervolgens was het Jos Kerkman(130) tegen Bouwhuis (110). Deze laatste speelde accuraat en wist positioneel goed op te bouwen, daarmee onder andere een serie producerend van 40. Kerkman bleef al snel ver achter waarmee de tussenstand na deze winst partij van 9 beurten, op 4-2 kwam.

Op de andere tafel speelde Wilfred Wijnnobel, die verhoogd was naar 160 caramboles, tegen Van der Pol (110). Na 4 beurten stond Wilfred op 64 caramboles en na 11 brt.  104 en zijn tegenstander stond op 42 caramboles. De partij leek duidelijk in het voordeel van BCO uit te gaan vallen maar zoals zo vaak; sport is onvoorspelbaar. Van der Pol ging ‘vechtend’ harder spelen en kwam langzaam maar zeker in zijn ritme terwijl het bij Wijnnobel steeds ongelukkiger ging. Met nog vier goede beurten wist van de Pol de partij in 20 beurten naar zich toe te trekken.

Resultaat een zeer teleurstellende 7-2 nederlaag en een ‘valse’ start van de tweede helft van het seizoen. Komende woensdag 16 januari speelt BCO in eigen huis tegen het topteam uit Almere.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Onverwachte winst voor biljarters BCO (15 dec.)

Zaandam – Onverwachte winst voor biljarters BCO tegen De Musketiers (7-2). De voor BCO een na laatste wedstrijd was tegen het team van De Musketiers.

In de eerste omloop was Jos Kerkman (130) niet opgewassen tegen F. van Oostveen (110) die een prima partij speelde. Na zeven beurten bleef Kerkman op 66 achter en was de winst voor de thuisploeg.
Inmiddels hielden Paul Witteman (170) en A. Peereboom (230) elkaar in evenwicht (125-123 in negen beurten). Peereboom maakte nog wel een serie van 41 doch Witteman besloot in beurt twaalf met een serie van 31 zodat de stand nu gelijk werd.

Wilfred Wijnnobel (140) bleef goed scoren tegen P. Jamin (120) die een off-day had. Na elf beurten incasseerde Wijnnobel de winst en was het 4-2 voor BCO.  Omdat Ben Duivenvoorde (160) tegen R. Gustke (130) al vlot op een ruime achterstand stond (54-105 in tien beurten) ging de gedachten al uit naar een gelijk spel. Gustke kreeg nu echter een periode van missers terwijl Duivenvoorde door een serie van 43 weer zelfvertrouwen kreeg. Met een reeks van 33 timmerde hij in beurt 19 de partij dicht zodat onverwacht toch nog een fraaie 7-2 winst werd geboekt.

Op woensdag 19 december is in Oegstgeest de laatste wedstrijd van de eerste helft, aanvang 19.30.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Danny Kind redt eer van Biljartteam BCO (1 dec)

Warmenhuizen-  Danny Kind redt eer van Biljartteam BCO tegen BCS 2-7. De laatste november speeldag werd een deceptie voor het BCO-team. Na weer enige redelijke competitieresultaten was er toch weer een ruim verlies.

Zowel Jos Kerkman (130) als Alex van Voorst (110) konden geen serie van betekenis maken tegen respectievelijk J. Roelands (170) en J. Wijnker (120). De winstpunten waren dan ook voor BCS (0-4). Ook bij Ben Duivenvoorde (160) wilde het niet vlotten tegen K. Klijbroek (210). Mede door een serie van 107 liet Klijbroek er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Na negen beurten stelde hij de winst vast.

Nu ging de aandacht naar Danny Kind (150) die in een mooie partij bezig was tegen P. v.d. Geest Jr. (210). Met voor beide geen enkele “poedel” op de lijst, stond Kind na acht beurten op 99 en kwam V.d. Geest na een serie van 67 op 173.
Kind bleef goed gefocust en rustte niet eerder dan dat hij na een knappe serie van 51 caramboles de finish had bereikt. V.d. Geest scoorde slechts 3 in de nabeurt en zo werd de eindstand 2-7 voor BCS.
De thuiswedstrijd van BCO –Horna van 5 december is verplaatst naar 19 december.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Kadristen BCO boeken winst op sterk team (17 nov)

Oegstgeest – De kadristen van BCO behalen een 6-3 winst tegen sterk Targateam.
Met fraaie winstpartijen werd op 14 november jl. een negatieve reeks doorbroken.

Ben Duivenvoorde (160) had weer het juiste gevoel en o.a. door een reeks van 84 wist hij na 11 beurten de eerste partijwinst binnen te halen ten koste van J. Beentjes (260).

Inmiddels had Jos Kerkman (130) een achterstand op M. Guldemond (150) goed gemaakt. Na 16 beurten haalde hij als eerste zijn aantal maar zag Guldemond door een nabeurt van 30 caramboles een remise uit het vuur halen; tussenstand 3-1.

Wilfred Wijnnobel (140) had ook het juiste ritme te pakken en zette tegenstander V. Veldt (210) al snel op achterstand door een fraaie serie van 89.  Hij wist dit vast te houden en incasseerde na 11 beurten de partijwinst.
Danny Kind (150) werd al snel op achterstand gezet door M. van Dijk (260). Na beiderzijds kleine series kreeg Kind toch de finish in zicht. Van Dijk liet het zover niet komen en maakte in beurt 20 de partij uit met een slotserie van 77. Eindstand met extra punt 6-3.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Biljarters BCO incasseren nederlaag (10 nov)

Haarlemmerliede – Biljarters BCO incasseren nederlaag tegen KSA Haarlemmerliede.
Net als de vorige competitieontmoeting waren de spelers van BCO aanvankelijk goed op dreef doch kwamen ze bij de eindstreep net tekort.

Jos Kerkman (130) moest met tekort van 12 caramboles – na 19 beurten – de winst aan J. Kitseroo (110) laten.
Ook Wilfred Wijnnobel (140) kon in de slotfase van zijn partij tegen D. Pruis (110) hem niet meer achterhalen (132-110 in 16 beurten).

Danny Kind (150) leek goed op weg tegen C. Bakker (160) maar strandde op 140 in 21 beurten. Inmiddels was Ben Duivenvoorde (160) wel goed bezig tegen F. Ottenhof (220). Hij bleef goed aan tafel en met regelmatige series liet hij Ottenhof na 11 beurten op 151 achter en redde zo de eer van BCO en werd de uitslag 6-3 voor KSA.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Dubbele biljartactiviteit voor BCO (29 okt)

Rappel-BCO 5-4
Eerst was op 24 oktober de reis naar Zaandam.
Ben Duivenvoorde (160) kwam totaal niet in zijn spel en zag de gedegen spelende J. v.d. Starre (220) in 13 beurten de eerste winst pakken voor Rappel. Inmiddels was F. Bergers (110) met 25 van acquit gegaan waardoor Alex van Voorst (110) steeds tegen een achterstand aan moest kijken. Na een bijna gelijke stand van 84-82 leek Bergers enkele beurten later toch als eerste de eindstreep te halen doch strandde op “en nog één”. Van Voorst kwam dichterbij en doordat Bergers weer enkele keren miste was Van Voorst degene die nu de partij winnend kon afsluiten. Tussenstand 2-2.

In de confrontatie Jos Kerkman (130) – J. Koomen (110) was Kerkman degene die aanvankelijk het heft in handen had. Na de sanitaire stop nam Koomen het initiatief over en gaf dit niet uit handen voor hij na 15 beurten zijn partij gewonnen had.
Op de andere tafel speelden Danny Kind (150) en S. Meier (160) een prima en spannende partij. Een serie van 71 van Meier werd met reeksen van 37 en 29 door Kind gepareerd. In de slotfase miste Meier door een ketsstoot  en greep Kind deze kans om in de twaalfde beurt te winnen en hiermee de stand in evenwicht te brengen. Het extra punt ging naar Rappel waardoor de uitslag 5-4 voor hen.

BCO-HWA 5-4
Een dag later in Oegstgeest, in de bekerontmoeting tegen HWA, startte Jos Kerkman (130) met series van 21, 52 en 21 maar zag iets later J. v.d. Zalm (130) terug komen met een serie van 67. In een spannende slotfase werd het een gelijk spel in 12 beurten.
Danny Kind (150) en G. Johler (160) hielden elkaar lang in evenwicht. Een serie van 28 door Kind in beurt 13 bleek het verschil te maken en in beurt 15 boekte hij de winst.
Alex van Voorst (110) bleek niet opgewassen tegen de regelmatig scorende G. Bosman (110). Na 13 beurten was het pleit beslecht en een tussenstand van 3-3.

Inmiddels had in de nu toegevoegde bandstootpartij Ben Duivenvoorde (110) een ruime voorsprong genomen op J. de Bruin (110). Door series van 15 en 26 kwam De Bruin weer op voorsprong (83-74) maar kon hierna niet voorkomen dat Duivenvoorde in de 27e beurt de partij winnend af kon sluiten.
Doordat het extra punt naar HWA ging werd de eindstand 5-4.
Op woensdag 31 oktober volgt de thuiswedstrijd tegen Ketels/Velsen en op 1 november de return van de bekerwedstrijd in Alblasserdam

Ben Duivenvoorde.

&&&

Nipte winst voor BCO in streekderby tegen De Engel (14 okt)

Oegstgeest – Na een 4-0 voorsprong werd ternauwernood nog maar op percentage de winst in de wacht gesleept in de streekderby tegen De Engel (5-4).

Danny Kind (150) bleef steeds goed aan tafel en rolden de ballen ook steeds de goede richting uit waardoor o.a. een serie van 37. Dit in tegenstelling tot L. Opstal (190) die aanvankelijk niet het goede gevoel had. De inmiddels door Kind opgebouwde voorsprong (136-127) bleek voldoende om na slechts negen beurten de overwinning te claimen.

Opstal bleef na de nabeurt stranden op 150. De andere partij tussen Wilfred Wijnnobel (140) en C. Juffermans (150) gaf een ander beeld. Het door beide spelers moeizame scoren werd door Wijnnobel doorbroken met series van 33 en 35. Doordat Juffermans hier weinig tegenover stelde ging na veertien beurten ook nu de winst naar BCO; stand 4-0. Jos Kerkman (130) zag opponent F. Duivenvoorden (110) met 38 van acquit gaan en wist pas in beurt elf op gelijke hoogte te komen (102-103). Na drie beurten had Duivenvoorden zijn ontbrekende acht caramboles en strandde Kerkman in de nabeurt op zijn totaalscore van 123; stand 4-2. Ben Duivenvoorde (160) startte sterk in zijn tweede beurt met 43 tegen R. Filippo (220). Hierna was het echter voor beide spelers een probleem de ballen goed onder controle te krijgen. Met een serie van 50 in beurt elf leek Duivenvoorde een goede slag te slaan (stand 125-106). Filippo kreeg nu echter het juiste gevoel en met o.a. een fraaie serie van 95 wist hij in beurt veertien de partij winnend af te sluiten.

Het extra percentagepunt kwam bij BCO terecht, waardoor toch nog wedstrijdwinst met 5-4.
Woensdag 24 oktober is de uitwedstrijd tegen Rappel en woensdag 31 oktober weer thuis tegen Velsen/Ketels uit Santpoort.

Ben Duivenvoorde

&&&

BCO niet opgewassen tegen De Jol-Biomos (5 okt)

Oegstgeest – Op Leiden’s ontzet was het team van BCO “De beste keus” slachtoffer van de kwaliteit van het team uit Lelystad. In korte partijen met prima spel ging de meeste winst naar De Jol-Biomos.

Ben Duivenvoorde (160) moest toekijken hoe het kaderspel optimaal gespeeld werd. Na slechts 36 caramboles in negen beurten zag hij tegenstander E. Zweers zijn partij (250 neo) uitspelen met een serie van 125.

Jos Kerkman (130) ging inmiddels gelijk op (70-66) tegen F. Koolen (140). Met een degelijke serie van 50 in beurt acht besloot hij zijn partij en zag Koolen in de nabeurt slechts één punt maken en kwam de stand weer gelijk (2-2).

Wilfred Wijnnobel (140) werd geïnspireerd door het fraaie spel van M. Lubbes (200) in twee series van 46 en 24 en kon aanvankelijk nog goed volgen (77-55 in drie beurten). Toen sloot Lubbes echter af met een fraaie reeks van 123 caramboles en restte voor Wijnnobel nog de gelijkmakende beurt. Met nog 34 punten erbij verloor hij wel maar eindigde nu op 89 en gemiddeld ruim 22.
Tussenstand nu 2-4.
Op de andere tafel leek Danny Kind (150) slachtoffer te worden van een sterke start van S. Damen (230) die met 25 en 92 was begonnen. Kind kwam goed terug in de strijd met achtereenvolgens 26, 27 en 33 en was de stand 140-97 na vijf beurten. In tegenstelling tot Kind wist Damen de productie in stand te houden en timmerde met 27 punten in beurt acht zijn partij dicht. Kind strandde op 114 en zag ondanks zijn goede partij de winst toch naar Lelystad gaan. Ook het extra punt werd daar nog aan toegevoegd, derhalve 2-7 uitslag.

Woensdag 10 oktober is in Oegstgeest “de derby” tegen streekgenoot De Engel; aanvang 19.30 en vrije toegang in het Biljartcentrum Oegstgeest.

Stand en programma in: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4083&district=24

Ben Duivenvoorde.

&&&

Biljarters ‘De beste keus’ met vier punten terug uit Almere (30 sep)

Almere – De laatste vrijdag van september werd in de uitwedstrijd tegen het sterke team van Almere ’83 een mooie prestatie geleverd en waren vier partijpunten de beloning.
Meteen in de eerste partijen was het Almere-speler R. van Garderen (320) die tegen Ben Duivenvoorde (160) in staaltje van zijn kunnen liet zien. Met een slotserie van 300 caramboles besloot hij zijn partij in de zesde beurt en liet Duivenvoorde achter op 36.

Op de andere tafel had Jos Kerkman (130) zijn visitekaartje afgegeven met een reeks van 51 tegen F. Driessen (160). Daarna viel hij echter stil en kwam Driessen weer in beeld met series van 38 en 40. Kerkman wist toch na 15 beurten de winst te pakken en zag Driessen de nabeurt missen. Tussenstand 2-2.

In de tweede omloop leidden alle pogingen van Alex van Voorst (110) en R. v. Aerle (160) om een serie op te bouwen tot niets. De ban werd gebroken door Van Aerle met een serie van 38 in beurt 14 direct gevolgd door een reeks van 56 waarmee hij de partij winnend afsloot. Van Voorst bleef op 67 achter. Op de andere tafel hielden Danny Kind (150) en M. Vreekamp (190) elkaar in evenwicht. Op het moment, beurt 11, dat beide nog ongeveer 50 caramboles van de finish af waren, was het Kind die met fraai spel het materiaal goed onder zijn hoede hield en met 58 zijn aantal volmaakte. Vreekamp scoorde slechts één in de nabeurt en had ieder team nu 4 partijpunten. Het extra punt ging op percentage naar Almere.

Op woensdag 3 oktober is de thuiswedstrijd in Oegstgeest tegen het sterke team van De Jol uit Lelystad.

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4083&district=24

Ben Duivenvoorde

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.