Ruim 4000 euro naar het goede doel: KiKa

Sportwethouder Paul DirkseDe vier Leidse bridgeclubs Crash, ADG, PAS en Sleutels (CAPS) organiseerden op 28 december jl. een groot bridgetoernooi in drie sterktegroepen voor het goede doel: de stichting Kinder Kanker (KiKa). Zo’n 148 bridgers kwamen die avond naar het Leidse denksportcentrum om zoveel mogelijk geld in te zamelen. De Leidse sportwethouder Paul Dirkse (foto) was aanwezig om de deelnemers ervan te overtuigen dat deze drive het goede doel steunde en dat sportiviteit het motto moest zijn. Hij ‘schoot’ daarmee officieel het toernooi weg. De foto’s in dit korte verslag zijn van de hand van Simone Langeweg, waarvoor onze dank.Koetsier en Van der Spek

De zege in de A-lijn (dertig paren) ging naar het duo Henk Koetsier & Truus van der Spek met de fraaie scorepercentage van 70,92 (zie foto). In de B-lijn met 32 paren ging de zege naar het bridgepaar Joany Hübscher-Cohen & Esther van Seters met een scorepercentage van 64,29. De winst in de beginnersgroep (C-lijn) – met toch ook nog twaalf paren – was voor het duo Johan Wayer & Ger Nieuwpoort met 65 als scorepercentage.
Alle uitslagen en overige info staan hier op de website van ADG Leiden (NBB).

Naast de vele al of niet geschonken prijzen op de bridge prijzentafel, was er na afloop tevens een veiling met zo’n dertig kavels. Voor die gelegenheid had de organisatie tevens gezorgd voor passende lekkere hapjes van Bureau Chapeau en ook die gingen van hand tot hand onder het genot van een drankje. Naar mate het drankpercentage hoger werd dan het bridgepercentage leverde dat mooie biedingen op!
Alle kavels gingen gingen met veel door elkaar heen geschreeuw eveneens van hand tot hand. Speciaal hiervoor was een spreekstalmeester en veilingmeester ingehuurd (op de foto nog net zichtbaar met het blauwe glimmende jasje) en die kweet zich dapper van zijn taak. Waardoor de organisatie na afloop inschatte dat de opbrengst tussen de 4000 a 4500 euro zal hebben opgebracht: een fraai saldo CAPS!

 

 &&&
Update: sportwethouder Paul Dirkse opent KiKa Kerstdrive (28 dec.)

De Leidse bridgeclubs Crash, ADG, Pas en De Sleutels (CAPS) organiseren op donderdagavond 28 december aanstaande een bridgedrive voor het goede doel KiKa.
Er zijn drie lijnen: A (voor gevorderden), B (voor club­bridgers) en C (voor beginners). Plaats: Denksportcentrum, Robijnstraat 4, Leiden, tijd: 19.45 – circa 23.30 uur, daarna feestelijke prijs­uitreiking en een veiling voor het goede doel.

Wat kun je doen om een succes te maken van de KiKa Kerstdrive op 28 december?

  • Nou, om te beginnen en het allerbelangrijkste: doe mee en schrijf je in! We hopen op 100 paren. Het inschrijfgeld bedraagt € 15 Kikaper paar, maar je mag uiteraard extra geld overmaken voor het goede doel, graag zelfs. Maak je inschrijfgeld (én je extra Kika donatie) uiterlijk 24 december over op rekening NL58 ABNA 0505 6591 58 op naam van P. Smit en vermeld hierbij:
  1. de lijn waarin je wilt spelen (A, B of C),
  2. je eigen naam en die van je partner (voor- en achternamen)
  3. jullie NBB-nummers als je lid bent van de Bond en
  4. een mailadres waarop de wedstrijdleiding je kan bereiken. Je krijgt een inschrijfbevestiging via de mail.
  5. Meer info zie website van het denksportcentrum.
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.