LSG niet blij met regels in competitie

Teamcaptain Edwin van Haastert van regerend landskampioen LSG IntelliMagic heeft de nodige kritiek bij de start van de nieuwe meesterklasse competitie. Dit jaar blijkt een aantal teams met een significant sterkere opstelling te komen dan voorgaande jaren. Op zichzelf niet een probleem, behalve dat de teams per ronde de opstelling kunnen bepalen waardoor een team de ene keer een geduchte tegenstander blijkt te zijn en de andere keer juist een zwakke opponent. Als voorbeeld noemt Van Haastert de Haarlemse Kennemer Combinatie (KC); deze ploeg met veel jonge grootmeesters is de voornaamste concurrent van LSG. In de eerste ronde kwam KC duidelijk verzwakt op en verloor.  De volgende ronde tegen LSG zitten wel hun sterkste spelers aan de borden waaronder grootmeesters Loek van Wely en Jorden van Forreest.

Beide heren spelen vooruit tegen LSG vanwege hun deelname aan de Olympiade. Van Haastert: “De regel is dat indien er overlappend met de MK-kalender een EK, WK of Olympiade wordt gehouden, er vooruit gespeeld mag worden. Dat KC tegen ons in een sterke opstelling komt is weliswaar logisch, maar je begrijpt dat we er niet blij mee zijn. Als clubs de ene keer op volle sterkte en de andere keer juist heel zwak aantreden betekent dit in feite competitievervalsing.”

LSG is de nieuwe competitie overigens uitstekend begonnen met een degelijke 6-4 uitzege tegen Zuid-Limburg. Het Limburgse tiental had zes Duitse (groot)meesters opgesteld terwijl bij LSG GM Predrag Nikolic ontbrak. Van Haastert: “De winst in Limburg was terecht, al was er een moment dat het naar gelijkspel leek te gaan toen sommige gewonnen stellingen in remise verzandden.”

(Jan Bey, Leidsch Dagblad, donderdag 20 september 2018)

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.