Robin Bastiaan gewestelijk kampioen driebanden -klein-

Oegstgeest – In het weekend van 15, 16 en 17 december 2017 vond in het Biljartcentrum Oegstgeest een mooie strijd plaats tussen de sterkste driebandenspelers uit de districten om de titel van het Gewest het westen-Noord (driebanden-klein hoofdklasse 2017-2018).

Op het prima materiaal en in een echte biljartambiance werd gestreden om het kampioenschap met deelname aan de nationale finale als vervolg. Na het voorstellen van de deelnemers kon de strijd losbarsten.
De smaakmaker van de eerste dag was Robin Bastiaan met winstpartijen van 1,121 en 1,290 waarmee hij als enige ongeschonden bleef (4 mp).  Met 3 matchpunten volgde de voor A. Botman ingevallen Wim den Heijer en waren er vier spelers met 2 punten waarvan Ben Duivenvoorde met 0,844 het hoogste moyenne had en Nico Groot de hoogste serie met 9 caramboles.

De zaterdag werd een echte veldslag. Diverse partijen weer boven de 1,000 (Den Heijer in 36, Kolenbrander en Bastiaan in 38 beurten) en series van 9 door Kolenbrander en De Rooij. Met name de partij Bastiaan-Groot werd een thriller. Na 39-30 achterstand in 31 brt wist Groot toch nog te winnen en bleef de strijd om het kampioenschap open. Hierna leed Groot echter verlies en ook andere kanshebbers lieten zich verrassen. Nadat de kruitdamp van de zaterdag was opgetrokken waren er nog drie kanshebbers op de titel. Bastiaan met 8 mp en 1,000 moy gevolgd door Den Heijer met 7 punten en 0,797 en Westrop met 6 mp en 0,739. Hun onderlinge strijd moest de beslissing brengen.

Uiteraard roerden de andere spelers zich ook op de zondag en met wisselende resultaten. Duivenvoorde kon geen potten meer breken en belandde op de laatste plaats. De Rooij sprokkelde nog maar één puntje binnen en zag zich terug op de zevende plaats. Lenting profiteerde daarvan o.a. met zijn laatste partij in 38 beurten en bezette nu de zesde plaats. Groot won eerst van Den Heijer waardoor deze werd uitgeschakeld maar verloor van Kolenbrander en kwam nu op plek vijf. Den Heijer speelde in de finalepartij nog wel de hoogste serie maar zonder winstpunten deze dag werd hij vierde. Van Westrop kon Bastiaan niet van de winst afhouden maar dankzij zijn winst op De Rooij veroverde hij wel “het brons”. Kolenbrander speelde deze dag twee winstpartijen en passeerde Den Heijer en Westrop en bereikte de tweede plaats. Bastiaan liet niets aan het toeval over en won eerst overtuigend van Westrop in slechts 34 beurten. Door het verlies van Den Heijer was hij nu al kampioen en restte de finalepartij tussen die twee om nog een promotiemoyenne te houden. Helaas lukte dit net niet doch met 40-36 in 50 beurten rondde hij deze finale succesvol af.

Onder het genot van een snackje in het bargedeelte werd namens het gewest en de vereniging de huldiging tot Gewestelijk Kampioen gedaan door Ben Duivenvoorde in zijn dubbelfunctie als voorzitter/speler. Voor ieder was er een toepasselijk praatje, een standaard, een ingelijste groepsfoto, een fles wijn en een fraaie medaille voor de eerste drie plaatsen. De kortste partij (31 beurten) door R. Bastiaan, leverde hem nog een fles prestatiewijn op. De prestatiewijn voor de hoogste serie (11 caramboles) ging naar Den Heijer.

Namens de deelnemers sprak R. Bastiaan én W. van Westrop  een dankwoord voor de goede zorgen van de vereniging en het biljartcentrum alsmede de tellers en de schrijvers. Alles had bijgedragen aan dit geslaagde toernooi. Van Westrop liet dit vergezeld gaan met een gift aan de arbitersvereniging, loten voor de bediening en een fraaie trofee voor de vereniging. Ook waren er namens de vereniging BCO nog flessen wijn voor de arbiters van dit weekend, wedstrijdleider Co Zwetsloot en de bediening. Samengevat kan weer worden teruggekeken op een prima evenement dankzij ieders inzet en, uiteraard, een enthousiast supporterspubliek.

De Nationale titelstrijd vindt in Westerhaar (Noord-Oost-Nederland) plaats op 2-4 februari 2018.

De uitslag in cijfers:                                                                               

 

Naam

MP

Car

Brt

Moy

HS

K.P

1.

Robin Bastiaan, Purmerend (BV Waterland)

12

279

283

0.985

6

1.290

2.

Johan Kolenbrander, Blokker (BV NHD)

9

245

324

0.756

9

1.052

3.

Wim van Westrop, Zaandam (De Jonge Prins)

8

246

318

0.773

6

0.952

4.

Wim den Heijer, Den Haag (BV B.C.O.)

7

244

327

0.746

11

1.111

5.

Nico Groot, Hoogwoud (BV Het Witte Huis)

6

162

340

0.770

9

1.000

6.

Gerard Lenting, Schagen (BV BIOS)

5

216

288

0.750

6

1.052

7.

René de Rooij, Lisse (BV Sportrust)   

5

246

350

0.702

9

0.784

8.

Ben Duivenvoorde, Voorhout (BV B.C.O.)

4

222

312

0.711

6

0.909

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.