BCO niet opgewassen tegen De Jol-Biomos

Oegstgeest – Op Leiden’s ontzet was het team van BCO “De beste keus” slachtoffer van de kwaliteit van het team uit Lelystad. In korte partijen met prima spel ging de meeste winst naar De Jol-Biomos.

Ben Duivenvoorde (160) moest toekijken hoe het kaderspel optimaal gespeeld werd. Na slechts 36 caramboles in negen beurten zag hij tegenstander E. Zweers zijn partij (250 neo) uitspelen met een serie van 125.

Jos Kerkman (130) ging inmiddels gelijk op (70-66) tegen F. Koolen (140). Met een degelijke serie van 50 in beurt acht besloot hij zijn partij en zag Koolen in de nabeurt slechts één punt maken en kwam de stand weer gelijk (2-2).

Wilfred Wijnnobel (140) werd geïnspireerd door het fraaie spel van M. Lubbes (200) in twee series van 46 en 24 en kon aanvankelijk nog goed volgen (77-55 in drie beurten). Toen sloot Lubbes echter af met een fraaie reeks van 123 caramboles en restte voor Wijnnobel nog de gelijkmakende beurt. Met nog 34 punten erbij verloor hij wel maar eindigde nu op 89 en gemiddeld ruim 22.
Tussenstand nu 2-4.
Op de andere tafel leek Danny Kind (150) slachtoffer te worden van een sterke start van S. Damen (230) die met 25 en 92 was begonnen. Kind kwam goed terug in de strijd met achtereenvolgens 26, 27 en 33 en was de stand 140-97 na vijf beurten. In tegenstelling tot Kind wist Damen de productie in stand te houden en timmerde met 27 punten in beurt acht zijn partij dicht. Kind strandde op 114 en zag ondanks zijn goede partij de winst toch naar Lelystad gaan. Ook het extra punt werd daar nog aan toegevoegd, derhalve 2-7 uitslag.

Woensdag 10 oktober is in Oegstgeest “de derby” tegen streekgenoot De Engel; aanvang 19.30 en vrije toegang in het Biljartcentrum Oegstgeest.

Stand en programma in: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4083&district=24

Ben Duivenvoorde.

&&&

Biljarters ‘De beste keus’ met vier punten terug uit Almere (30 sep)

Almere – De laatste vrijdag van september werd in de uitwedstrijd tegen het sterke team van Almere ’83 een mooie prestatie geleverd en waren vier partijpunten de beloning.
Meteen in de eerste partijen was het Almere-speler R. van Garderen (320) die tegen Ben Duivenvoorde (160) in staaltje van zijn kunnen liet zien. Met een slotserie van 300 caramboles besloot hij zijn partij in de zesde beurt en liet Duivenvoorde achter op 36.

Op de andere tafel had Jos Kerkman (130) zijn visitekaartje afgegeven met een reeks van 51 tegen F. Driessen (160). Daarna viel hij echter stil en kwam Driessen weer in beeld met series van 38 en 40. Kerkman wist toch na 15 beurten de winst te pakken en zag Driessen de nabeurt missen. Tussenstand 2-2.

In de tweede omloop leidden alle pogingen van Alex van Voorst (110) en R. v. Aerle (160) om een serie op te bouwen tot niets. De ban werd gebroken door Van Aerle met een serie van 38 in beurt 14 direct gevolgd door een reeks van 56 waarmee hij de partij winnend afsloot. Van Voorst bleef op 67 achter. Op de andere tafel hielden Danny Kind (150) en M. Vreekamp (190) elkaar in evenwicht. Op het moment, beurt 11, dat beide nog ongeveer 50 caramboles van de finish af waren, was het Kind die met fraai spel het materiaal goed onder zijn hoede hield en met 58 zijn aantal volmaakte. Vreekamp scoorde slechts één in de nabeurt en had ieder team nu 4 partijpunten. Het extra punt ging op percentage naar Almere.

Op woensdag 3 oktober is de thuiswedstrijd in Oegstgeest tegen het sterke team van De Jol uit Lelystad.

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4083&district=24

Ben Duivenvoorde

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.