Kadristen BCO openen seizoen met 5-4 winst

Oegstgeest – Eindelijk was het dan weer zover: de start van de kadercompetitie seizoen 2018-2019. In het Biljartcentrum Oegstgeest was alles weer prima in orde en in een thuiswedstrijd tegen nieuwkomer Rapiditas uit Weesp. Er kon begonnen worden om de ambitie voor dit seizoen, plaatsing voor de play-off, waar te maken en voortvarend was het.

Nieuwkomer in het BCO-team Alex van Voorst (110) wist al snel de toon te zetten met regelmatig wat kleine series, daarmee snel een voorsprong opbouwend. Met zijn debuut speelde natuurlijk ook wel de zenuwen een rol. Reden waarom Alex toch nog 15 beurten nodig had om de winst ten koste van Zieltjens (110) binnen te halen.

Op de andere tafel was Jos Kerkman ( 130), kennelijk geïnspireerd door zijn recente promotie naar de overgangsklasse libre, sterk bezig. Nuttige series, waaronder een van 41 zorgden voor een onoverbrugbare voorsprong op R. van Lonkhuijsen (110) en wist hij de partij in slechts acht beurten naar zich toe te trekken. Zijn tegenstander bleef steken op 42 caramboles. Zodoende een mooie 4-0 tussenstand.

Vervolgens was het de beurt aan Wilfred Wijnnobel ( (140) om tegen M. Westerhoff( 110) de succesvolle start te vervolgen. Wijnnobel produceerde in zijn vierde beurt een serie van 60 en leek daarmee de partij naar zich toe te trekken. Dat bleek echter niet het geval. Zijn tegenstander produceerde een aantal malen een serie variërend tussen de 14 en de 29 waarmee de achterstand werd omgebogen. Wijnnobel viel stil op 123 punten en daarmee was de nederlaag in 13 beurten een feit. Tussenstand 4-2.

Aan Danny Kind( 150) nu de taak om tegen Dennis Bouwhuis (120) de winst naar BCO te laten gaan. Ook Kind startte voortvarend maar halverwege stokte het ritme volledig. Bouwhuis wist daar van te profiteren en besloot deze kwalitatief matige partij in 15 beurten.

Resultaat: eindstand 4-4. Doordat weinig caramboles verloren waren gegaan werd wel een extra percentagepunt binnengehaald, derhalve 5-4 winst.
Niet de gehoopte start, dus ruimte voor verbetering in de eerstvolgende uitwedstrijd tegen Almere.

De volgende thuiswedstrijden worden vermeld op de site van het Biljartcentrum http://www.sbco.nl/agenda/

Ben Duivenvoorde

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.