Hans Klok winnaar BCO Open

Oegstgeest, juli 2018. Na vele spannende sets was het Hans Klok die de titel van de BCO Open MatchPlay-Kader-toernooi 2018 in de wacht wist te slepen. Ook al was hij op papier de sterkste speler, was dit geen garantie op de winst. Dat bleek wel uit het aantal driesetters dat, ook in andere ontmoetingen, aan de wieg van de podiumplaatsen stond.

Nadat dit toernooi al vele jaren in Den Haag was gespeeld, was de organisatie nu in Oegstgeest. Door de vakantieperiode was er een beperkt aantal aanmeldingen, maar na de poulewedstrijden waren op zaterdag 21 juli de acht gegadigden voor de titel bekend (zes poulewinnaars met de twee beste verliezers).

Het systeem van de knock-out leidde nu tot het afhaken van o.a. de sterk spelende Ad Ketels, Rick Pot  en Hans Koolen.  Hans Klok, die na drie sets door was, zag zich in de halve finale nu geplaatst tegen Jos Kerkman. Ook Kerkman dwong een driesetter af maar zag toch Klok als eerste finishen. De partij Ben Duivenvoorde – Joop Bodaan bracht minder spanning dan verwacht en hierin ging Bodaan duidelijk naar de finale tegen Klok. In de mooie strijd om “het brons” was Duivenvoorde in twee sets sterker dan Kerkman.

De finalepartij Bodaan-Klok gaf een prima start te zien van Bodaan die met 40 (van de 50 te maken) de toon zette. In de tweede beurt strandde hij echter op 2 caramboles en Klok maakte zijn set (100) nu uit met een serie van 67.  De tweede set stond in het teken van “afzien” en het lukte Bodaan niet om redelijk te scoren. In de zesde beurt stelde Klok zijn titel veilig.

De eindklassering werd hierdoor: 1e Hans Klok (sets 100 57/2), 2e Joop Bodaan (sets 50 38/2 en 3e Ben Duivenvoorde (sets 75 57/2).

Het toegepaste systeem van sets leverde de verwachte verrassingen en mooie prestaties op, zoals o.a.: sets in één beurt: Hans Klok (100), in twee beurten: Klok 3x, Duivenvoorde (75) 2x en Kerkman (50) 1x, in drie beurten: Bodaan (50) 1x, Duivenvoorde 1x, Kerkman 2x en Klok 3x.

Er zal zeker wel een vervolg aan gegeven worden, maar wel zo dat de verliezende finalisten ook nog in de strijd zullen blijven om een plek in de eindklassering.

De goede organisatie van BV BCO De beste keus was in handen van Duivenvoorde en Van Voorst. Het prima materiaal, de (koele) accommodatie en de aangeboden lunch van de Stichting Biljartcentrum Oegstgeest alsmede de ondersteunende arbitrage zorgde ervoor dat het evenement als geslaagd kan worden gezien.

Ben Duivenvoorde

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.