Demi Pattiruhu wint het SBCO / NVN Kaarsen 47/2 invitatietoernooi

Oegstgeest – 27 augustus 2018. In het laatste weekend van augustus werd voor de negende keer het Ankerkader 47/2 Invitatietoernooi gehouden in Biljartcentrum Oegstgeest. Na vele inspirerende partijen viel de beslissing in het voordeel van de jonge Demi Pattiruhu. Van meet af aan werden, op het door de stichting Biljartcentrum Oegstgeest prima verzorgd materiaal, fantastische partijen (200 caramboles) gespeeld waar het aanwezig publiek van genoot. Hoge series en onder andere partijen in 6 beurten en minder, w.o. Ferry Jong in 2 beurten, zorgden voor een verrassend plaatsingsverloop.

In poule 1 was het Ferry Jong die ongeslagen de eerste plaats greep met een algemeen moyenne van 37,50. Martijn Egbers legde met slechts één winstpartij toch beslag op de tweede plaats dankzij zijn moyenne van 37,09 en de hoogste serie van 138 caramboles. Freek Ottenhof en Johan Devos deelden de 3e en 4e plaats.

In poule 2 werd Pattiruhu nummer 1 met 27,65 moyenne doordat hij zich prima herstelde van zijn eerste verliespartij tegen Filippo in 7 beurten. Filippo kwam door zijn betere moyenne (22,24) voorbij Frank Vermeulen die nu 3e werd en Sven Nabuurs die zijn vorm niet kon vinden sloot  de poule af.

In de kruisfinales gaf Pattiruhu tegen Egbers een prachtige demonstratie. In slechts 3 beurten en een hoogste serie van 110 liet hij weinig kans voor Martijn Egbers. Op de andere tafel was het titelkandidaat Jong die het opnam tegen de BCO-speler Filippo. Jong speelde mooie reeksen, w.o. 123 maar liet door kleine missers ook kansen liggen voor Filippo. Deze profiteerde met regelmatige scores waardoor hij nog enigszins in de race bleef. Jong leek tenslotte de partij uit te gaan maken doch met nog 19 caramboles te gaan speelde hij iets te zacht. Filippo liet deze kans nu niet onbenut speelde de partij winnend uit met 63 waardoor een finaleplek werd bemachtigd.

De ‘kleine’ finale ging nu tussen Jong en Egbers. Deze mannen wilden klaarblijkelijk niet voor elkaar onder doen, want zij maakten er een ware biljartdemonstratie van. Gelijk spel in slechts 3 beurten. Voor Egbers was het zijn beste partij van het toernooi. De ‘grote’ finale was een beetje een domper. Filippo kon geen enkele weerstand bieden en kon uitsluitend maar genieten van het prachtige spel van zijn opponent. Pattiruhu revancheerde zijn verlies in de poule-fase, was ook de meest regelmatige speler van het toernooi en werd zeer verdiend kampioen.

Na een korte en gezellige prijsuitreiking werden ook de arbiters van het weekend in het zonnetje gezet. Ton Ebbenhorst, André van Hattum, Gerard de Graaf en Rob van Dorp hebben wederom een puike prestatie geleverd en prima gearbitreerd. Voor de deelnemers en arbiters was er een ingelijste foto als aandenken aan dit geslaagde toernooi.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.