Een rondje langs de velden..

‘Een rondje langs de velden’. Dat is een regel die ik heel vaak in het verleden gebruikte in zowel de regiokrant als wel op een andere website (schakers.info). Nu dan ook maar eens aan het begin van een nieuw seizoen op deze website. We steunen al vanaf 2013 op pro deo medewerkers van de diverse sporten – zie elders op de site in de rechterkolom – en daar hoop ik vanzelfsprekend dit keer ook weer op. Misschien ga ik het eerste lustrum van deze website (SOS) toch nog maar eens vieren..

Schaken
In de schaaksport (start 15 september a.s.) hebben we sinds vorig seizoen een heuse landskampioen in de regio: het Leidse LSG IntelliMagic. Zie hier mijn voorbeschouwing. Ook voor de andere regioteams.

Dammen
In de landelijke damcompetitie (KNDB) zien we vanaf 15 september drie regioclubs terug: RDC Rijnsburg en Samen Sterk Hazerswoude (beide teams in de hoofdklasse). Het Leids Damgenootschap (LDG) zien we terug in de eerste klasse. Tot een paar jaar geleden ontving ik regelmatig bijdragen van de teamleiders, maar dat stokte uiteindelijk nadat het uit het Leidsch Dagblad (zie foto van het oude pand aan de Witte Singel) verdwenen was.

Biljartsporten
De biljartsport (carambole, driebanden e.d.) heeft een fraaie eigen locatie in Oegstgeest (BCO) en daar mag de regio erg blij mee en trots op zijn! Hier wordt regelmatig het top biljarten (alle disciplines) getoond van zowel regio als de landelijke competities. Daar zitten zo’n vier à vijf van onze regelmatige correspondenten en daar zijn we heel verguld mee.
Ook in de doorgaans rustige zomermaanden werden nog een tweetal verslagen ingezonden, waarvoor onze dank.

Snooker
Ook de snookercompetitie gaat volgende maand weer van start. Ook hier een sterke regioteam op het hoogste niveau: Snookerij Leiden acteert in de eredivisie. De nummer vier van vorig seizoen speelt over twee weken hun eerste duel.

Poolbiljart
De hoogst spelende regionale poolers zit in een team van ’t Dijkje (Hoge Rijndijk) in de landelijke tweede divisie. Nu weet ik dat er ook een regiocompetitie (west 2) hoofdklasse is, maar die moet vermoedelijk ook nog opstarten volgende maand.

Bowling
Een Leids team van Bowling Menken Hybrids zien we terug in de eerste divisie van de nationale trio leagues (NTL). Dit is een team van BV Leiden Zuid West en op zondag 30 september is de eerste ronde.

Darten
Op 20 september is de aftrap van de nieuwe regio competitie in de eredivisie (DBBR). Sterke teams komen uit Roelofarendsveen (Ramses Sjaffies). Leiden (Dartshop), Ter Aar (Crazy House), Hillegom (Murphy’s One) en Katwijk (Downstairs). Maar ik zal ongetwijfeld wel een paar sterke teams over het hoofd zien.
Het zal mij benieuwen of de sterke dartster Rilana Honsbeek-Erades (archieffoto) na de bevalling weer voor een dartbord zal verschijnen. Of zal ze toch maar gewoon lekker gaan genieten van haar baby.

Bridge
Voor het topbridge konden we jarenlang kijken naar een Leidse topclub in de landelijke meesterklasse: Crash. Deze club – spelend in het Leidse denksportcentrum – had veel sterke bridgers in de gelederen. Echter verdwenen die de afgelopen jaren bij deze club als sneeuw voor de zon. De viertallen 2 t/m 5 werken nu allen in de lagere divisies hun competitie af.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.