Goede start dammers in de hoofdklasse

In de nationale hoofdklasse (KNDB) zijn er twee regionale damclubs goed begonnen. RDC Rijnburg was met 13-7 te sterk voor DIOS/Eureka (Hoensbroek). Naast een vijftal remises waren er winstpartijen voor Steven den Hollander, Wim Bremmer, Jan van der Star en Richard Kromhout. RDC’s kopman Arie Schoneveld beet als enige in het stof.
Samen Sterk Hazerswoude bleek met 9-11 nipt te sterk voor het in iegen huis spelende SNA Heerhugowaard. Winstpartijen waren er hier voor Johannes Postma en Wouter Morssink. Alleen kopman Micha van Tol verloor.

Het aloude Leids Damgenootschap (LDG) ging in eigen huis (denksportcentrum)  nipt onderuit tegen PWG’s-Gravenpolder. Met winstpartijen van Jack van der Plas en Peter van de Berg ging het lange tijd gelijk op, maar bij een 9-9 stand verloor Dick den Ouden als laatste bezig zijn partij en gingen beide matchpunten mee naar Gravenpolder.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.