Verlies voor biljarters van BCO-Top en Kadristen

Oegstgeest – TOP-team 123Biljarts/BCO moet buigen voor het goede spel van Steinhoff Constructions. 123Biljarts/BCO nam het op de 4e speeldag in de topteamcompetitie tegen Steinhoff Constructions. Het goede spel van de tegenstanders resulteerde in twee verliespartijen voor BCO.

Freek Ottenhoff en F. Vermeulen waren duidelijk aan elkaar gewaagd in het ankerkader 47/2. Waar Ottenhoff in beurt 2 afstand nam met een serie van 83, antwoordde Vermeulen kort daarop met 81. Ottenhoff bereikte in beurt 12 als eerste de 175 caramboles, maar Vermeulen maakte knap gelijk in de nabeurt met 28. Ronald Filippo leek in het libre goed partij te bieden tegen J. de Ridder met een snelle serie van 76. Iets later echter had de Ridder de ballen onder controle en dat bleef zo tot de 250 caramboles waren gemaakt.

Paul Witteman moest het bandstoten winnen van M. Kivits om nog een gelijkspel binnen te halen voor het team. In de tweede beurt bleek dit al erg lastig te gaan worden, want Kivits maakte een prachtige serie van 43. Witteman kon niet antwoorden en Kivits beëindigde in de zesde beurt al de partij met wederom een prachtige serie, ditmaal van 30. Kivits eindmoyenne van 12,50 is in de 1e divisie een zeldzaamheid bij de spelsoort bandstoten, bravo.

In de 2e ronde nam Filippo het kader 47/2 voor zijn rekening. Vermeulen was goed warm gedraaid en wist onder meer door een serie van 88 een knappe partij neer te zetten. Filippo kon daar geen grote  serie tegenover zetten en moest na acht beurten de winst aan Vermeulen laten.

Ottenhoff wist dat goed spel noodzakelijk was in het libre tegen De Ridder, gezien het resultaat van de 1e ronde. En het spel werd ook goed. Al in de 1e beurt leek het er op dat Ottenhoff alle 250 wist te vergaren. Een klein foutje zorgde echter voor een misser bij 209 punten. De volgende beurt maakte Ottenhoff het echter alsnog af; 250-2 in 2 beurten, een prachtige partij waarmee de tussenstand in 2e wedstrijd op 2-2 werd gezet.

Omdat Ottenhoff snel klaar was met het libre, was op de andere tafel al snel duidelijk dat daar gestreden werd om de eindoverwinning. Kivits had het ditmaal veel moeilijker, mede door lastigere patronen. Witteman nam een ruime voorsprong en leek op winst af te stevenen. Kivits gaf echter niet op kreeg de positie onder controle waarna met een serie van 37 de partij werd uitgemaakt. Witteman probeerde in de nabeurt de resterende 11 caramboles te maken om toch één matchpunt binnen te halen, maar strandde jammerlijk na 8 caramboles.

Door deze verliespartijen zakt 123Biljarts/BCO terug in de grote middenmoot.
Op 15 december zal thuis tegen H.W.A. Alblasserdam gestreden worden voor winst.

BCO Kadristen
Het kaderteam had na hun eerste overwinning in het bekertoernooi als snel de ontmoeting geregeld tegen de volgende opponent De Pelikaan uit Zutphen. Dat team bleek met 7-2 en 5-4 te sterk en ging nu ten koste van BCO verder. Highlights uit deze ontmoeting waren de twee winstpartijen van M. van Silfhout in het bandstoten, t.w.: 175 in 7 en in 9 beurten met o.a. een serie van 114. I. Gerritsen speelde in 4 beurten zijn 190 kader 57/2 bij elkaar en voor BCO was het Danny Kind die zijn 150 caramboles in 7 beurten produceerde. Derhalve uitschakeling in de beker maar a.s. vrijdag 30 november in de competitie de strijd tegen BCS in Warmenhuizen.

Ben Duivenvoorde.

&&&

123Biljarts/BCO behaalt dubbele winst (13 okt)

Het kaderteam had na hun eerste overwinning in het bekertoernooi als snel de ontmoeting geregeld tegen de volgende opponent De Pelikaan uit Zutphen.  Dat team bleek met 7-2 en 5-4 te sterk en ging nu ten koste van BCO verder. Highlights uit deze ontmoeting waren de twee winstpartijen van M. van Silfhout in het bandstoten, t.w.: 175 in 7 en in 9 beurten met o.a. een serie van 114. I. Gerritsen speelde in 4 beurten zijn 190 kader 57/2 bij elkaar en voor BCO was het Danny Kind die zijn 150 caramboles in 7 beurten produceerde. Derhalve uitschakeling in de beker maar a.s. vrijdag 30 november in de competitie de strijd tegen BCS in Warmenhuizen.

Oegstgeest –  Het team van 123Biljarts/BCO nam het op de 2e speeldag in de topteam competitie op tegen Topteam Verploegen Party- en Congrescentrum. Beide wedstrijden eindigden in een 4-2 overwinning voor BCO.

Paul Witteman nam het in het bandstoten op tegen Rini Megens. De start van beiden was goed. Waar Witteman nog een tandje bij wist te zetten, moest Megens passen. Met 75-40 in slechts 11 beurten ging de winst met een mooi moyenne van 6,81 naar Witteman. Het nieuwe teamlid Vincent Veldt kende een sterke start in het libre met een serie van 162 in de 2e beurt. Tegenstander Theo Derksen reageerde echter gelijk met een serie van 144. Derksen pakte gelijk door en wist in de 6e beurt uit te maken; 250-175. Freek Ottenhof was in het kader 47/2 uitstekend op dreef tegen Sjef Jansen. Van acquit werden gelijk 77 punten gemaakt. Even later kwam de reactie van Jansen met 76 caramboles. Echter, Ottenhof was te sterk en in slechts 7 beurten (175-117) haalde hij de matchpunten binnen voor BCO. Uitslag 1e wedstrijd 4-2 voor 123Biljarts/BCO.

In de 2e ronde bleek Witteman nog niets van zijn vorm verloren te hebben. Een serie van 33 sloeg een groot gaat naar tegenstander Megens die niet kon reageren. Wederom in 11 beurten was de winst (75-25) in het bandstoten voor Witteman. De tweede partij libre gaf niet het hoogstaande spel te zien van de 1e ronde. De winst ging ook deze partij naar Derksen, ditmaal in 11 beurten.

Ottenhof gaf nog even een masterclass kader aan de aanwezigen door in vijf beurten zijn partij af te raffelen. Zijn hoogste serie was 91, zijn tegenstander Sjef Jansen bleef steken op 39 caramboles.

Door deze dubbele zege werden 4 matchpunten bijgeschreven en stijgt 123Biljarts/BCO op de ranglijst naar een gedeelde 1e plaats.

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4082&district=24

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.