Regiospelers tijdens Tata 2019

U heeft van onze redactie nog even een update tegoed omtrent de prestaties van de Leidse en regiospelers in het Tata Steel Chess tournament van dit jaar.
Wereldkampioen Magnus Carlsen won het toernooi al voor de zevende keer en lijkt op een monsterscore af te stomen. Ook volgend jaar lijkt zijn deelname verzekerd, want hij heeft speciale condities – lazen we – met het beschikbaar stellen van een groot appartement voor zijn hele familie in Wijk aan Zee.
Rijswijker Anish Giri werd evenals vorig jaar tweede in de eindstand. Hoewel hij vorig jaar in een snelschaak barrage van de toernooiwinst moest worden afgehouden. Dit jaar kwam hij een halfje tekort dankzij een start van een nederlaag in de openingsronde.

Regionaal
In de belangrijkste amateurgroepen waren dit keer niet zoveel spelers te zien van landskampioen LSG. Er zijn elk jaar wel een aantal (Leidse) internationale meesters die deelnemen in de hoogste tienkamp(en). Dit jaar zagen we twee schakers van Oegstgeest’80: IM Fred Slingerland (2350) en Gert-Michiel de Niet (2132). FM Wim Heemskerk (2220) van LSG en Jeffrey van Vliet (2354) van AAS. Tussen haakjes hun speelsterkte middels hun rating.
Ze speelden in de de top 1Z klasse met 18 deelnemers negen ronden Zwitsers. Uiteindelijk won Van Vliet deze groep met 6½ punt en de betere SB-score. Hij mag nu waarschijnlijk een uitnodiging verwachten voor de absolute topgroep (10-kamp) van 2020.

Zie de website (link bovenaan naar amateursectie) voor meer uitslagen. Op bijgaande foto (SOS) links op de rug GM de Niet en rechts Fred Slingerland aan het werk.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.