123Biljarts/BCO deelt de punten

Lent, 9 december. 123Biljarts/BCO nam het in de topteamcompetitie op tegen Moira / Hartog Afdichtingssystemen. Beide teams en wonnen een wedstrijd.

Freek Ottenhof werd ziek wakker, maar in de hoop dat het beter zou worden reisde hij toch af naar Lent. Het werd echter niet beter, wat duidelijk weerslag had op de biljartprestaties. Beide partijen libre gingen verloren, in 19 en 11 beurten tegen resp. Robert Prakke en Sven Nabuurs.

Ronald Filippo trof in het kader 47/2 eerst Sven Nabuurs. Die maakte een indrukwekkende serie van 121 en maakte in beurt 7 al de partij uit. De serie van 53 die Filippo in de nabeurt produceerde was fraai maar kon niets aan het eindresultaat veranderen. De tweede wedstrijd was er één waarin Filippo én tegenstander Robert Prakke niet het verwachte niveau konden tonen. Prakke leek te zegevieren, maar Filippo wist met een serie van 63 het tij te keren en nog nipt te winnen; 175-163 in 17 beurten.

Paul Witteman en Jeroen Schulte speelden het bandstoten. In twee leuke partijen lieten beide spelers hun kunnen zien, maar Witteman was degene die er met de punten vandoor ging. Waar de eerste partij in 14 beurten werd gewonnen met een noemenswaardige serie van 34 van Witteman, was de tweede partij nog een beurt minder.

Resumerend hielden beide teams twee matchpunten aan de confrontaties over (4-2 en 2-4).
De volgende wedstrijd is op zaterdag 23 december in Oegstgeest tegen Topteam ’s Landswelvaren / Reedijk aanvang 11.00 uur en toegang vrij.

Uitslag1: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=606223&f=1&poule=1&compid=3349

Uitslag2: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=606224&f=1&poule=1&compid=3349

Stand: http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3349&district=24

&&&

Zwaar bevochten winst voor 123Biljarts/BCO (28 okt)

Oegstgeest, 28 oktober – 123Biljarts/BCO nam het in de topteam competitie op tegen Terborgse Wijncentrale / Veemarkt. In twee wedstrijden werd na hevige strijd een sterke tegenstander ook twee keer verslagen.

Ronald Filippo speelde in het libre tegen Hans Klok, die deze maand nog brons haalde bij het Nederlands kampioenschap. Filippo wist de ballen na twee stoten te verzamelen maar moest ongelukkigerwijs gelijk opnieuw van acquit omdat de ballen vast kwamen te liggen. Daarna was al snel de beurt aan Klok, die duidelijk nog het ritme van het NK te pakken had. In de 2e beurt positioneerde hij de ballen in de serie Americain en raasde met een slotserie van 228 naar het eind.

Freek Ottenhof speelde het 47/2 tegen Matthijs Bakker. Bakker nam snel afstand met series van 69 en 49, maar Ottenhof raakte niet in paniek. Met regelmatige series pakte hij heft snel in handen, waar Bakker moest passen. Dit resulteerde in een keurige 175-130 overwinning in 7 beurten.

Paul Witteman en Willem Siebelink moesten bepalen welk team de matchpunten zou binnenhalen. Na een koude start voor beiden met veel lastige posities ging Witteman als eerste los met een grote serie van 30. Siebelink reageerde uitstekend met achtereenvolgens 16 en 14. Daarna ontspon zich een tactische eindstrijd waarin Witteman ternauwernood won; 75-66 in 20 beurten. Derhalve was de eerste wedstrijd in 4-2 geëindigd in het voordeel van BCO.

De 2e partij kader nam Filippo het op tegen Bakker. Ook hier nam Bakker de voorsprong met series 41 en 51, waar Filippo nog wat warm moest draaien. Een uitstekende serie van Filippo (95) in beurt 7 bracht de stand gelijk op 132-132. Bakker kon niet reageren waardoor Filippo met 14 en 29 de partij winnend kon afsluiten.

De tweede partij bandstoten vertoonde parallellen met de eerste partij. Witteman die een voorsprong nam, maar Siebelink die zich op karakter terug kon vechten in de wedstrijd. Op het moment dat Siebelink voor het eerst Witteman voorbij ging (71-65) kon Witteman tot zijn geluk een slotserie van 10 bewerkstelligen.

Die uitslag zorgde op opluchting op de andere tafel, waar Ottenhof en Klok aan een zinderend eindspel bezig waren. Ottenhof had net de voorsprong van Klok tenietgedaan door een serie van 147. Klok bleef echter koel en speelde in beurt 6 uit met 44. Ottenhof kreeg nog kans om in de nabeurt gelijk te maken maar strandde op 12 puntjes voor het eind. Uitslag van de 2e wedstrijd dus wederom 4-2.

De volgende wedstrijd is pas op zaterdag 9 december, uit in Lent tegen Moira / Hartog Afdichtsystemen.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Dubbel evenwicht voor topteam 123Biljarts/BCO (17 okt)

Oegstgeest – 14 oktober. Een zeldzame situatie deed zich voor bij de wedstrijden van 123Biljarts/BCO en Steinhoff Constructions in de topteam competitie. Beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel: 3-3.

Ronald Filippo speelde in het libre tegen Jurgen de Ridder. Filippo wist de ballen in de serie Americain te krijgen. Dat leidde nog niet direct tot het einde van de partij, maar in beurt 9 lukte dat alsnog met winst tot gevolg (250-91).

Freek Ottenhof speelde het 47/2 tegen Frank Vermeulen. De start van acquit was gelijk goed van Vermeulen met een serie van 57. Ottenhof probeerde aan te klampen maar Vermeulen zette door en bezegelde de winst al in beurt 7.

Paul Witteman en Marco Kivits moesten uitmaken welk team de eerste zege zou binnenhalen. Kivits nam snel een grote voorsprong. Witteman vocht terug, maar op het moment dat hij Kivits bijhaalde besloot Kivits de partij met een goed gespeelde serie van 21. Met nog 17 te maken in de nabeurt leek de zege binnen voor Steinhoff Constructions, maar Witteman bleef aan stoot en met een zuivere losse driebanden tot slot werd toch nog een matchpunt binnengehaald.

De 2e partij kader nam Filippo voor zijn rekening. Met regelmatige scores nam Filippo een voorsprong op Vermeulen. In beurt 11 had Filippo de 175 caramboles gemaakt, de 76 caramboles die Vermeulen in de nabeurt moest maken om gelijk te spelen leken een te grote opdracht. Maar niets was minder waar, Vermeulen toonde zijn kwaliteit en perste er nog een gelijkspel uit.

In het libre revancheerde tegenstander Jurgen de Ridder zich voor de eerste verliespartij. In de 4e beurt verzamelde hij de ballen aan de band en speelde de partij foutloos uit met een een serie van 243. Ottenhof had er 102 gehaald en moest wederom een verlies slikken.

De 2e partij bandstoten was wederom erg spannend. Ook nu nam Kivits een ruime voorsprong en liet Witteman teveel kansen onbenut. Een serie van 23 bracht Witteman echter direct terug in de partij om in de volgende beurt gelijk uit te spelen met 15 (weer 17 beurten). Hierdoor eindigde ook de 2e match in een gelijkspel.

De volgende wedstrijd is zaterdag 28 oktober, thuis tegen Terborgse Wijncentrale / Veemarkt.

Ben Duivenvoorde.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.