Knap herstel voor Leidse schakers

Landskampioen LSG IntelliMagic heeft zich door een fraaie 6½-3½ winst op koploper En Passant (Bunschoten-Spakenburg) knap hersteld van de grote nederlaag in de vorige ronde. Alle teams in de meesterklasse hebben puntverlies geleden en nu gaan er zes ploegen aan de leiding.

“En Passant kwam weliswaar verzwakt op, maar er werden toch enige verrassend sterke spelers uit de hoed getoverd”, aldus playing captain Edwin van Haastert. “Echter de matchzege kwam comfortabel tot stand en was geen moment in gevaar.” 

De Leidse ploeg liep na een snelle partijwinst van teamleider Van Haastert zelf al snel uit naar een beslissende 4-1 voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven.

(Jan Bey, Leidsch Dagblad, maandag 5 november 2018)

&&&

Leidse schakers gaan flink onderuit tegen sterke ploeg (10 okt)

LSG IntelliMagic zal het moeilijk krijgen om hun vorig seizoen veroverde landstitel te kunnen prolongeren. Kennemer Combinatie (KC) kwam op volle oorlogssterkte naar Leiden en ging met een 8-2 matchwinst terug naar Haarlem. “Helaas is het niet gelukt om de goede start van de competitie een passend vervolg te geven tegen de gedoodverfde titelfavoriet,” aldus teamleider Edwin van Haastert, “gelukkig had KC het een beetje spannend gemaakt door in de eerste ronde verrassend onderuit te gaan en konden ze zich niet nog een uitglijder permitteren. Dat was ook wel te zien aan hun opstelling.

De Leidse ploeg kwam snel op grotere achterstand. Casper Schoppen was thuis z’n huiswerk aan het maken en was vergeten dat hij moest spelen. Voor de wedstrijd hadden de KC-grootmeesters Jorden van Foreest en Loek van Wely de Haarlemse ploeg in vooruit gespeelde partijen op een 2-0 voorsprong gezet, vanwege hun  deelname aan de Nederlandse ploeg in de Olympiade te Batumi (Georgië). Toen sterke LSG partijen van onder meer Michiel Bosman en Eelke Wiersma niet het verwachte volle punt opleverde en Mark van der Werf onverwacht verloor was de Leidse weerstand gebroken.

(Jan Bey, Leidsch Dagblad, maandag 8 oktober 2018)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.