Wim Bosman (NHM) Gewestelijk Kampioen Driebanden-klein

Oegstgeest – In het weekend van 12-14 oktober 2018 vond in de fraaie accommodatie van het biljartcentrum Oegstgeest de strijd plaats om het gewestelijke kampioenschap van het driebanden-klein derde klasse. Dag één begon al met twee remises en een hoogste serie van zes van Klaas Wiersma. Door verlies van de twee winnaars in ronde twee was er nu niemand zonder punten. Vermeldenswaard was wel prima partij van Wiersma in slechts 30 beurten en de zevende plek met één punt en één carambole tekort maar wel een moyenne van 0,582 voor Wim Siemerink.

(Op bijgevoegde foto de kampioen .. staande 2e van links. Zittend: Jan Vriend, Nico Weel, Ron Schram, Klaas Wiersma en staand: Mark  Winter, Wim Bosman, Henk Brouwer, Wim Siemerink)

De zaterdag begon met goede zaken voor Wim Bosman die ongeslagen bleef. Na de door het Biljartcentrum Oegstgeest aangeboden lunch verloor Mark Winter door verlies de aansluiting. Nico Weel en Jan Vriend bleven in het spoor van Bosman die ook nu de winst weer pakte. In de vijfde ronde moest blijken wie nog om de podiumplekken kon strijden. Nu haakte Weel door verlies enigszins af, maar Bosman en Vriend bleven in de strijd met respectievelijk 9 en 7 punten. Winter en Weel bleven op het vinkentouw met 6 punten.

De ontknoping kwam jammer genoeg, voor de organisatie, al in ronde zes. Doordat Bosman nu weer zijn partij in winst omzette en Vriend verloor werd hij onbereikbaar voor de anderen en restte de strijd om zilver en brons. In de finalepartij bleef Bosman Winter net voor waardoor Bosman ongeslagen kampioen werd en Winter toch nog een derde plaats behaalde. Vriend wist na een spannende slotfase Weel één punt voor te blijven en stelde daarmee zijn  tweede plaats veilig. Weel moest nu, mede op moyenne, anderen voor laten gaan en belandde op de zesde plek. Siemerink zag zijn kans op een podiumplek teniet gaan door een nu sterk spelende Ron Schram die ook de winst pakte. Siemerink werd nu vierde en Schram klom naar plek vijf. In de strijd om de rode lantaarn bonden Wiersma en Henk Brouwer de strijd aan. In een marathonpartij trok Brouwer aan het langste eind en werd Wiersma de man van zowel de kortste als de langste partij. 

De huldiging van de kampioen en de prijsuitreiking vond met toelichtend verhaal gezamenlijk plaats door districtsafgevaardigde Peter Walgreen en voorzitter Ben Duivenvoorde. Namens de organiserende vereniging “BCO De beste keus” overhandigde Duivenvoorde alle deelnemers een fles wijn en een groepsfoto in lijst als aandenken aan deze geslaagde finale. Tevens was er nog “prestatiewijn”: met 6 caramboles de hoogste serie voor Schram (met steunseries) en de kortste partij met 30 beurten was van Wiersma. Kampioen Bosman had nog een dankwoord aan de organiserende vereniging, de lokaliteit en degenen die actief waren geweest als arbiter of schrijver. Namens de vereniging BCO De beste keus werd ook het barpersoneel en alle arbiters nog met een drankje verrast voor hun inzet. Het betekende een leuke afsluiting van een geslaagde gewestelijke finale.

Ben Duivenvoorde.

 

&&&

Gewestelijk kampioenschap bij BCO (7 okt)

Op 12, 13 en 14 oktober wordt in het Biljartcentrum Oegstgeest het gewestelijk kampioenschap driebanden-klein 3e klasse gespeeld. Organisatie in handen van ‘BCO De beste keus’ en met deelnemers uit Noord- en Zuid-Holland. Vertegenwoordigers van de Duinstreek zijn: H. Brouwer (Wasbeertje) en W. Siemerink (Northgo Royal). U bent welkom om te komen kijken, de aanvangstijden zijn vrijdag 12 oktober 19.30 uur, zaterdag 13 oktober 11.00 uur en op zondag 14 oktober 13.00 uur. De locatie is Biljartcentrum Oegstgeest aan de Voscuyl te Oegstgeest.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.