Danny Kind redt eer van Biljartteam BCO

Warmenhuizen-  Danny Kind redt eer van Biljartteam BCO tegen BCS 2-7. De laatste november speeldag werd een deceptie voor het BCO-team. Na weer enige redelijke competitieresultaten was er toch weer een ruim verlies.

Zowel Jos Kerkman (130) als Alex van Voorst (110) konden geen serie van betekenis maken tegen respectievelijk J. Roelands (170) en J. Wijnker (120). De winstpunten waren dan ook voor BCS (0-4).

Ook bij Ben Duivenvoorde (160) wilde het niet vlotten tegen K. Klijbroek (210). Mede door een serie van 107 liet Klijbroek er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Na negen beurten stelde hij de winst vast.

Nu ging de aandacht naar Danny Kind (150) die in een mooie partij bezig was tegen P. v.d. Geest Jr. (210). Met voor beide geen enkele “poedel” op de lijst, stond Kind na acht beurten op 99 en kwam V.d. Geest na een serie van 67 op 173.
Kind bleef goed gefocust en rustte niet eerder dan dat hij na een knappe serie van 51 caramboles de finish had bereikt. V.d. Geest scoorde slechts 3 in de nabeurt en zo werd de eindstand 2-7 voor BCS.
De thuiswedstrijd van BCO –Horna van 5 december is verplaatst naar 19 december.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Kadristen BCO boeken winst op sterk team (17 nov)

Oegstgeest – De kadristen van BCO behalen een 6-3 winst tegen sterk Targateam.
Met fraaie winstpartijen werd op 14 november jl. een negatieve reeks doorbroken.

Ben Duivenvoorde (160) had weer het juiste gevoel en o.a. door een reeks van 84 wist hij na 11 beurten de eerste partijwinst binnen te halen ten koste van J. Beentjes (260).

Inmiddels had Jos Kerkman (130) een achterstand op M. Guldemond (150) goed gemaakt. Na 16 beurten haalde hij als eerste zijn aantal maar zag Guldemond door een nabeurt van 30 caramboles een remise uit het vuur halen; tussenstand 3-1.

Wilfred Wijnnobel (140) had ook het juiste ritme te pakken en zette tegenstander V. Veldt (210) al snel op achterstand door een fraaie serie van 89.  Hij wist dit vast te houden en incasseerde na 11 beurten de partijwinst.
Danny Kind (150) werd al snel op achterstand gezet door M. van Dijk (260). Na beiderzijds kleine series kreeg Kind toch de finish in zicht. Van Dijk liet het zover niet komen en maakte in beurt 20 de partij uit met een slotserie van 77. Eindstand met extra punt 6-3.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Biljarters BCO incasseren nederlaag (10 nov)

Haarlemmerliede – Biljarters BCO incasseren nederlaag tegen KSA Haarlemmerliede.
Net als de vorige competitieontmoeting waren de spelers van BCO aanvankelijk goed op dreef doch kwamen ze bij de eindstreep net tekort.

Jos Kerkman (130) moest met tekort van 12 caramboles – na 19 beurten – de winst aan J. Kitseroo (110) laten.
Ook Wilfred Wijnnobel (140) kon in de slotfase van zijn partij tegen D. Pruis (110) hem niet meer achterhalen (132-110 in 16 beurten).

Danny Kind (150) leek goed op weg tegen C. Bakker (160) maar strandde op 140 in 21 beurten. Inmiddels was Ben Duivenvoorde (160) wel goed bezig tegen F. Ottenhof (220). Hij bleef goed aan tafel en met regelmatige series liet hij Ottenhof na 11 beurten op 151 achter en redde zo de eer van BCO en werd de uitslag 6-3 voor KSA.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Dubbele biljartactiviteit voor BCO (29 okt)

Rappel-BCO 5-4
Eerst was op 24 oktober de reis naar Zaandam.
Ben Duivenvoorde (160) kwam totaal niet in zijn spel en zag de gedegen spelende J. v.d. Starre (220) in 13 beurten de eerste winst pakken voor Rappel. Inmiddels was F. Bergers (110) met 25 van acquit gegaan waardoor Alex van Voorst (110) steeds tegen een achterstand aan moest kijken. Na een bijna gelijke stand van 84-82 leek Bergers enkele beurten later toch als eerste de eindstreep te halen doch strandde op “en nog één”. Van Voorst kwam dichterbij en doordat Bergers weer enkele keren miste was Van Voorst degene die nu de partij winnend kon afsluiten. Tussenstand 2-2.

In de confrontatie Jos Kerkman (130) – J. Koomen (110) was Kerkman degene die aanvankelijk het heft in handen had. Na de sanitaire stop nam Koomen het initiatief over en gaf dit niet uit handen voor hij na 15 beurten zijn partij gewonnen had.
Op de andere tafel speelden Danny Kind (150) en S. Meier (160) een prima en spannende partij. Een serie van 71 van Meier werd met reeksen van 37 en 29 door Kind gepareerd. In de slotfase miste Meier door een ketsstoot  en greep Kind deze kans om in de twaalfde beurt te winnen en hiermee de stand in evenwicht te brengen. Het extra punt ging naar Rappel waardoor de uitslag 5-4 voor hen.

BCO-HWA 5-4
Een dag later in Oegstgeest, in de bekerontmoeting tegen HWA, startte Jos Kerkman (130) met series van 21, 52 en 21 maar zag iets later J. v.d. Zalm (130) terug komen met een serie van 67. In een spannende slotfase werd het een gelijk spel in 12 beurten.
Danny Kind (150) en G. Johler (160) hielden elkaar lang in evenwicht. Een serie van 28 door Kind in beurt 13 bleek het verschil te maken en in beurt 15 boekte hij de winst.
Alex van Voorst (110) bleek niet opgewassen tegen de regelmatig scorende G. Bosman (110). Na 13 beurten was het pleit beslecht en een tussenstand van 3-3.

Inmiddels had in de nu toegevoegde bandstootpartij Ben Duivenvoorde (110) een ruime voorsprong genomen op J. de Bruin (110). Door series van 15 en 26 kwam De Bruin weer op voorsprong (83-74) maar kon hierna niet voorkomen dat Duivenvoorde in de 27e beurt de partij winnend af kon sluiten.
Doordat het extra punt naar HWA ging werd de eindstand 5-4.
Op woensdag 31 oktober volgt de thuiswedstrijd tegen Ketels/Velsen en op 1 november de return van de bekerwedstrijd in Alblasserdam

Ben Duivenvoorde.

&&&

Nipte winst voor BCO in streekderby tegen De Engel (14 okt)

Oegstgeest – Na een 4-0 voorsprong werd ternauwernood nog maar op percentage de winst in de wacht gesleept in de streekderby tegen De Engel (5-4).

Danny Kind (150) bleef steeds goed aan tafel en rolden de ballen ook steeds de goede richting uit waardoor o.a. een serie van 37. Dit in tegenstelling tot L. Opstal (190) die aanvankelijk niet het goede gevoel had. De inmiddels door Kind opgebouwde voorsprong (136-127) bleek voldoende om na slechts negen beurten de overwinning te claimen.

Opstal bleef na de nabeurt stranden op 150. De andere partij tussen Wilfred Wijnnobel (140) en C. Juffermans (150) gaf een ander beeld. Het door beide spelers moeizame scoren werd door Wijnnobel doorbroken met series van 33 en 35. Doordat Juffermans hier weinig tegenover stelde ging na veertien beurten ook nu de winst naar BCO; stand 4-0. Jos Kerkman (130) zag opponent F. Duivenvoorden (110) met 38 van acquit gaan en wist pas in beurt elf op gelijke hoogte te komen (102-103). Na drie beurten had Duivenvoorden zijn ontbrekende acht caramboles en strandde Kerkman in de nabeurt op zijn totaalscore van 123; stand 4-2. Ben Duivenvoorde (160) startte sterk in zijn tweede beurt met 43 tegen R. Filippo (220). Hierna was het echter voor beide spelers een probleem de ballen goed onder controle te krijgen. Met een serie van 50 in beurt elf leek Duivenvoorde een goede slag te slaan (stand 125-106). Filippo kreeg nu echter het juiste gevoel en met o.a. een fraaie serie van 95 wist hij in beurt veertien de partij winnend af te sluiten.

Het extra percentagepunt kwam bij BCO terecht, waardoor toch nog wedstrijdwinst met 5-4.
Woensdag 24 oktober is de uitwedstrijd tegen Rappel en woensdag 31 oktober weer thuis tegen Velsen/Ketels uit Santpoort.

Ben Duivenvoorde

&&&

BCO niet opgewassen tegen De Jol-Biomos (5 okt)

Oegstgeest – Op Leiden’s ontzet was het team van BCO “De beste keus” slachtoffer van de kwaliteit van het team uit Lelystad. In korte partijen met prima spel ging de meeste winst naar De Jol-Biomos.

Ben Duivenvoorde (160) moest toekijken hoe het kaderspel optimaal gespeeld werd. Na slechts 36 caramboles in negen beurten zag hij tegenstander E. Zweers zijn partij (250 neo) uitspelen met een serie van 125.

Jos Kerkman (130) ging inmiddels gelijk op (70-66) tegen F. Koolen (140). Met een degelijke serie van 50 in beurt acht besloot hij zijn partij en zag Koolen in de nabeurt slechts één punt maken en kwam de stand weer gelijk (2-2).

Wilfred Wijnnobel (140) werd geïnspireerd door het fraaie spel van M. Lubbes (200) in twee series van 46 en 24 en kon aanvankelijk nog goed volgen (77-55 in drie beurten). Toen sloot Lubbes echter af met een fraaie reeks van 123 caramboles en restte voor Wijnnobel nog de gelijkmakende beurt. Met nog 34 punten erbij verloor hij wel maar eindigde nu op 89 en gemiddeld ruim 22.
Tussenstand nu 2-4.
Op de andere tafel leek Danny Kind (150) slachtoffer te worden van een sterke start van S. Damen (230) die met 25 en 92 was begonnen. Kind kwam goed terug in de strijd met achtereenvolgens 26, 27 en 33 en was de stand 140-97 na vijf beurten. In tegenstelling tot Kind wist Damen de productie in stand te houden en timmerde met 27 punten in beurt acht zijn partij dicht. Kind strandde op 114 en zag ondanks zijn goede partij de winst toch naar Lelystad gaan. Ook het extra punt werd daar nog aan toegevoegd, derhalve 2-7 uitslag.

Woensdag 10 oktober is in Oegstgeest “de derby” tegen streekgenoot De Engel; aanvang 19.30 en vrije toegang in het Biljartcentrum Oegstgeest.

Stand en programma in: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4083&district=24

Ben Duivenvoorde.

&&&

Biljarters ‘De beste keus’ met vier punten terug uit Almere (30 sep)

Almere – De laatste vrijdag van september werd in de uitwedstrijd tegen het sterke team van Almere ’83 een mooie prestatie geleverd en waren vier partijpunten de beloning.
Meteen in de eerste partijen was het Almere-speler R. van Garderen (320) die tegen Ben Duivenvoorde (160) in staaltje van zijn kunnen liet zien. Met een slotserie van 300 caramboles besloot hij zijn partij in de zesde beurt en liet Duivenvoorde achter op 36.

Op de andere tafel had Jos Kerkman (130) zijn visitekaartje afgegeven met een reeks van 51 tegen F. Driessen (160). Daarna viel hij echter stil en kwam Driessen weer in beeld met series van 38 en 40. Kerkman wist toch na 15 beurten de winst te pakken en zag Driessen de nabeurt missen. Tussenstand 2-2.

In de tweede omloop leidden alle pogingen van Alex van Voorst (110) en R. v. Aerle (160) om een serie op te bouwen tot niets. De ban werd gebroken door Van Aerle met een serie van 38 in beurt 14 direct gevolgd door een reeks van 56 waarmee hij de partij winnend afsloot. Van Voorst bleef op 67 achter. Op de andere tafel hielden Danny Kind (150) en M. Vreekamp (190) elkaar in evenwicht. Op het moment, beurt 11, dat beide nog ongeveer 50 caramboles van de finish af waren, was het Kind die met fraai spel het materiaal goed onder zijn hoede hield en met 58 zijn aantal volmaakte. Vreekamp scoorde slechts één in de nabeurt en had ieder team nu 4 partijpunten. Het extra punt ging op percentage naar Almere.

Op woensdag 3 oktober is de thuiswedstrijd in Oegstgeest tegen het sterke team van De Jol uit Lelystad.

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4083&district=24

Ben Duivenvoorde

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.