BV De Engel haalt het niet

De zware uitwedstrijd op de vrijdagavond van 30 maart tegen de BV BCS was in Warmenhoven. Een voor ons nieuwe biljartlocatie.

Ivo Opstal (140-38/2) mocht beginnen tegen Joop Roelands (200-38/2). In het begin liep het verschil nog niet zo op. Hoe meer de partij vorderde, hoe meer Ivo merkte, dat het moeilijk spelen was op deze tafel. Joop speelde ook niet sterk, maar kon gestadig serietjes maken, waaronder een beurt van 43. Ivo kreeg het lek niet boven en moest na 17 beurten de punten afstaan.

Erik van Dijk (110-38/2) overkwam hetzelfde tegen Rob Kok (160-38/2). Rob begon goed met 36, maar hij verloor geleidelijk de controle op zijn spel..

.. Dat gaf Erik de kans om een mooie serie van 57 op tafel te leggen. Hij miste echter op 4 van de meet. Rob schoot wakker en legde de benodigde 32 caramboles op tafel om uit te gaan. Erik kon de laatste vier bijeensprokkelen in de nabeurt.

Louis Opstal (200-57/2, archieffoto) speelde een regelmatig opgaande wedstrijd tegen Kees Klijbroek (220-57/2). Een serie van 72 bracht Kees in het zicht van de haven. Louis bleef wat ongelukkig achter, na een nipt gemiste lange rondspeelstoot. Kees liep uit en Louis had geen recht op de nastoot.

Cas Juffermans speelde (140-38/2) tegen Pieter van der Geest Jr. (270-57/2). Cas probeerde het spel van Pieter enigszins te ontregelen. Dat lukte aardig. Pieter kwam nog wel tot een serie van 44. Cas nam in de eindfase het heft in handen en speelde de partij uit met een serie van 33, in een partij van 12 beurten. Leuk, maar niet voldoende om de play-off te bereiken.

Veel waardering heeft ons team voor de (twee) supporters die tot de laatste carambole zijn blijven kijken hoe we het ervan af zouden brengen in het verre Warmenhoven. Alle aandacht gaat nu naar de uit- en thuiswedstrijd tegen de BV HWA uit Alblasserdam, We spelen 13 april uit en op maandagavond van 23 april spelen we thuis bij BV De Kuip in Noordwijk.

Cas Juffermans.

&&&

BV De Engel moet afwachten (29 mrt)

De thuiswedstrijd op maandag 26 maart jl. tegen de BV Horna moest zoveel mogelijk wedstrijdpunten opleveren, om nog voor play-off in aanmerking te komen.

Ivo Opstal (140-38/2) kon John Erkemeij (170-38/2)  in het begin niet bijhouden. Die maakte aanvangsseries van 39 en 45 en later nog eens 26. De antwoorden van Ivo, met series van 26, 13 en 30, brachten geen aansluiting. Het gat bleef te groot. Die punten moesten we inleveren.

Louis Opstal (200-57/2, zie archieffoto) deed tegen Rob Boon (200-57/2) goed mee, door beurten van 42, 21, 28, 22 en 55. Juist die laatste beurt eindigde op 13 caramboles van de meet. Dat prikkelde Rob om alles op alles te zetten en hij liep uit met een serie van 59. Voorlopig stonden we dus met lege handen.

Cas Juffermans (140-38/2) speelde een revanchepartij tegen Wim Ooteman (180-38/2). Cas scoorde o.a. 27, 24, 15, 17, 17, 12 en 13. Toen was het zo goed als over. Wim probeerde bij te blijven met 25, 65, 23 en 25. De eindfase werd afgerond in de 11e beurt. Wim kon het gat van 22 caramboles niet dichten in de nabeurt.

Frank Duivenvoorden (110-38/2) had een matige tegenstander aan John Noordeloos (110-38/2). In 20 beurten waren de punten binnen en bleef John halfweg steken. Een gelijkspel gaf nog geen definitief uitsluitsel over de mogelijkheden op vervolg. Het is wachten en rekenen, tot de laatste wedstrijd gespeeld is voor alle belanghebbende teams. Vrijdag wacht de zware laatste uitwedstrijd tegen het team van de BV BCS in Warmenhoven.

Cas Juffermans.

&&&

De Engel vecht voor laatste kans (17 maart)

De lastige uitwedstrijd op vrijdag 16 maart, tegen de BV Targa uit Castricum moest voor biljartvereniging De Engel zoveel mogelijk wedstrijdpunten opleveren. Beide ploegen staan gelijk in de landelijke kaderpoule, met nog vier wedstrijden te gaan.

Louis Opstal (200-57/2, op archieffoto SOS) speelde tegen top kadrist Jeroen Beentjes (340-57/2). In de beginfase zochten beiden naar controle op de voorkomende spelsituaties. Jeroen had de meeste problemen en kwam niet in zijn ritme. In de eindfase maakte Louis het verschil door een makkelijk gespeelde slotserie van 62.

Een wat onverwachte broodnodige puntenmeevaller. Cas Juffermans (140-38/2) stootte op de andere tafel af en begon tegen Marcel van Dijk (220-57/2) met een serie van 48.

Enkele lastige beurten later kon Marcel bijkomen met een serie van 57. Met nog 34 te gaan voor Juffermans vond Van Dijk het wel genoeg en speelde hij de partij in de achtste beurt uit met een fraaie gecontroleerde serie van 117 caramboles. Er restte helaas geen nabeurt voor Juffermans.

De vervolgronde zette Erik van Dijk (110-38/2) tegenover Peter de Goede (130-38/2). Tot de achtste beurt liep het gelijk op, rond de 70 caramboles. Daarna was er een serie van 31, gemaakt door Peter, echter bepalend voor de afloop. Erik verloor in de eindfase even de controle op een paar bepalende markante situaties.

Invaller Frank Duivenvoorden (110-38/2) mocht de keu kruisen met Alex Völker (120-38/2). De partij verliep met wisselende kansen, tot Frank een mooie serie van 44 op het laken legde. Alex evenals Frank vochten voor wat ze waard waren. De slotbeurten waren bloedstollend spannend, door onverwachte missers door beiden, met nog slechts enkele punten te maken. Frank bereikte de meet als eerste en begroette de wedstrijdpunten met een blos van wedstrijdspanning.
Een gelijkspel bracht beide team niet verder op de ranglijst.

Maandag moet het binnenhalen van extra punten dan maar gaan gebeuren, tegen het sterke kaderteam van de gerenommeerde ’s Graven-Haagsche Biljartclub. We zullen zien.

Cas Juffermans.

&&&

BV De Engel speelt ‘slechts’ gelijk (7 maart)

De uitwedstrijd tegen de BV Kitseroo Speelautomaten op maandag 5 maart had ons team meer op moeten leveren. Nu raken we onze plek in de bovenste regionen van de poule langzaam kwijt. Dat verkleint onze kansen op een play-off wedstrijd. Er resten nog drie lastige wedstrijden om de zaken recht te trekken.

Louis Opstal (200-57/2, archieffoto) had lange tijd weinig moeite met Carel Bakker (160-57/2). Met het toenemen van het aantal beurten kwamen er voor Carel meer mogelijkheden om geleidelijk dichterbij te komen. Louis trok na 17 beurten aan het langste eind en pakte de punten.

Erik van Dijk (110-38/2) en Henk Korenstra (130-38/2 e.p.) vochten een moeizaam gelijk opgaand gevecht uit in te veel beurten en rommelig spel op tafel. Pas in de laatste twee beurten nam Henk afstand en speelde partij in 24 beurten uit naar winst. In de tweede sessie speelde Henk Korenstra (110-38/2) zijn reguliere partij tegen Ivo Opstal (140-38/2). Nu lukte het Henk wel om makkelijk scorend een serie van 49 op tafel te leggen. Ivo kon nog wel antwoorden met 37. Dat was onvoldoende om Henk in 9 beurten van de verdiende winst af te houden.

De laatste partij bracht Cas Juffermans (140-38/2) tegen stylist Martin Gravemaker (140-38/2). Beide spelen met eenzelfde keu. Er werd aanvallend gespeeld. Een misser van Cas leidde tot een serie van 51 voor Martin. Het antwoord van 39 kon de achterstand niet helemaal weghalen. In de fase voor beiden, rond de 100 caramboles kon Cas uitlopen met een serie van 34, waarna Martin in de nabeurt voortijdig moest afhaken.

Dit gelijke spel is feitelijk niet voldoende geweest om een bepalende rol te blijven spelen in de eindfase van deze competitie, of er moet nog iets heel bijzonders te gebeuren staan.

Cas Juffermans.

&&&

BV De Engel deelt de punten (22 febr.)

De lastige uitwedstrijd op woensdag 21 februari jl. was in Den Haag tegen de BV Samonda. Het aanwezige biljart ligt ons niet zo goed, omdat de afslag op de banden heel anders is dan gebruikelijk op de bekende gangbare Simonis 300 lakens.
Ze hebben volledige nylon lakens laten aanbrengen op de tafels. De speelstijl moest dus aangepast worden.

Louis Opstal (200-57/2, zie archieffoto) bleef in een matige partij gelijk op gaan met Hans van Campenhout (140-38/2), tot de tiende beurt. Hans rook zijn kans en met verzorgd spel speelde hij de partij uit met een serie van 70. Die punten waren voor hen binnen.

Erik van Dijk (110-38/2) had een lastige tegenstander aan Rob Mansveld (110-38/2). Met wisselende kansen schoof de partij naar een riskante eindfase. Beide hadden enige goede kansen om uit te gaan. Erik greep de laatste strohalm en ging uit met een gecontroleerde serie van 30. Rob had geen nabeurt om nog iets aan de stand te doen.

In het vervolg kon Cas Juffermans (140-38/2) zich met veel inzet en een paar zwakke momenten van tegenstander Harry Verschoor (110-38/2) in veertien beurten naar winst spelen. Harry kon de resterende 25 in de nabeurt niet meer bij elkaar sprokkelen.

Ivo Opstal had aan onder andere een serie van 33 niet voldoende om zich een gedreven Rudy Verschoor (110-38/2) van het lijf te houden. In twaalf beurten bleven de punten in deze partij verdiend aan Samonda.

Het totaal van de avond vormde een gerechtvaardigd gelijkspel met voor ieder team vier wedstrijdpunten. Volgende week vrijdag volgt de zware uitwedstrijd tegen competitie rivaal BV Velsen. Beide teams strijden om een plekje in de kop van de poule, om mogelijk te kunnen uitkomen in een play-offwedstrijd. De winnaar blijft meedoen voor het kampioenschap in de nationale kadercompetitie.
Ook in de kader bekercompetitie mogen we in april nog in een uit- en thuisronde meestrijden.

Cas Juffermans.

&&&

BV De Engel herstelt tijdig (31 jan.)

De regionale thuisderby in Noordwijk, tegen de BV BCO kon bepalend zijn voor stijgen of dalen in de standenlijst van de kadercompetitie. BCO kwam in de sterkste opstelling op, met Ben, Wilfred, Danny en Jos.

Louis Opstal (200-57/2, zie archieffoto) begon voortvarend tegen kopman Ben Duivenvoorde (160-57/2). Louis had dit keer het goede spelgevoel en hij gaf Ben na 7 beurten het nakijken. Een serie(tje) van 22 bracht Ben op een teleurstellende eindstand van 31 caramboles.

Meer wisselende kansen speelden zich af op de andere tafel. Daar nam invaller Frank Duivenvoorden (110-38/2) het op tegen routinier Jos Kerkman (130-38/2). Gedurende de partij wisselden de kansen en bleef het lang onzeker wie de punten mocht meenemen. Frank zette alles op alles en sleepte na 16 beurten de punten binnen. Jos kreeg geen grip op zijn spelsituaties en kwam er op het eind slechts 12 te kort. De halve winst was binnen.

Nu volgde de partij van Erik van Dijk (110-38/2) tegen Danny Kind (140-38/2). Beiden kwamen slechts tot een hoogste serie van 16 in deze partij. Erik deed dit meer keren dan Danny, die zijn draai niet kon vinden op deze tafel. Daardoor kon Erik zonder overmatig veel tegenstand in 12 beurten de partij in verdiende winst omzetten.

Cas Juffermans (140-38/2) leek in zijn partij tegen Wilfred Wijnnobel snel af te stevenen op winst, door een serie van 60 in de beginfase. Rond de tiende beurt haperde zijn spel en nam Wilfred het initiatief over. Hij antwoordde in de eindfase met goed spel en een serie van 59. Cas kon nipt tijdig de laatste carambole van zijn partij maken. Wilfred maakte verdiend de resterende 12 caramboles in de nog voor hem beschikbare nabeurt.

BV De Engel won dit keer overtuigend de regionale broederstrijd met 7-1. Op maandag 5 februari spelen we de thuis een bekerwedstrijd tegen een kaderteam uit Rosmalen. De uitslag is bepalend voor de mogelijke kansen in de uitwedstrijd. We zullen er alles aan doen. De intenties zijn er zeker.

Cas Juffermans.

&&&

BV De Engel verliest in Almere (27 jan.)

De verre uitwedstrijd tegen de BV Almere moest wel punten opleveren. We hangen tegen de bovenste regio aan, maar komen wat punten te kort om echt mee te doen.

Erik van Dijk keek al gauw tegen een achterstand aan door een beginserie van 45 door tegenstander Hans Walraven. De kansen die er wel waren leverden te weinig caramboles op.  Het zat Erik niet mee, door een kets en een te zachte afstoot. Walraven won de partij verdiend in 13 beurten.

Op de andere tafel speelde Louis Opstal (200-57/2) tegen kaderstylist Raymond van Garderen (330-57/2) Een beperkte serie van 33 door Louis werd beantwoord door Raymond met 147. De overmacht was groot. Louis kwam niet in zijn ritme en moest na 7 beurten de winst aan Raymond laten.

Cas Juffermans (140-38/2) begon na een gemiste afstoot door tegenstander Martin Vreekamp (220-57/2)met een antwoord van 31. De misser was een foutief te zacht gespeelde lossebandstoot. Dat zette de partij en Martin op scherp. Zijn antwoord waren een paar series rond de 50. Er waren wel kansen om aan te haken. Deze avond lukte dat niet, net als in de partij van Erik van Dijk. De verrassing vormde de slotpartij van Ivo Opstal (140-38/2) tegen Rene van Aerle (150-38/2). Rene opende aanvallend met een serie van 59. Enkele beurten verder antwoordde Ivo met een serie van 67. Dat brak de weerstand van Rene. Ivo kon de partij makkelijk naar zich toe halen in 8 beurten. Rene kwam niet verder dan 69.

Met die 2 punten van Ivo moesten we het doen die avond tijdens de late thuisreis vanuit Almere. Maandag 29 januari mogen we proberen de schade te herstellen, in de thuiswedstrijd tegen de regionale rivalen van de BV BCO uit Oegstgeest.

Cas Juffermans.

&&&

Verdiende zege BV De Engel (16 jan.)

De lastige thuiswedstrijd op maandag 15 januari was tegen het incomplete team van OGB uit Bussum.

Louis Opstal (archieffoto) beet het spits af tegen eveneens 57/2 kadrist Varas Zepeda. Op de andere tafel nam Ivo Opstal het op tegen Rob Out. Louis en Ivo mistten beiden de afstoot.
Louis hervond na zes beurten het goede gevoel en speelde toen makkelijk naar winst in veertien beurten, na een wat wisselvallige middenfase. Varas kon de marge niet dichten ondanks enkele tussen series.

Ivo stond in zijn partij in een gewonnen positie. In de tiende beurt mislukte een lastige plaatsingsstoot. Rob Out nam het initiatief direct over en maakte de partij onverwachts uit met een serie van 49. Ivo had geen nastoot en moest lijdzaam toezien hoe de punten hem uit handen glipten.

De tweede sessie bracht Cas Juffermans (140) tegen Rene de Bruin (130). Cas begon geconcentreerd in een behoorlijk tempo. René bleef lang zoeken naar het rolgedrag van de tafel en kwam niet tot effectief scoren. Na 10 beurten was Cas uit en René bleef steken op 17. Dat was duidelijk en verdiende winst voor de BV De Engel.

Erik van Dijk speelde tegen Rob Out (reservepartij). Rob had de eerste partij nog in de benen en kwam niet meer tot hogere series. Erik maakte ruimte in de stand door een verzorgde serie van 41. Na kleine slordigheden van Eriks kant in de laatste beurten, kon hij toch de winst naar zich toehalen in dertien beurten. Zijn spelvorm is op een goed niveau de laatste weken. Concentratie en positiecontrole zijn beter geworden dit competitiejaar.

In de volgende ronde wacht (op vrijdag 26 januari) de zware uitwedstrijd tegen het sterke team van Almere. Mee willen doen in de pouletop betekent keer op keer werken aan winst.

Cas Juffermans.

&&&

BV De Engel geknipt en geschoren (13 dec.)

De laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft speelde zich op woensdag 13 december jl.  af in Hoorn, bij de BV Horna. Een gunstig resultaat hadden we wel nodig om bovenin het klassement te blijven meedoen. Daar kwam die avond niets van terecht.

Louis Opstal  (archieffoto) kon het goede gevoel aan tafel niet vinden tegen een vlot spelende Rob Boon. Tien beurten en een serie van 60 waren voldoende om Louis machteloos op de stoel te houden.

Erik van Dijk wachtte een zelfde lot tegen de ervaren stylist en tempospeler Ed van der Steen. Dat veranderde onverwachts rond de tiende beurt, toen Ed onzeker werd in zijn positiespel.

Erik rook zijn kans en knokte zich verdiend naar winst in de vijftiende beurt. Zelfs de nastoot was dit keer te moeilijk voor Ed. Er waren nog kansen op punten in de tweede ronde.

Wim Ooteman maakte goed gebruik van de eerste missers van Cas, in de afstoot, bij een reste dedans en een foutieve plaatsingsstoot. Een fraaie serie van 114 bracht Wim dicht bij de meet. In de vijfde beurt verloste hij Cas uit een kansloze situatie.

Ivo Opstal zag zijn tegenstander John Erkemeij vlotjes van start gaan met een serie van 63. Een laat antwoord van Ivo met 49 was niet voldoende om John bij te houden. De controle in zijn spel was niet voldoende om zijn laatste kansen nog te benutten. Na negen beurten ging de partij verloren en was de 6-2 clubnederlaag een feit.

BV Horna stoomt op naar de bovenste regionen. BV De Engel kan zaterdag 16 december de frustratie van zich afspelen, in een dubbele bekerwedstrijd. De winnaar schuift door in het wedstrijdschema van de nationale bekerwedstrijden voor kaderteams.
Verliezen is het eind van het bekeravontuur dit jaar.

Cas Juffermans

&&&

Het is niet alle dagen feest voor BV De Engel (23 nov.)

De uitwedstrijd op dinsdag 21 november jl. bracht ons naar Den Haag, tegen de van oudsher bekende
’s Gravenhaagse Biljartclub. Spelen in hun nieuwe biljartcentrum is lastig, door nylon Granitolakens op de tafels en banden. De beperkte verlichting komt uit plafondspots en de super de luxe Aramithballen blijven voor ons lastig te bespelen. Het is niet alle dagen feest. Deze nederlaag schrijnt. Dat moet een volgend keer beter.

Dat het hier lastig spelen was merkte Louis Opstal (archieffoto) in zijn partij tegen kader routinier Wim van Deventer. Na tien beurten zonder al te veel strijd, waren de punten voor Wim. Louis miste alle biljartgevoel en kwam geen moment in zijn normale wedstrijdroutine.

Op de andere tafel begonnen Frank Duivenvoorden en Rick Pot moeizaam aan hun wedstrijd. Na vijf lastige beurten had Rick vijf punten bijeengesprokkeld en Frank negentien. Drie beurten later was Rick uit met verzorgd klein spel en een serie van 57, op de gladde snelle tafel. Frank bleef steken op 29. Meer zat er niet in. Dat was slikken voor BV De Engel.

In de vervolgsessie kon Erik van Dijk na 19 lange beurten toch nog winstpunten aantekenen tegen Joop Bodaan. Het ging met horten en stoten, maar alle punten tellen mee. Ook Cas Juffermans moest, in zijn partij tegen Hans de Jager, regelmatig de stoel opzoeken, na een soms onbegrijpelijke misser. Hans kon eigenlijk niet verliezen, door een drietal gunstige mazzelklosjes en een bizarre cruciale klosmisser van Cas, in de beslissende eindfase. Hans speelde daarna de partij uit en naar winst in elf beurten.

Het was zo’n avond, waar je soms tegenop loopt. Thuis moet dan komend voorjaar de revanche gespeeld worden. Wie weet? De komende wedstrijden moet er gewonnen worden om in de bovenste regionen te kunnen blijven. Half december wacht ons thuis nog de dubbele bekerwedstrijd tegen een biljartclub uit Hees.

Cas Juffermans.

&&&

BV De Engel deelt de punten (15 nov.)

De zware thuiswedstrijd van maandag 13 november j.l. tegen het sterke kaderteam van BV Targa had een verloop in twee tegenover gestelde delen. Louis Opstal kon Vincent Veldt goed partij geven en liep overtuigend in zeven beurten uit naar een duidelijke winstpartij. Vincent kwam niet los en moest capituleren. Cas Juffermans had het knap lastig tegen stylist en man in vorm Martin Guldemond. Een paar onnodige missers van Cas en een serie van 47 door Martin dreigde roet in het partijverloop te gooien. Echter in de achtste beurt trok Cas tijdig en geconcentreerd de winst naar zich toe.

Martin kon de nog te maken resterende 50 caramboles niet bijeen spelen in de nastoot. Een goede tussenstand halverwege de wedstrijdavond voor BV De Engel. Ivo Opstal kon in de tweede partijsessie in zijn negen beurten partij geen vuist maken tegen Marcel van Dijk. Een serie van 39 hielp wel, maar niet genoeg. Marcel speelde zonder echte tegenstand en met een fraaie serie van 72, de partij soepel uit. Erik van Dijk kreeg te maken met een ontketende Ruud Daas. Een tweetal vroege  onnodige missers van Erik zette Ruud in een zetel. In slechts vier beurten, met daarin een afrondende slotserie van 61, ging hij uit. Erik had zelfs geen gelijkmakende beurt. Dat leidde tot een duidelijke scheiding in het spelverloop.
Met een gelijkspel en fraaie partijen werd deze biljartavond in evenwicht besloten.

De komende uit-  en thuiswedstrijd moeten voldoende punten opleveren om bij te blijven in de top van het klassement.

Cas Juffermans.

&&&

BV De Engel wint nipt (10 nov)

De zware uitwedstrijd op 9 november tegen de BV Kitseroo in Spaarwoude kende een grillig verloop. Het liep heel anders dan onze laatste – licht teleurstellende – gelijkspel tegen de BV Velsen. Frank Duivenvoorden had in Spaarnwoude een lastige tegenstander aan Dick Pruis. Sterk in klein spel en lastig in de verdediging. Frank had moeite om bij te blijven. In de eindfase, met nog vier te gaan, miste Dick onnodig. Een laatste kans voor Frank om zijn resterende 25 caramboles te maken. Alles verliep gladjes, tot Frank met nog twee resterende caramboles, tot zijn grote schrik een simpel bandstootje miste. Dick liep direct uit naar winst in de zestiende beurt.

Erik van Dijk maakte ook zoiets mee tegen Henk Korenstra. Erik leidde de wedstrijd met ruime voorsprong. In de laatste twee beurten pakte Henk uit met series, die hem tot 1 punt van winst brachten. Een misser gaf Erik een laatste kans om uit te gaan en dat greep hij met beide handen aan. In dertien beurten was de winst voor en had hij zijn 110 caramboles binnen. In de tweede sessie had Louis Opstal in zijn 57/2 kaderpartij weinig te duchten van topper freek Ottenhof. Louis verkreeg een voorsprong door een serie van 51 en bracht de partij van 160 caramboles naar winst in elf beurten. Cas Juffermans was attent vanaf het begin tegen Martin Gravemaker. Langzaam groeide de voorsprong en dit leidde verdiende winst in de tiende beurt. Een sterk eindfase was niet voldoende voor Martin om nog bij te komen. Slechts 2 caramboles hielden ons af van een volle bak overwinning van 8-0.
Met 6-2 zijn we in deze fase van de competitie  niet ontevreden.
Maandag 13 november wacht het sterke team van Targa thuis.

Cas Juffermans

&&&

BV De Engel laat punt liggen (19 okt)

De thuiswedstrijd van maandag 16 oktober jl., tegen Samonda uit Den Haag, moest gewonnen worden om in de top bij te blijven.

Louis Opstal (foto) maakte dan ook korte metten met kopman Hans van Campenhout. Een goede serie van 67 zorgde voor ruimte. Beiden moesten 160 kader 57/2 caramboles zien te halen. De nabeurt bracht Hans nog tot een totaal van 29. Duidelijke zaak. Winst voor Louis in 6 beurten.

Ivo Opstal had het moeilijker op de andere tafel. Hij kreeg het spel niet onder controle en moest lijdzaam toezien hoe Ruud Verschoor in 11 beurten de partij naar winst voerde. Het is niet altijd lente. Soms moet je afzien om weer scherp te worden.

Broer Harry Verschoor kon Cas Juffermans niet bijhouden. Na 13 beurten was de partijwinst voor BV De Engel.
Dat hadden er twee meer kunnen zijn, maar Frank Duivenvoorden moest een goede voorsprong prijs geven. Eef van Silfhout bereikte voor Frank de meet en pakte de winst, ondanks nog enkele goede kansen voor Frank. Dat maakte de avond tot een remiseresultaat (4-4).

De komende thuiswedstrijd van 23 oktober, tegen de BV Velsen Ketels zal meer duidelijk maken. Ook zij draaien mee in de top van deze kaderpoule.

 Cas Juffermans.

&&&

Regionale derby een prooi voor BV De Engel (5 okt)

Oegstgeest – De dag na het feest van Leidens ontzet was het voor de kadristen van BCO (Oegstgeest) geen feest tegen het team van BV De Engel (Lisse).
Ben Duivenvoorde (160) kon weinig verweer geven tegen de vlot spelende Louis Opstal (160) – rechts op archieffoto -. Na negen beurten was de eerste winst voor De Engel. Op de andere tafel maakten Jos Kerkman (dubbelpartij 130) en C. Juffermans (120) er een spannende strijd van. In de negende beurt maakte Juffermans zijn aantal vol en lukte het Kerkman net niet om in de nabeurt gelijk te maken.

In de tweede omloop vestigde Ivo Opstal (120) de aandacht op zich door na vier beurten al op 100 caramboles te staan. Kerkman (110) kon hier niet veel tegenover stellen en na negen beurten ging ook de derde partijwinst naar De Engel. Inmiddels hielden Danny Kind (150) en N. van Noord (120) elkaar aanvankelijk in evenwicht. In de achtste beurt demarreerde Kind echter met een serie van 42 direct gevolgd door 51. Van Noord miste en in beurt tien was de strijd gestreden en had Kind de eer van BCO gered.

Op woensdag 18 oktober speelt BCO weer thuis in het Biljartcentrum de uitgestelde wedstrijd tegen Samonda Den Haag en zal voor de eerste keer gewonnen moeten worden.

Ben Duivenvoorde

Verslag BV De Engel:
De regionale derby tussen de BV BCO uit Oegstgeest en de BV De Engel op 4 oktober, kende een paar beperkingen. De BV BCO moest door verhindering aantreden met drie spelers, waardoor Jos Kerkman een dubbelpartij moest spelen. Bij BV De Engel mocht Niels van Noord invallen voor Erik van Dijk.

De eerste ronde bracht de kopmannen Ben Duivenvoorde en Louis Opstal tegen elkaar op het groene biljartlaken. Louis speelde vrijuit en Ben kon niet voldoende partij bieden. In negen beurten was de verdiende winst voor Louis.
Cas Juffermans had het op de andere tafel lastiger tegen Jos Kerkman. De gemaakte series waren niet groot genoeg om voldoende afstand van elkaar te kunnen nemen. Daardoor bleef de partij tot in de eindfase spanning over de afloop behouden. Nadat Cas in de 9e beurt uitging, kon Jos de nastoot niet volledig benutten. Halverwege de avond was de tussenstand 4-0 in het voordeel van BV De Engel.

In de tweede fase speelde Jos Kerkman zijn extra partij tegen Ivo Opstal. Vanaf de aanvang speelde Ivo rustig, zuinig spelend en gecontroleerd, zijn eerste 54 kaderpunten bijeen. Jos had onvoldoende verweer en moest Ivo na 9 beurten terecht de verdiende winstpunten laten.
Op de andere tafel kon invaller Niels van Noord onvoldoende tegenstand bieden aan Danny Kind van de BV BCO. Een serie van 51 in de eindfase, door Danny, was voldoende om de beslissing te forceren. De laatste vijf van 150 partij caramboles maakte hij in de tiende beurt. Het had ook in de negende beurt gekund. Dan zouden alle partijen in 9 beurten zijn.

Deze winst voor de BV De Engel was een meevaller, waar vooraf zeker niet op was gerekend. Komende week gaan we “bekeren” tegen de BV RAM uit Roosendaal. Wie weet slagen we er in een ronde verder te komen in dit bijzondere landelijke kaderteam toernooi.

Cas Juffermans

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.