BCO/Paeoniapassion.com verpest kampioensfeest HWA

Oegstgeest – Waar BCO/Paeoniapassion.com in haar laatste wedstrijd alleen voor de eer speelde, kon tegenstander HWA / Hordijk Biljartartikelen bij winst kampioen worden. Zo ver kwam het echter niet.

Robert Koster speelde een mooie partij tegen de Belg Floor Waumans. Beide spelers gingen in gelijk tempo naar het eind, maar toen gaf Waumans nog eens extra gas. Dat bracht de beslissing, Waumans zegevierde met 35-27 in slechts 30 beurten.

Bob van Ingen Schenau kende een matige start waarin voor de losbanders telkens op een haar gemist werden. Tegenstander Peter Witveld nam een grote voorsprong en leek onbedreigd te gaan winnen. Maar niets was minder waar, van Ingen Schenau kreeg opeens de vorm te pakken. Met onder meer twee series van vijf was de achterstand snel goedgemaakt. Witveld was uit het veld geslagen en zag van Ingen Schenau nog vrij gemakkelijk winnen met 35-27 in 46 beurten.

Invaller Ian van Krieken kon in zijn partij tegen Wilfried van Beek het goede gevoel niet vinden. Waar ook van Beek in eerste instantie ook niet zijn beste spel liet zien, nam hij richting het slot meer afstond en won met 30-22 in 41 beurten.

Paul Witteman speelde tegen Peter Berndsen, die een prima seizoen heeft gekend. Witteman kwam moeizaam op gang maar een serie van vijf brak de ban. Berndsen kwam niet in zijn ritme, mede doordat hij weinig goede patronen kreeg. Door een uitstekend middenstuk nam Witteman een grote voorsprong en won zijn partij met 30-19 in 36 beurten.

De spelers en het meegekomen publiek waren ontdaan door het verpeste feestje. Door dit 4-4 gelijkspel moeten zij afwachten of Capelle zondag haar thuiswedstrijd wint tegen Aannemersbedrijf Beer de Jong. Doet Capelle dit niet, dan kunnen de bloemen alsnog in de vaas. BCO/Paeoniapassion.com sluit het seizoen af met een zesde plaats. Volgend seizoen hoopt het team een betere klassering te behalen.

Paul Witteman

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578217&f=1&poule=1&compid=3298

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3298&district=24

&&&

Spectaculaire partijen leiden tot gelijkspel (23 apr)

Heerhugowaard – De op één na laatste wedstrijd van de competitie liet een paar mooie partijen van beide teams zien. Het eindresultaat van de wedstrijd tussen Schroevengroothandel.nl en BCO/Paeoniapassion.com was een gelijkspel.

Paul Witteman bestreed Perry Tuin. Dat begon nog wel aardig, maar toen Tuin een serie van 5 (met gelukje) maakte, kantelde de partij volledig. Witteman kwam er niet meer aan te pas en Tuin haalde een prima overwinning in 38 beurten.

Rens Hoeba zag tegenstander Dirk van Mourik schitteren met prachtig spel en was kansloos. Aanvankelijk speelde van Mourik bijna 2 moyenne, maar dat werd niet tot het eind volgehouden. Maar toch, 35 in 31 is nog steeds een partij die er mag wezen!

Na deze 4-0 achterstand zag het er somber uit voor BCO. Invaller Erik van Haestregt startte goed, maar zag ook dat Leo de Jong in uitstekende vorm verkeerde. De Jong leek te gaan zegevieren, maar kreeg het laatste punt niet gemaakt. Van Haestregt greep knap zijn kans en haalde alsnog de partijwinst in dit hoogstaande duel binnen; 30-29 in 31 beurten.

Robert Koster nam het op tegen Hans Handgraaf, een tegenstander waar hij het altijd moeilijk tegen heeft. De start van Koster was ongelofelijk, met 8 van acquit en nog eens 7 er achteraan! Handgraaf kon nog niet scoren, waardoor er een bizarre 22-0 tussenstand na 5 beurten was. Het sublieme spel stokte pas na 30 punten. Handgraaf was inmiddels met overtuigend spel bezig de enorme achterstand flink te verkleinen. Met een dosis wilskracht scoorde Koster de laatste paar punten, met als resultaat 35-26 in 26 beurten. Een applaus van het aanwezige publiek waardig!

Met dit 4-4 gelijkspel is nu al duidelijk dat BCO/Peaoniapassion.com op de 6e plaats zal eindigen. Aanstaande donderdag (verzet i.v.m. Koningsdag) is de laatste wedstrijd thuis in Oegstgeest, die voor de tegenstander nog bepalend is in de strijd om het kampioenschap.

Paul Witteman

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578213&f=1&poule=1&compid=3298

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3298&district=24

 

&&&

Degradant houdt BCO/Paeoniapassion.com op gelijkspel (7 apr)

Dordrecht – Degradant Merwerhof / Derogee Beveiligingen liet zich van haar beste kant zien en wist BCO/Paeoniapassion.com op een gelijkspel te houden.

Paul Witteman en Piet den Boer startten goed aan de partij. Halverwege de partij moest den Boer een paar keer passen en Paul leek op een makkelijke winst af te stevenen. Maar met achtereenvolgens 4 en 3 haakte den Boer weer aan en was het Paul die niet meer tot scoren kwam. De laatste carambole kreeg den Boer er echter niet op waardoor Paul kon terugkomen en alsnog de winst pakte.

Robert Koster moest na een aanvankelijke voorsprong toezien dat tegenstander Rijn den Adel in zijn spel kwam en met regelmatige scores Robert op achterstand zette. Robert kon dit niet meer ombuigen waardoor den Adel een ruim 35-23 overwinning in 41 beurten kon vieren.

Bob van Ingen Schenau startte uitstekend met 9 uit 7. Echter, opponent Piet van Es nog beter met 10 in 5. Waar Bob net als zijn teamgenoten moeite had op de ultrasnelle tafels de ballen onder controle te krijgen, zag je dat het thuisteam daar meer aan gewend was. Van Es zette uitstekend door en liet Bob kansloos met 35 tegen 17 in maar 34 beurten.

Rens Hoeba wist met zijn verfijnde techniek als enige BCO-er de ballen onder controle te houden op de ‘ijsbaan’. Tegenstander Wim Derogeé kwam er niet aan te pas. Rens wist met een keurige 30-16 victorie in 32 beurten nog een gelijkspel binnen te slepen voor BCO.

BCO/Paeoniapassion.com speelt aanstaande vrijdag thuis de Hagenezen van Aannemersbedrijf Beer de Jong.

Paul Witteman

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578199&f=1&poule=1&compid=3298

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3298&district=24

&&&

Uitstekende overwinning BCO/Paeoniapassion.com (4 mrt)

Vlaardingen – Een klinkende 6-2 overwinning werd behaald in Vlaardingen tegen TOVV 3, waarmee het team een mindere periode achter zich lijkt te laten.

Robert Koster en Richard Poleij lieten vanaf de start kwaliteit zien. Met een mooie reeks van 7 ging Robert na 16 de beurten de pauze in met een 19-14 voorsprong. De partij kreeg daarna een ander beeld, beide spelers kwamen nog nauwelijks tot scoren. Robert kon ik beurt 38 de draad weer oppakken met een serie van 3 en wist uiteindelijk ruim te winnen in 46 beurten (35-23).

Paul Witteman en Frans van Beuningen kenden eveneens een flitsende start. Na 20 beurten was bij van Beuningen de koek op en kon Paul afstand nemen. Daarmee werd ook de 2e partij in winst omgezet, 30-24 in 35 beurten, prima potje.

Wie de eindstart van de partij tussen Bob van Ingen Schenau en Tom Paris ziet, kan zich niet voorstellen dat na 9 beurten de stand 0 tegen 1 was voor Paris. Na deze onthutsende start werd voortvarend gescoord. Vooral Paris was niet meer te houden en wist met een slotserie van 5 zijn eindmoyenne nog boven de 1 te tillen; 35-27 in 34 beurten.

Rens Hoeba haalde door een uitstekende start al snel de spanning uit de wedstrijd. Tegenstander Mar van de Cijs was niet in zijn beste doen, waardoor Rens onbedreigd de teamzege kon veiligstellen. In slechts 32 beurten was de buit binnen; 30-18 en daarmee een 6-2 eindstand.

BCO/Paeoniapassion.com schuift door deze zege een plaatsje op naar de 5e plaats. De top 4 staat op geruime afstand, maar BCO is aan haar stand verplicht te proberen daar nog in de beurt te komen.

Paul Witteman.

Uitslag:

http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578178&f=1&poule=1&compid=3298

Stand:

http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3298&district=24

 

&&&
Benauwde zege BCO/Paeoniapassion.com (5 febr.)

Maarssen – In dit seizoen met voor BCO/Paeoniapassion.com erg wisselende resultaten werd nu een krappe zege behaald op Brouwer Project Design.

Kopman Bob van Ingen Schenau wist in een aanvankelijk gelijkopgaande strijd tegen Ben Brouwer aan het eind het verschil te maken. Een serie van 6, gevolgd door 1 en 3 zorgden voor een overwinning in 43 beurten; 35-26.

Paul Witteman kende een slechte, maar ook een ongelukkige partij tegen Maurice de Vré. Een voorsprong werd uit handen gegeven en de Vré leek de partij uit te kunnen maken. Hij miste echter en Paul kon alsnog de partij met 2 uitmaken in beurt 52.

Robert Koster nam het op tegen André van Straaten. Na een goed start van Robert bleven de posities lange tijd moeilijk liggen waardoor weinig werd gescoord. Van Straaten speelde een puike partij waarin bijna alles lukte. De eindsprint van Robert mocht niet maar baten, de winst ging naar van Straaten; 35-27 in 36 beurten

Bij Rens Hoeba en Henk Holtrop was het vooral sprokkelen. Ondanks dat Hoeba niet zijn beste spel liet zien, was hij toch de betere speler en won in 46 beurten met 30-26.

Op 3 maart is TOVV de tegenstander in Vlaardingen.

Paul Witteman

Uitslag:
http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578171&f=1&poule=1&compid=3298

Stand:
http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3298&district=24

&&&

Zwaar verlies voor BCO/Paeoniapassion.com (21 jan.)

Na een goede start in de eerste competitiewedstrijd van het jaar, speelden we de tweede wedstrijd tegen de Amsterdammers van EDO’83 (de 11e wedstrijd in de 2e divisie driebanden poule A, KNBB).

Robert Koster keek al snel tegen een flinke achterstand aan in zijn partij tegen Frans van de Assem, die als een komeet vertrok. Pogingen van Robert om de het tempo te drukken haalden weinig uit, de moeilijke ballen gingen er ook op. Robert kwam langzaam in zijn spel en speelde mooie punten, maar liet vervolgens ook weer de goede, zelf gecreëerde kansen liggen. Het gat kon niet worden gedicht en Frans maakte in beurt 35 de partij uit: 35-24.

Ook op de andere tafel ging Amsterdam, in de vorm van Richard van der Erf, zeer voortvarend van start. Maar Bob van Ingen Schenau volgde goed; na 11 beurten was de stand 16-14. Daarna sloeg de metaalmoeheid toe bij de nog grieperige Bob en moest hij Richard laten gaan. In het zicht van de haven lukte het plotseling ook bij Richard niet meer en duurde het nog een groot aantal beurten voordat Richard van der Erf in beurt 52 uitmaakte: 35-29.

Daarna de taak aan Rens Hoeba en Paul Witteman om de stand nog gelijk te trekken. De Amsterdammers smulden van het BCO materiaal want ook de jonge Derek Brink ging hard uit de startblokken tegen Rens Hoeba, na 7 beurten was de stand 12-3. Derek was daarnaast niet onfortuinlijk; de niet geheel fitte Rens kreeg de hele partij de meest bizarre patronen voor zijn kiezen en kon telkens geen druk zetten op zijn tegenstander. In beurt 34 maakte Derek de partij uit: 30-12.

Na een voorsprong van 18-10 in 19 beurten leek Paul Witteman het lichtpuntje te worden van deze zware avond voor BCO. Echter tegenstander Henk Meijer beet zich vast in de verdediging en wist Paul flink af te remmen; zo ontstond naar het einde toe een spannende strijd. In beurt 46 maakte Paul de partij uit, maar Henk wist met de acquit en vervolgens een zwijn, gelijk te maken..: 30-30.

Ergo, met 1-7 een zwaar verlies voor de mannen van BCO/Paeoniapassion.com, dat zich na deze wedstrijd terug vindt op plaats 6 op de ranglijst. Volgende wedstrijd is op vrijdag 2 februari, uit tegen Brouwers Project Design te Maarsen.

Robert Koster

Link uitslag:  https://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578163&f=1&poule=1&compid=3298

Link stand: https://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3298&district=24

&&&

BCO/Paeoniapassion.com start 2e competitiehelft met winst (9 jan)

Beverwijk – Met goede moed reisde BCO/Paeoniapassion.com af naar biljartvereniging Onder Ons. De eerste competitiehelft is tegenvallend verlopen met 10 punten uit 11 wedstrijden. Het team is vastberaden zich de tweede competitiehelft te revancheren. De teamopstelling is drastisch aangepast. Paul Witteman is kopman af en gaat weer terug naar de 4e plek waar hij afgelopen seizoen speelde. Bob van Ingen Schenau gaat van plek 3 naar kopman. Rens Hoeba schuift een plek omhoog van 4 naar 3. Robert Koster blijft op plek 2. De start is in ieder geval goed met een 6-2 overwinning tegen Take 5.

Robert Koster speelde tegen goede bekende Ab Lenaers, wat altijd spannende wedstrijden oplevert. Ook nu was de wedstrijd enerverend. Beide spelers gingen uitstekend uit de startblokken waardoor na 10 beurten de stand al 16-11 in het voordeel van Robert was. Daarna volgde een fase waarin nauwelijks gescoord werd maar de voorsprong bleef licht in het voordeel van Robert. Bij een stand van 28-25 besliste Robert de wedstrijd met series van 3 en 4, een keurig eindresultaat met een moyenne van 1,06!

Paul Witteman hoopt op plek vier weer vertrouwen op te doen en op zoek te gaan naar zijn eerste overwinning. Dat lukte tegen Rob Spierenburg. Na een onwennige start nam Paul snel afstand en ging onbedreigd naar een 30-11 overwinning in 31 beurten. Derhalve een 4-0 tussenstand.

Bob van Ingen Schenau nam het op tegen Jan Viskil. Na een matige start, 5-5 in 13, brak het geweld los. Bob scoorde 2 keer 4 en een keer 3. Viskil deed het echter nog beter met 2 keer 3, een 6 en een 8! Bob kwam daarna niet echt meer in zijn spel en moest toezien hoe Viskil in 39 beurten de winst pakte met 35-25.

Rens Hoeba moest zorgen voor de teamwinst. Tegen Eric Wenning verliep de wedstrijd moeizaam en het score ging lange tijd gelijk op. Hoeba had echter het beste eindschot en besliste in beurt 45 de wedstrijd met een serie van 5.

Met deze 6-2 overwinning is hopelijk de weg omhoog ingeslagen. Op vrijdag 17 januari volgt een thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers van EDO ’83.

Paul Witteman

Uitslag:
http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578158&f=1&poule=1&compid=3298

Stand:
http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3298&district=24

 

&&&

BCO/Paeoniapassion.com verliest van lijstaanvoerder (11 dec.)

Oegstgeest – Tegen lijstaanvoerder Schroevengroothandel.nl werd een 2-6 nederlaag geleden.

Paul Witteman komt maar niet uit het wak waar hij al het hele seizoen in zit. Ook al speelde tegenstander Herman Slikker een matige wedstrijd, hij kon daarvan niet profiteren en verloor in 49 beurten met 25-35. Robert Koster en Hans Handgraaf maakten er een gruwelijke partij van met veel verdediging. Handgraaf wist in beurt 22 met een serie van 7 afstand te nemen van de ongelukkig spelende Koster en liet dit niet meer los. Na ruim 2,5 uur was de winst voor Handgraaf in 54 beurten.

Bob van Ingen Schenau startte voortreffelijk van 8 uit 4 tegen Dirk van Mourik. De partij kende een spectaculair verloop. Met achtereenvolgende series van 7 en 5 in beurt 14 en 15 nam van Mourik het heft in handen. Van Ingen Schenau gaf zich niet gewonnen en counterde in beurt 18 met een serie van 8 en stond weer gelijk. Maar van Mourik bleef cool en maakte met zijn tweede serie van 7 een einde aan de partij; 30-24 in 21 beurten!

Rens Hoeba is in goede doen. Met regelmatige series en spectaculaire oplossingen zette hij een mooie score op het bord. Tegenstander Leo de Jong wist aanvankelijk goed bij te blijven, maar kon dit tempo niet volhouden. Hoeba redde de eer van BCO/Paeoniapassion.com door te winnen met 30-25 in 35 beurten.

De volgende wedstrijd is op zondag 17 november, in Alblasserdam tegen HWA / Hordijk biljartartikelen.

Paul Witteman

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578145&f=1&poule=1&compid=3298

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3298&district=24

 

&&&

Terecht gelijkspel voor BCO/Paeoniapassion tegen koploper (4 dec)

In de 2e divisie driebanden  (KNBB) startte onze kopman Robert Koster in het Haagse Cafe Henk en Catry Jorissen tegen de sterke Ruud Nieuwenburg van Aannemersbedrijf Beer de Jong. Vorig seizoen wist Robert te stunten tegen hem, maar dit keer liep het anders. Na een lastig begin van beiden kwam Ruud in zijn spel en perfectioneerde zijn spel van scoren en sluiten. Robert kwam er niet meer aan te pas en Ruud maakte de partij uit in 35 beurten: 35-19.

Op de andere tafel speelde Bob van Ingen Schenau tegen biljart artistiek topper Rob Scholtes. Beide spelers kwamen snel in hun ritme en scoorden erop los.

Bob kon met een zwijntje als eerste carambole, een serie van 6 produceren, sloeg een gat en wist deze verder uit te bouwen. Rob wist naar het einde toe de spanning terug te brengen, maar Bob wist op tijd de winst binnen te halen in deze mooie partij, 35-28 in 38 beurten.

Rens Hoeba startte met 4 van acquit tegen Mike Nijman, en deze antwoordde direct met 5. Over en weer werden er series gemaakt, totdat ook de verdediging ging lopen bij beide heren en er meer een tactische strijd ontstond.  In deze fase wist Mike met een serie van 6 het gat met Rens te dichten en trok langzaam de wedstrijd naar zich toe. In beurt 42 wist de jonge Nijman de partij winnend af te sluiten, 30-24.

Topkadrist Ian van Krieken, die meespeelde in afwezigheid van Paul Witteman, speelde een puike partij tegen Peter Snel. Ian kon al snel met mooie technische ballen een gat slaan met Peter, naar deze Haagse ijzervreter gaf zich niet zomaar gewonnen. Beide spelers doorbraken met regelmaat elkaars verdediging met mooie ballen, en tot het eind bleef het een boeiende, spannende strijd. In beurt 36 maakte Ian met een prachtige lang-kort-lang de partij uit en, doordat Peter de acquit miste in de nabeurt, won hij de partij met 30-26.

Ergo, met 4-4 een terecht (maar dat telt niet) gelijkspel tegen de koploper, en hiermee handhaaft BCO/Paeoniapassion,com zich op de 5e plek op de ranglijst.

Volgende wedstrijd: Vrijdag 8 december, thuis tegen Schroevengroothandel.nl uit Heerhugowaard

Robert Koster

Uitslag:
https://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578141&f=1&poule=1&compid=3298

Stand:
https://www.biljartpoint.nl/index.php?page=teamdetail&team_id=39535&compid=3298&poule=1&district=24

&&&

Eindelijk weer winst voor BCO/Paeoniapassion (26 nov.)

De driebandenploeg van BCO/Paeoniapassion boekte eindelijk weer een matchzege. Dit keer werd gewonnen van Merwehof/Derogee Beveiliging, een wedstrijd in de 2e divisie driebanden (KNBB).

Het duurde even voordat de partij tussen Bob van Ingen Schenau en Wim Dérogée op gang kwam. Met een serie van 5 in beurt 33, naar een stand van 24-14, kwam Bob in zijn ritme en was 6 beurten later uit: 30-15.

Op de andere tafel was het spannender in de partij tussen Robert Koster en Rijn den Adel. Beiden maakten mooie, moeilijke patronen en lieten vervolgens weer makkelijke ballen liggen. Robert had telkens een kleine voorsprong op Rijn, maar kon deze maar niet uitbouwen. Hierdoor bleef het spannend tot het eind. In beurt 46 bleek de kleine voorsprong genoeg en kon Robert de partij uitmaken: 35-31.

Paul Witteman ging tegen Piet van Es op zoek naar zijn eerste overwinning. Het werd een tactische partij, maar waar beide spelers toch ook veel kansen lieten liggen, naast het veelal zware spel dat ze elkaar gaven. Paul kon in de lange partij de kleine achterstand, die hij al in het begin van de partij opliep, niet ongedaan maken en in beurt 54 won Piet de partij: 35-30.

De topper van de avond was Rens Hoeba in zijn partij tegen Piet den Boer. Met prachtig spel stond hij in beurt 14 al met 22-9 voor. Daarna sloeg de vermoeidheid toe, mistte een paar makkelijke ballen en kreeg hij iets zwaarder spel te verduren, maar maakte in beurt 31 de partij uit: 30-19.     Ergo, met 6-2 eindelijk weer een overwinning, na een verlies en 2 maal een gelijkspel. Met 9 punten uit 8 wedstrijden bevindt BCO/Paeoniapassion.com zich thans op de 5e plaats.

Volgende wedstrijd is op zaterdag 2 december, uit tegen koploper Aannemersbedrijf Beer de Jong. Locatie: Cafe Jorissen, Den Haag.

Robert Koster.

Uitslag:
https://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578134&f=1&poule=1&compid=3298

Stand: https://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3298&district=24

&&&

Teleurstellend gelijkspel (19 nov.)

Rotterdam – De broodnodige overwinning voor BCO/Paeoniapassion.com werd tegen Café de Pijp niet gehaald, BCO bleef steken op een gelijkspel.

Bob van Ingen Schenau speelde een matige wedstrijd tegen Dick Willebrand waarin hij niet kon wennen aan het materiaal. Maar omdat van Ingen wel meer kwaliteit in huis heeft én een aantal geluksballen maakte, kwam het toch nog goed. Met een 30-29 overwinning in 51 beurten kwamen we goed weg.

Robert Koster speelde zeker niet slecht, maar wel ongelukkig. Na een langdurig gelijkopgaande strijd versnelde opponent Arno Verkijk uit het niets met 7, 3 en 6. Dat was de beslissing en Koster moest een 35-19 verlies in 30 beurten slikken. Mooi resultaat voor Verkijk en daarmee 2-2.

Rens Hoeba ging furieus van start met 8 van acquit tegen Bob Ip. Daarna viel Hoeba stil, maar het gat bleef groot genoeg. Onbedreigd ging Hoeba naar de zege; 30-15 in 37 beurten.

Paul Witteman moest voor de winst zorgen tegen Rajiv Verma. Knap verdedigend werk van Verma zorgde ervoor dat Witteman niet in zijn spel kwam. Witteman was niet bij machte het spel naar zijn hand te zetten en moest teleurgesteld zijn 7e verlies van dit seizoen incasseren (35-31 in 45).

Door het 4-4 gelijke spel blijft BCO/Paeoniapassion.com 1-op-1 lopen met 7 uit 7. Om aansluiting te vinden bij de top van de ranglijst moet er meer gewonnen worden, te beginnen op 24 november thuis tegen Merwehof / Derogee Beveiligingen.

 Paul Witteman

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578126&f=1&poule=1&compid=3298

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3298&district=24

&&&

Gelijkspel in de middenmoot (12 nov)

Oegstgeest – BCO/Paeoniapassion.com tegen Hektisch Biljartschool/Frans van Kuyk, wedstrijd in de 2e divisie. De gasten, tegenwoordig hun thuiswedstrijden spelend in Gouda, bevonden zich met 5 punten uit 5 wedstrijden op dezelfde positie als BCO (Oegstgeest).

Bob van Ingen Schenau had een stroeve start tegen Ivar de Hek, en ging de pauze in met een achterstand van 17-12 in 20 beurten. Toen wist Bob de zaken om te draaien en haalde, regelmatig scorend, de partij ruim naar zich toe: 30- 23 in 34 beurten.

Op de andere tafel startte Robert Koster goed tegen Willem Dokter en stond na 17 beurten met 17-11 voor. Willem plaatste op dat moment een serie van 6 en vervolgens 3 en brak er een periode aan van zeer lastig spel. Robert bleek toch de beste oplossingen te hebben en pakte uiteindelijk de winst in 41 beurten: 35-28.

Rens Hoeba trof in zijn partij John Kijken. John verkeerde in de vorm van zijn leven en stond na 6 beurten al op 11, tegen 2 caramboles voor Rens. Voor Rens bleef er telkens bizar slecht spel liggen, waardoor er ook weinig mogelijkheden waren om te verdedigen. Dit spelbeeld veranderde niet meer, en John won de partij in 36 beurten, 30-18. De partij tussen de kopmannen Paul Witteman en John van Essen kwam maar moeilijk op gang. Na 15 beurten was de stand 7-4 voor John. Een soepele partij werd het nooit, maar John wist de hele partij een voorsprong te behouden op Paul. In beurt 49 pakte John de winst, 35-27.

Ergo, een duidelijk gelijkspel en hiermee blijven beide ploegen precies in de middenmoot staan met 6 uit 6.

Volgende wedstrijd: Dinsdag 14 november, uit tegen Café de Pijp, Rotterdam.

Robert Koster

Uitslag:
http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578122&f=1&poule=1&compid=3298

Stand:
http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3298&district=24

&&&

BCO/Paeoniapassion.com komt telkens net te kort (23 okt)

Capelle – Veel spanning was er in de gespeelde partijen tegen Capelle. Echter, alle wedstrijden werden nipt verloren waardoor er een keiharde 8-0 nederlaag werd geleden.

Rens Hoeba moest tegen een goede bekende van hem, de ervaren Puck van Aart. De spelers waren goed aan elkaar gewaagd, maar in beurt 28 nam Rens het heft in handen met een serie van 5. De genomen voorsprong leek genoeg, maar Rens kon de laatste drie caramboles er niet meer op krijgen en van Aart rook zijn kans. Met 8 punten in de laatste 3 beurten trok hij alsnog de winst naar zich toe.

Robert Koster heeft een goede seizoenstart gekend, maar vandaag had hij het zwaar tegen Peter van Lieshout. Ook hier een gelijkopgaande strijd, maar in de laatste beurten kon van Lieshout een kleine voorsprong nemen die genoeg bleek voor de overwinning; 35-31 in 52 beurten.

Invaller Marcel van Delden liet zich van zijn beste kant zien. Met prachtig spel reeg hij de caramboles bij elkaar. Maar zijn tegenstander Henk Weber deed hetzelfde en speelde net als Marcel lange tijd boven de één gemiddeld. Toen Marcel zijn 30e punt net miste, maakte Weber snel de partij uit met 2, derhalve 30-29 voor Weber in 33 beurten.

Paul Witteman ontmoette de flamboyante Dan Breur. Deze sterke speler was niet onder de indruk van het matige aanvangsspel dat hij kreeg en stond na 10 beurten al met 16-7 voor. Paul kreeg halverwege de partij het gevoel dat er weinig te halen viel en probeerde nog maar wat puntjes te halen. Dat lukte wonderwel en doordat Breur plotseling stilviel naderde Paul hem tot één punt. Toch ging ook hier het team van Capelle er nog met de punten vandoor; 35-32 in 41 beurten.

De volgende wedstrijd is op vrijdag 10 november thuis tegen Hektisch biljartschool / Frans van Kuyk.

Paul Witteman

Uitslag:
http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578119&f=1&poule=1&compid=3298

Stand:
http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3298&district=24

&&&

BCO/Paeoniapassion.com doet goede zaken (15 okt)

Oegstgeest – BCO/Paeoniapassion.com deed goede zaken in de competitiewedstrijd tegen TOVV 3 in poule A van de 2e divisie. Door de 6-2 overwinning steeg het team naar de 3e plek op de ranglijst.

Robert Koster verkeerd al weken in goede vorm en liet dat ook nu weer zien. Tegen Richard Poleij speelde hij lange tijd rond 1 moyenne. Maar ook Poleij liet zijn kwaliteiten zien en kon Robert volgen. Richting het einde van de partij werden de posities over en weer lastiger. Robert kon daar het beste mee omgaan en wist in beurt 47 de winst te pakken (35-30).

Bob van Ingen Schenau kende een zwakke start met 7 caramboles in 20 beurten. Daarna kreeg hij het goede gevoel en wist de aanvankelijke achterstand tegen Mar van de Cijs snel om te buigen naar een riante voorsprong. Met een overwinning van 30-23 in (wederom) 47 beurten werd de tussenstand op 4-0 gezet.Rens Hoeba en Frans van Beuningen gingen beide furieus van start. Na 12 beurten stond het 14-13 in het voordeel van Rens. Daarna veranderde de wedstrijd en de ‘poedels’ gingen over en weer. Maar Rens herpakte zich, wat van Beuningen niet meer lukte. Na 40 beurten zette Rens de eindstand op 30-21.

Paul Witteman startte uitermate sterk aan zijn partij tegen Tom Paris. Met een 22-6 tussenstand in beurt 16 leek het niet waarschijnlijk dat dit nog mis kon gaan. Toch was dat wat er gebeurde. Paris wist met sterk verdedigend werk de productie van Paul te stoppen en zelf regelmatig te scoren. Dit resulteerde in een 35-30 overwinning voor Paris in 44 beurten.

Door de 6-2 overwinning springt BCO/Paeoniapassion.com omhoog naar de 3e plek op de ranglijst. De volgende wedstrijd is zondag 22 oktober in en tegen Capelle.

Uitslag: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578111&f=1&poule=1&compid=3298

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3298&district=24

Paul Witteman

&&&

BCO/Paeoniapassion.com laat de winst lopen.. (7 okt)

Oegstgeest – De derde competitiewedstrijd werd bij onze thuislocatie gespeeld tegen Brouwer Project Design. De gelijke eindstand was een teleurstelling, want de winst lag voor het grijpen.

Bob van Ingen Schenau had weinig moeite met tegenstander André van Straten. Bob liep snel uit op van Straaten, die ongelukkig speelde. Bob wisselde briljante stootbeelden af met onbegrijpelijke missers. Na 46 beurten was de winst een feit; 30-23 in 46 beurten.

Robert Koster trof een tegenstander die deze avond in blakende vorm verkeerde, Marnix de Kruijf.

Met regelmatige series leek hij over Robert heen te walsen. Met nog drie caramboles te gaan (32-14 in de 27e beurt) kreeg Robert opeens de geest, waardoor het nog bijna spannend werd. De Kruijf maakte in beurt 33 de partij uit. Door nog 16 caramboles te scoren in de laatste beurten kreeg de partij alsnog een mooi aanzien voor Robert; 35-30.

Paul Witteman trad aan tegen Ben Brouwer die gekweld door rugklachten niet de indruk maakte veel tegenstand te gaan bieden. Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht toen Paul na 20 beurten de pauze in ging met een 18-7 voorsprong. Ondanks dat daarna bij Paul ook de gang er uit was, leek hij wel op winst af te gaan. Maar plots maakte Brouwer een serie van 6, kort daarop gevolgd door 4, waardoor het weer spannend was. Paul miste kans op kans, waardoor Brouwer in de 50e beurt alsnog de winst kon binnenhalen (35-34).

Rens Hoeba moest toen nog een gelijkspel zien binnen te slepen. Dat lukte gelukkig, al stemde de manier waarop niet tevreden. Want 63 beurten is veel te veel voor een speler als Rens.

Volgende week vrijdag is er wederom een thuiswedstrijd. Daarin zal het team proberen een betere prestatie neer te zetten tegen TOVV 3.

Paul Witteman

Uitslag:
http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578104&f=1&poule=1&compid=3298

Stand:
http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3298&district=24

&&&

BCO/Paeoniapassion verliest eerste uitduel (1 okt)

De eerste uitwedstrijd werd verspeeld bij biljartcentrum Sloterdijk tegen  EDO’83. Bij het inspelen werd al duidelijk dat we met extreem ‘lang’ materiaal te maken zouden krijgen.  Bob van Ingen Schenau had er in zijn partij tegen Frans van den Assem duidelijk last van. Hij kwam al snel op achterstand in de partij en de achterstand zou de hele partij blijven bestaan. Bob kreeg geen gevoel met de tafel en verloor in 46 beurten met 30-23.

Op de andere tafel kwamen Robert Koster en tegenstander Richard van de Erf sterker uit de startblokken. Robert had wellicht nog  profijt van zijn deelname aan de Grandprix in Capelle, dat ook op vrij ‘lange’ tafels verspeeld werd.Richard en Robert maakten er een spannende pot van en waar telkens de moyenne rond de één lagen. Uiteindelijk kon Robert de partij naar zich toe halen en won in 37 beurten, 35-31.

Rens Hoeba startte zeer stroef in zijn partij tegen de jonge Derek Brink, die goed scoorde en ook de verdediging goed in de gaten hield. Rens kreeg geen vat op zijn tegenstander noch op zijn eigen spel, en kwam op grote achterstand. Een serie van 6 van Rens om tot een stand van 28-25 te komen, kwam helaas net te laat om Derek nog onder druk te zetten. Rens moest de zege aan de jeugd laten, 30-28 in 51 beurten.

Kopman Paul Witteman trad aan tegen een bekende coryfee van weleer, Frans de Vries. Paul kreeg in deze partij zoveel ‘losbanders’ op te lossen, dat hij ze zelfs begon te raken. Paul probeerde hetzelfde spel op te leggen aan Frans, maar deze had de thuistafel goed in de gaten en raakte juist de meeste van deze losbanders. Paul kon lang in het spoor van Frans blijven, maar bij stand 26-23 plaatste Frans een beslissende serie naar 33-23 en won uiteindelijk in 51 beurten, 35-28. Ergo, de eerste verliespartij voor BCO/Paeoniapassion.com. BCO staat  nu met 2 uit 2 in de middenmoot.

Volgende wedstrijd: Vrijdag 6 oktober a.s. thuis tegen Brouwer Project Design uit Maarssen.

Link uitslag:
http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578096&f=1&poule=1&compid=3298
Stand:
http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3298&district=24

Robert Koster

&&&

BCO/Paeoniapassion.com start met winst (4 sept)

Oegstgeest – Afgelopen seizoen werd het kampioenschap net gemist, dit jaar doet BCO/Paeoniapassion.com weer een poging om kampioen te worden in de zware poule A van de 2e divisie. Daarbij wordt het team wederom gesteund door sponsoren Warmerdam Paeonia (www.paeoniapassion.com) en FlowerWatch (www.flowerwatch.com). In de vooruit gespeelde wedstrijd tegen Take 5 uit Beverwijk werden de eerste matchpunten binnengehaald.

Bob van Ingen Schenau nam het op tegen Ronald Rutkens, die weinig weerstand kon bieden tegen Bob. Met gedegen spel haalde Bob met 30-14 in 41 beurten eenvoudig de winst binnen. Robert Koster trad aan tegen Ab Lenaers en dat deed hij goed. Met mooi gecontroleerd spel begon hij direct met scoren. Lenaers begon met een reeks missers, waarmee het gat in de score direct werd geslagen. Geconcentreerd zette Robert door, wat resulteerde in een eclatante 35-12 zege in maar 36 beurten (moyenne 0,972).

Ook de derde wedstrijd was niet erg spannend, want ook Rens Hoeba was duidelijk de bovenliggende partij in de wedstrijd tegen Rob Spierenburg. In een prima pot werd na 37 beurten de keu uit elkaar geschroefd bij een eindstand van 30-17. De nieuwe kopman Paul Witteman kreeg te merken dat de eerste positie in het team wat anders is dan de vierde. In een sterk verdedigende wedstrijd tegen Jan Viskil bleek het lastig scoren ondanks dappere pogingen. Viskil redde de eer van het team door deze wedstrijd met 35-26 in 54 beurten op zijn naam te schrijven.

Deze 6-2 winst is een lekkere start. De volgende wedstrijd is pas 28 september, in Amsterdam tegen E.D.O. ’83.

Paul Witteman

Uitslag:
http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578091&f=1&poule=1&compid=3298

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.