Philidor reserves terug naar de landelijke competitie..

De regionale promotieklasse van de Leidse Schaakbond kende een spannend slot. Het vorig jaar uit de landelijke competitie (KNSB) gedegradeerde Philidor Leiden 2 wilde dit in één seizoen weer ongedaan maken en dat lukte met vlag en wimpel.

In de achtste ronde werd naaste belager Leithen met 6½-1½ resoluut aan de kant gezet en in de negende en laatste ronde werd degradant LSG 6 met 7-1 verslagen. Philidor gaf slechts twee remises af. Met een afsluitende 4-4 remise tussen Voorschoten 2 en De Zwarte Pion (Lisse) werd Voorschoten 2 runner-up en zal  het vermoedelijk ook met een tweede team in de KNSB gaan spelen.

Onderin degradeerden ‘slechts’ de twee teams van LSG 6 en Philidor 3, want er keerden geen teams terug uit de landelijke competitie. Volgend seizoen heeft de landelijke competitie meer inschrijvingen (4e klasse) en is het mogelijk dat een grootmeester in de regiocompetitie mag komen spelen. De achterdeur uit, noem ik dit, maar swah.

(JB)

Uitslagen laatste ronde (9)
vr 20 apr LSG 6 Philidor 2 1 7
ma 23 apr Philidor 3 Voorschoten 3 2.5 5.5
di 24 apr Leithen 1 LSG 5 2.5 5.5
do 3 mei Voorschoten 2 De Zwarte Pion 1 4 4

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.