6000 euro voor de goede doelen..

Leiden – Een succesvolle tweede Kika Kerst bridgedrive. Maar liefst 72 paren deden er dit jaar mee aan de bridgedrive die op 28 december werd gehouden in het Leidse denksportcentrum voor Kika en Franniez. Dat zijn er net zoveel als vorig jaar. De drive werd wederom georganiseerd door CAPS, een samen­werkings­verband van vijf Leidse bridgeclubs. In totaal is er zo’n € 6.000 binnengehaald. 75% hiervan gaat naar Kika en 25% naar Franniez, een Leidse stichting die zich inzet voor chronisch zieke kinderen.

Het bedrag werd bijeengebracht door inschrijfgelden, giften, de verkoop van 1500 lootjes (à 50 cent per stuk) en vooral door een veiling van zo’n 30 ‘kavels’ voor het goede doel. Deelnemers konden zich bijvoorbeeld inschrijven voor een stadswandeling door stadshistoricus Cor Smit of een huisconcert of huisdiner. Ook konden ze bieden op van alles en nog wat, bijvoorbeeld restaurant­bonnen van De Beukenhof (Oegstgeest), de Moerbei (Warmond) en De Jonker (Oegstgeest), een sloepentocht, een matrixframe van André America en zelf gebakken taarten. Deelnemers konden ook bieden op lessen scheikunde, taarten bakken, spannend schrijven of bridge.

De opening werd verricht door Martijn Otten (foto links), PvdA-raadslid te Leiden. Hij wil zich met zijn fractie inspannen voor de realisatie van een nieuw denksportcentrum in universiteitsstad Leiden en benadrukte uiteraard het belang voor onderzoek voor kinderkanker.
Daarna sprak Franny Slinger­land (foto rechts), oprichtster van Franniez (www.franniez.nl). Zij liet de ‘spiraal met een verhaal’ zien die chronisch zieke kinderen zelf stukje voor stukje opbouwen. Daarmee kunnen ze iedereen in hun omgeving laten zien welke ingrijpende behandelingen ze doorstaan en hoe stoer ze zijn.

De drive werd gewonnen door (vader) Karel Kroon en (dochter) Els Kroon (foto onder). Zij speelden in de B-lijn (club bridgers). Tweede werd Franny zelf met haar partner Richard Borgmeier; zij kwamen uit in de C-lijn (thuisbridgers). De eerste plaats in de A-lijn voor de hoofdklasse en hoger was (vreemd genoeg -red-) voor de internationale topschakers IM Stephan van Blitterswijk en de Duitse grootmeester GM Jan Sprenger.

Winnaars B-groep: Vader en dochter Kroon

Verslag: Truus van der Spek
Foto’s: Simone Langeweg.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.