BCO/Paeoniapassion.com naar winst

Oegstgeest  In de derde wedstrijd van het seizoen tegen café De Pijp was winst het doel. En dat lukte. Paul Witteman startte goed tegen Arno Verkijk. Maar Verkijk liet dat niet op zich zitten en ging met goed spel Witteman weer voorbij die steeds verder wegzakte. Een serie van 4, gevolgd door nog een serie van 4 gaf Witteman opeens weer kans. Met nog vier series van 3 in de laatste 8 beurten was plots snel gedaan en toch nog een prima resultaat met 35-30 in 42 beurten.

Marcel van Delden ontpopte zich tot de smaakmaker van de avond. Hij liet geen spaan heel van Cor van Dijk, die in de voorgaande wedstrijd nog indruk maakte met een partij van bijna 1 gemiddeld. Van Delden wist met indrukwekkend spel in slechts 31 beurten uit te gaan, van Dijk achterlatend op het ontluisterende aantal van 7 caramboles.

Bij Rens Hoeba was het de vraag of hij de indrukwekkende vorm van de eerste twee wedstrijden kon doorzetten. Dat was helaas niet het geval. Het spel liep niet zoals gewild en Hoeba had deze avond niet de mentale kracht om tegenstander Bob Ip alsnog te verslaan. In veel te veel beurten was Ip als eerste bij de 30 te behalen caramboles.

De partij tussen Robert Koster en Paul Gruijs kende een stroeve start met 4-5 in 15 beurten. Daarna werd het spel beter, al bleef het bij puntjes sprokkelen. Koster had het beste eindschot met 2 en 4, waardoor een 35-26 eindstand op het bord kwam te staan.

Door deze welkome overwinning heeft BCO/Paeoniapassion.com nu 4 matchpunten uit 3 duels. De volgende wedstrijd is op zaterdag 6 oktober, uit tegen de topfavoriet voor het kampioenschap ’t Hartje van Oosterhout.

Paul Witteman

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=675051&f=1&poule=1&compid=4100

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4100&district=24

&&&

BCO/Paeoniapassion.com deelt punten na sterk duel (18 sep)

Alblasserdam – De wedstrijd tegen kampioenkandidaat H.W.A. / Hordijk werd twee weken vooruit gespeeld waardoor BCO alweer snel aan de aan de bak moest. In een hoogwaardig duel werd een dikverdiende matchpunt gepakt.

Robert Koster ging hard van start tegen zijn Belgische tegenstander Floor Waumans, die zelf niet minder snel opende. Na 10 beurten was het 14-13 voor Robert. Daarna was de beurt aan Waumans om de leiding te pakken, waarna Robert er met een mooie serie van 7 weer overeen kwam. Toch was het Waumans die het hoge niveau het langste vol hield. Na slechts 31 beurten waren de eerste partijpunten voor H.W.A. ; 35-27. Desalniettemin een mooie prestatie.

Rens Hoeba ging door waar hij de 1e wedstrijd mee was geëindigd, namelijk goed spelen. Lange tijd ging de score nog gelijk op tegen Peter Berndsen, maar vanaf beurt 27 ging Rens helemaal los. In 6 beurten werden de laatste 15 caramboles gescoord, waarmee de uitslag op 30-22 in 32 beurten werd gezet. Een puik moyenne van bijna 1 gemiddeld en de tussenstand was weer gelijk.

Paul Witteman kende een uitstekende start tegen de sterke Wilfried van Beek. Weinig scoringskansen voor van Beek waardoor hij na 8 beurten al 12-3 achter stond. Daarna kwam van Beek wel tot scoren. Een beurt of tien was dit geen probleem, omdat Paul zelf ook lekker door bleef gaan. Maar toen bij Paul de score even haperde, ging van Beek er hard voorbij. Ook hier weer een prachtige score op het bord, 35-29 in 29 beurten, maar wel de punten voor H.W.A.

Marcel van Delden was vastberaden zich te revancheren voor zijn verliespartij in de 1e wedstrijd. Dat was op papier bijzonder lastig tegen Peter Witveld, die vorig jaar nog kopman was in dit team. Het werd een partij met een moeizaam scoreverloop, mede door lastig spel. Spanning was er volop, want de score bleef nagenoeg gelijk gedurende de partij. Onder voelbare spanning bij de teamgenoten en spelers zelf, wist van Marcel de winst binnen te halen (30-27 in 48). Daarmee werd een mooi 4-4 gelijkspel neergezet.

De volgende wedstrijd is wederom op korte termijn, namelijk dinsdag 18 september thuis tegen Café De Pijp uit Rotterdam.

Paul Witteman

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=675059&f=1&poule=1&compid=4100

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4100&district=24

&&&

Voorbeschouwing

Driebanden groot team BCO/Paeoniapassion.com zal in het seizoen 2018/2019 weer de strijd aangaan op het groene (of blauwe) laken in poule A van de 2e divisie. De samenstelling van het team is wat gewijzigd ten opzichte van afgelopen seizoen. Bob van Ingen Schenau heeft vanwege drukke werkzaamheden het team verlaten en houdt het bij de trainingsavonden. Marcel van Delden was afgelopen jaar kopman van het 3e divisie team BCO / Biljartshop Leiden en komt bij ons op plek 4 spelen. Daarnaast wordt het team versterkt met Herman van Daalen. Herman speelt al lange tijd bij het Haagse biljartcafé Jorissen in de eredivisie, waar ze afgelopen jaar ook kampioen zijn geworden! Omdat hij dit seizoen als invaller gaat fungeren bij dat team, zal hij na de beginfase van het seizoen ook bij ons team gaan meedraaien.

Ook dit jaar wordt het team weer bijgestaan door de trouwe sponsoren FlowerWatch B.V. en Warmerdam Paeonia. Wilt u meer weten over deze b(l)oeiende ondernemingen, neem eens een kijkje op hun websites www.flowerwatch.nl en www.paeoniapassion.com.

Hieronder het verslag van de 1e competitiewedstrijd.

BCO/Paeoniapassion.com start met gelijkspel (15 sep)

Den Haag. De aftrap van de competitie was in Den Haag tegen het 3e team van biljartcafé Jorissen, dat vorig jaar kampioen werd in de 3e divisie.

Robert Koster kende een moeizame partij tegen Martin Wensveen. Na een matige start van beide spelers nam Wensveen met een aantal kleinere series afstand. Robert ging daarna beter speler, maar het leed was al geschied. Wensveen won met 35-28 in 44 beurten.

Marcel van Delden startte zijn debuutwedstrijd voortvarend met 10 caramboles uit 8 beurten. Echter, tegenstander Marcel Boot deed dat nóg beter en had er toen al 13. Maar biljarten is soms een wonderlijke sport. Na deze bliksemstart konden beide spelers lange tijd geen punt meer maken. Na het sprokkelen van wat puntjes nam de spanning toe en de posities lastiger. Boot wist in beurt 64 het laatste punt te maken, waardoor hij Marcel net voor bleef (30-28).

Paul Witteman maakte tegen Chris Wensveen het verschil in het begin van de partij. Wensveen kon moeilijk loskomen en liep achter de feiten aan. Na 47 beurten was de winst binnen voor Paul in een degelijke partij; 35-22 in 47 beurten.

Rens Hoeba had de zomervakantie niet stilgezeten. Zijn trainingsuren hadden duidelijk effect. Tegenstander Peter Kosterman kon Rens niet bijbenen, die met regelmatige series bleef scoren. Rens sloot in beurt 33 af met de beste partij van de avond; 30-17. Daarmee werd nog een punt gered voor BCO, eindstand 4-4.

De volgende wedstrijd is al op zondag de 16e september (vooruit gespeeld), uit tegen HWA in Alblasserdam. Een pikant duel aangezien BCO dit team in de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen van de titel afhield.

Paul Witteman

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.